تهران - ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این كه طرح اقدام متناسب و متقابل جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام به اطلاع رهبر معظم انقلاب رسیده است گفت: ایشان فرموده اند من درباره برجام نظری ندارم و در رای نمایندگان دخالت نمی كنم .

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، علی لاریجانی در جلسه علنی روز یكشنبه مجلس شورای اسلامی با بیان این موضوع ادامه داد: این طرح یك مساله ملی است و باید در مساله ملی توافق داشت من دیشب از ابتدا تا انتهای طرح را با آقای شمخانی مرور كردیم و خواندیم و وی آن را پذیرفت حتی گفت كه در این طرح موضوعات مهمی مطرح شده كه خوب است.
لاریجانی در پاسخ به سخنان زاكانی گفت:در مورد این كه گفتید این طرح از دو ماه پیش آماده شده بود و طرح را شما دادید؛ جایی هم گفتید كه دوبار به رهبر معظم انقلاب تقدیم كردید و ایشان جواب ندادند باید بگویم هر دوی آنها درست نیست.
رییس مجلس اظهار داشت: ما نباید از مقام معظم رهبری مطلبی را نقل كنیم، رهبر معظم انقلاب علنی گفته اند من در موضوع تصمیم مجلس دخالت نمی كنم . این نظر رهبری است و من هم این را گفته ام. منتها در مورد این مسئله ایشان فرمودند كه مجلس باید تصمیم بگیرد، آیا مجلس فقط همان مطلبی را كه كمیسیون برجام ارائه داد باید بررسی كند . مقصود رهبری این بود كه این گزارش باید توسط كمیسیون برجام بررسی شود یا خیر؟ كه ظاهر این نیست.
نمانیده مردم قم در مجلس افزود: مجلس باید در این زمینه تصمیم بگیرد. ما در مشاوره هایی كه داشتیم گفتیم كه راه های این چنینی هم هست. اگر من از قبل این پیش بینی ها را می كردم امروز شما می گفتید چرا مدیریت نكردید. بحث های اولیه ای مطرح شد؛ موضوع به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ارجاع شد. من آقای زاكانی و آقای جلالی را به دبیرخانه معرفی كردم تا درباره این طرح با دبیرخانه همكاری كنند. آقایان در دبیرخانه فردی را مشخص كردند و این سه نفر طرح را منقح كردند. اینكه می گویند نظرات دبیرخانه لحاظ شد، به طور كامل تكذیب می شود.
رییس مجلس اظهار داشت: من شب گذشته ساعت 7 شب با آقای شمخانی از اول تا آخر این طرح را بررسی كردیم و وی آن را قبول كرد تا همه آن اجرا شود. بینی و بین الله وی حی و حاضر است من اتفاقا گفتم ایشان امروز به مجلس بیاید تا همه بدانند چیزی پشت صحنه نیست، چرا ما این كار را كردیم؟ برای اینكه این یك مسئله ملی است.
لاریجانی افزود: باید در مسئله ملی توافق باشد . موضوع هسته ای موضوعی است كه به رهبری مربوط است . بنابراین ما رهبری را مطلع كردیم و ما نباید نظر ایشان را می گرفتیم و اگر نظر ایشان گرفته می شد مجلس نمی توانست خلاف آن نظر دهد و اینكه گفته می شد آقا نظر ندادند، قرار نبود ایشان نظر دهند.
رییس مجلس ادامه داد: بنابراین حق این بود كه ما رهبری را مطلع كنیم كه این كار را انجام دادیم و همیشه طرح های مربوط به هسته ای از طریق دبیرخانه انجام می شد و آن ها هماهنگ می كردند كه همین كار را كردیم.
وی اضافه كرد: دیشب ما با هم از ابتدا تا انتهای آن را خواندیم و اقای شمخانی آن را قبول كردند پس نه تنها مطلبی كه آقای زاكانی می فرمایند حرف اقای شخانی نیست كه حتی آقای شمخانی هم گفتند كه این یك بیانیه نیست بلكه مطالب مهمی در آن وجود دارد.
لاریجانی خطاب به نمایندگان مجلس بیان كرد: چرا چیزی را خودتان با دست خودتان خراب می كنید. بنابراین ما این هماهنگی را انجام دادیم البته می ماند یك بحث دیگر كه مربوط می شود به هماهنگی داخل مجلس.
لاریجانی اظهار داشت: ما باید چه كار می كردیم، یك روز من حداد را در حیاط مجلس دیدم و درباره این موضوع گفتم چه كنیم در این قضیه؟ گفتیم چنین چیزهایی به ذهن من می رسد كه حداد پاسخ داد چنین چیزهایی هم به ذهن من می رسید، گفتم خب این مبدا خوبی می شود تا دوستان مجلس همگرا شوند.
وی تصریح كرد: اواسط بررسی برجام در كمیسیون ویژه هم من آقای زاكانی را در جریان گذاشتم كه شما با دبیرخانه همكاری كنیم تا بعد از گزارش برجام طرحی وجود داشته باشد وگرنه بعد از ارائه گزارش چه كار می خواهید بكنید كه زاكانی كلیت را قبول داشت و گفت من با آقایان صحبت كردم . من در همین موقع به آقای جلالی هم گفتم كه با دبیرخانه و آقای زاكانی همكاری كنید تا همگرایی دو فراكسیون به نتیجه برسد.
