اصفهان- ایرنا- معاون حفظ و احیا اداره كل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان گفت: كاشی‌های مسجد سید به سرقت نرفته و ریخته است.

ناصر طاهری روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بازدید كارشناسان از بنای تاریخی مسجد سید و ورودی ضلع شرقی مشرف به گذر عمومی گفت: كاشی های قسمت پایینی كه بیشتر كاشی هفت رنگ معمولی است، در قسمت بالایی بر اثر فرسایش محیطی و مصالح نگهدارنده به صورت نامنظم دچار ریزش شده است.
طاهری با تاكید براینكه كاشی ها ارزش مادی چندانی ندارد، افزود: مغازه داران اطراف نیز از ریختن تدریجی كاشی های مسجد سید خبر داده اند.
مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی اصفهان نیز با شاره به دایر بودن كارگاههای مرمتی در مسجد سید و مسجد امام اصفهان گفت: در بدنه این مسجدهای تاریخی، میلیون ها قطعه كاشی به كار رفته كه با توجه به كاربری، استهلاك این بناها زیاد است.
شهرام امیری با اشاره به واقعه آتش سوزی سال گذشته در راهرو ورودی مسجد سید كه ناشی از فرسودگی كابل های برق و تاج گل ها بود، گفت: با آن آتش سوزی میزان حرارت بالا رفت و كاشی ها ریخت.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی از سال گذشته مرمت این بخش را آغاز كرد و كاشی های ریخته شد مرمت و بقیه بخشها مهار شد.
امیری افزود: مرمت این بنا اولویت بندی شده است و بخشی كه دارای كاشی معرق و بسیار ریز است و از لحاظ هزینه و ارزش هنری از كاشی های موزاییكی بیشتر است در اولویت قرار دارد، بنابر این بامرمت ورودی مسجد سید، كاشی های معرق پیرامون مرمت خواهد شد.
وی ادامه داد: سردر مسجد سید نیز باگچ بصورت موقت و با هدف مهار، مرمت شده است تا بعد از مرمت ورودی بنا این كاشی ها مرمت شوند.
وی با اشاره به چند مدیریتی بودن مسجد سید و مسجد امام گفت: از همكاری اداره اوقاف سپاسگزاریم چرا كه به دلیل گستردگی مسجد، میراث را درمرمت یاری كردند.
وی گفت: این مسجد در تولیت نوادگان حاج محمد باقر موسوی شفتی است و نوادگان وی همچنان حضور دارند و با همكاری آنها و كمك شهرداری اصفهان به خاطر اینكه بخشی از این مسجد به سمت خیابان است وشهر را تحت تاثیر قرار می دهد می توانیم مرمت این مسجد عظیم را به اتمام برسانیم.
وی افزود: امیدوارم رسانه ها با علم و آگاهی با میراث فرهنگی برخورد و انتشار اخبار نادرست خودداری كنند.
مسجد سید اصفهان از بناهای تاریخی دوره قاجار است. این مسجد در اواسط قرن سیزدهم هجری و در زمینی به مساحت 8075 متر مربع در محله بیدآباد اصفهان بنا شد و دارای دو شبستان بزرگ، گنبد، دو چهلستون، دو مهتابی و سه ایوان و گلدسته به عنوان مسجد و نیز مدرس و بیش از 45 حجره در طبقه فوقانی به منظور سكونت طلاب است.
دو درب در جنوب شرقی و جنوب غربی و دو درب واقع در سمت شمال مسجد، محلهای اطراف را از طریق مسجد به یكدیگر متصل می‏كند.
مسجد سید به همت والای مرحوم حاج سید محمدباقر شفتی رشتی معروف به «حجت‏الاسلام مطلق» و «سید حجت‏الاسلام» در بین سالهای 1240 تا 1245هـ.ق بنا شد.
ت/7141/ 6508