عضو شورای امنیت ملی تصریح كرد: بعد ما با حضور آقای حداد و افرادی دیگر مانند زارعی و نبویان و دهقان جلسه‌ای داشتیم و گفتیم خب این سیر بحث است حالا چه كنیم نتیجه این شد كه 3 نفر از فراكسیون اصولگرایان و 3 نفر از فراكسیون رهروان بنشینند و بر روی طرح مقدماتی كار كنند و نظرات خود را اعمال كنند.. بعد از آن جلسه، این شش نفر جلسات دیگری گذاشتند كه در این جلسات آقایان توكلی، زارعی، بذرپاش، حقیقت‌پور، جلالی و بروجردی حضور داشتند . 3 جلسه تشكیل دادند و برخلاف این نكته‌ای كه آقای زاكانی گفتند، جلسه آخر در دفتر من بود.
وی ادامه داد: در این جلسه به نظرات دو فراكسیون عمل شد و متن ماده واحده قبلی نبود و با متن پیش‌نویس فرق می‌كرد زیرا خواست فراكسیون اصولگرایان بود كه عوض شود و تنها یك مورد بود كه آقایان می‌خواستند یك بندی را اضافه كنند و ما توافق نكردیم كه آن بند اضافه شود . ما اضافه كردن این بند را مصلحت نمی‌دانستیم كه بعد هم من چك كردم و دبیرخانه هم مصلحت نمی‌دانست.
رییس مجلس افزود: همه موارد و توقعات بین دو فراكسیون در طرح اعمال شد به طوری كه همه گفتند امضا كنیم . آقای زارعی گفت من به شرطی امضا می‌كنم كه گزارش كمیسیون برجام زودتر خوانده شود. ما گفتیم كه نمی‌توانیم این تعهد را بدهیم چون برجام خودش ارائه گزارش را مرتب عقب انداخته و ممكن است فردا نرسد وگرنه حاضر به امضا بودند.
لاریجانی اظهار داشت: حالا اگر عقاید شما عوض شده بحث دیگری است ولی واقعا این طرح در مسیر همدلی و همگرایی پیش رفت. اگر حرفی از دفتر رهبری می‌زنند یا از دبیرخانه می‌زنند ، خلاف است و از دفتر از طریق آقای حجازی به من به طور مستقیم گفته می‌شود و من حرف‌های ایشان را عین امانتداری به شما منتقل می‌كنم.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: درباره دبیرخانه هم باید بگویم كه شب گذشته ما این طرح را با آقای شمخانی بررسی كردیم و از اول تا آخر بررسی كردیم و وی قبول كرد و نظرات وی نیز اعمال شده و گفتند كه طرح خوبی است. حالا برخی‌ها می‌گویند این طرح عقب بیفتد یا رد شود و در آن جلسه‌ای كه آقای نبویان بوده است گفتم كه خوب است نظر آقای نبویان بر رد است.
وی اظهار داشت: چند نظر درباره برجام در مجلس است. یكی آن كه می‌گویند برجام را رد كنیم، مانند نظر آقای نبویان كه برای بنده محترم است. البته من مخالف این نظر هستم ولی به هر حال محترم است. نظر دیگر این است كه برجام را به دولت بازگردانیم و بگوییم كه شما لایحه بدهید كه نظر آقای رسایی است. آقای رسایی مطرح كردند كه ما ایرادها را بگیریم و بگوییم بروید دوباره مذاكره كنید كه فكر می‌كنم این در شرایط فعلی یك تیر در تاریكی است.
لاریجانی افزود: نظر سومی نیز وجود دارد، این است كه به دولت اجازه دهیم در چارچوب مصوبات شورای امنیت ملی كه باید به تصویب رهبری برسد و ملاحظاتی كه ما ذیل آن می‌آوریم بتوانند برجام را اجرا كنند كه این نیز با دو نظر تركیب شده كه یكی درباره تهدیدات خارجی است یعنی ممكن است آنها تحریم‌ها را اجرا كنند. من فكر می‌كنم به این وجه بیشتر باید توجه كنیم.
وی ادامه داد: من فكر می‌كنم باید به دو، سه بند این طرح بیشتر توجه كنیم كه درباره برجام نوشته شده و جدی هم هست و به هیچ عنوان بیانیه سیاسی نیست . بندی هم در آن وجود دارد كه مربوط به بعضی از لغزش‌هاست . آورده‌ایم كه درباره نیروهای مسلح كه در برابر تهدیدات باید چه كاری انجام دهند و در آن به صراحت آورده‌ایم كه نیروهای مسلح هوایی ، دریایی ، زمینی ، موشكی و حتی پدافند هوایی در آن وجود دارد كه تمامی آنها هماهنگ‌شده است و باید تقویت شود كه البته شعاری نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: در این طرح حتی درباره نفوذ سیاسی و فرهنگی غرب بندی آورده‌ایم و فرمایش رهبر معظم انقلاب را قانونی كرده‌ایم كه حالا آقایان می‌گویند كه ما یك كار مهم‌تر داریم و می‌خواهیم هماهنگی بیشتری انجام دهیم كه عیبی ندارد هماهنگی كنید ولی ما هماهنگی را شروع كردیم ولی بعضی از آقایان نظرشان عوض شد. در پشت صحنه هیچ چیزی فرق نمی‌كند و هیچ چیزی عوض نشده است.
سیام**9103**9132**1553