اين رسانه نوشت: بررسي برجام در مجلس حاشيه هاي زيادي را با خود داشت، چه در كميسيون ويژه اي كه براي بررسي آن شكل گرفته بود و چه پس از پايان كار آن، يعني حالا كه طرحي در اين راستا در دستوركار نمايندگان قرار دارد. عملكرد كميسيون برجام و گزارش منتشر شده در انتهاي كار كميسيون به اين حواشي دامن زده و اكنون دوقطبي شدن فضاي پارلمان علني شده است. دراين راستا با مسعود پزشكيان، يكي از اعضاي كميسيون بررسي برجام به گفت و گو نشستيم. پزشكيان درباره دوقطبي شدن فضاي نمايندگان در بررسي برجام و همچنين روند بررسي توافق ايران با شش قدرت جهاني در كميسيون ويژه برجام اظهار كرد: ما پنج نفر از اعضا با گزارش نهايي كميسيون موافق نبوديم و آن را برآيند جلسات كميسيون نمي دانستيم و بيانيه اي را منتشر كرديم اما فقط ما پنج نفر مخالف نبوديم، ،آقاي ابوترابي فرد و احمدي نيز مخالف متن نهايي بودند.
بررسي برجام در كميسيون بر مبناي روش علمي نبود
نماينده مردم تبريز در مجلس با تاكيد بر اينكه فضا در مجلس به شدت دو قطبي شده است، اظهار كرد: موضوعي كه بر اساس روش علمي بررسي نشود و با عينك خاص طرف مقابل را به چالش بكشيم، نتيجه اي جز اين ندارد.
وي توضيح داد: در بررسي علمي، اطلاعاتي كه به دست كارشناسان مي رسد دسته بندي مي شود و بر اساس روش علمي از پيش تعيين شده اي اطلاعات دسته بندي شده بررسي مي شود اما وقتي خودمان اعمال سليقه مي كنيم نتيجه اي جز اين حاصل نمي شود.
وي تصريح كرد: ما در مجلس فرم نداريم. فرم برگزاري جلسات كميسيون ها بر اساس اينكه چه كسي رئيس باشد تغيير مي كند و تغيير فرم برگزاري و اداره جلسات باعث مي شود نتيجه جلسه عوض شود.
پرشكيان گفت: نه تنها در كميسيون برجام فرم نداشتيم بلكه در هيچ كميسيوني فرم مشخص نداريم و اين يكي از دلايلي است كه اين همه مشكل در مملكت داريم. اينكه بررسي ها در كميسيون ها براي قانون گذاري غيرعلمي است.
نحوه سوال پرسيدن عادي نبود، محاكمه بود
عضو كميسيون ويژه برجام درباره چگونگي برگزاري جلسات اين كميسيون گفت: شما به گزارش هايي كه از صداوسيما هم پخش مي شد نگاه مي كرديد متوجه مي شديد كه وقتي آقايان عراقچي و تخت روانچي صحبت مي كردند، مخالفان چگونه از اين افراد سوال مي پرسيدند. به نحوه سوال كردن دقت كنيد، عادي نبود، جلسه محاكمه بود و شباهتي به سوال براي گرفتن اطلاعات نداشت. اما در برابر زماني كه تيم آقاي جليلي براي توضيح در كميسيون حاضر مي شد كداميك از اين نمايندگان حتي يك سوال چالشي پرسيدند.؟ اين افراد بي طرف نبودند.
وي با تاكيد بر اينكه وقتي طرحي را جانبدارانه بررسي مي كنيم، حقيقتي از درون آن بيرون نمي آيد، گفت: در اين شرايط طبيعي بود كه در جمع بندي مذاكرات ذهنيت پيشين افراد در تدوين طرح نمايان شود.
پزشكيان ادامه داد: ما هم ديديم كه اگر بخواهيم بحث كنيم كميسيون به چالش كشيده مي شود و نمي ارزد كه دعوا راه بيندازيم و جلسه را ترك كرديم.
نماينده مردم تبريز با بيان اينكه پايداري ها با دولت و آقاي لاريجاني زاويه دارند، اظهار كرد: وقتي موضوع را بر اساس زاويه خاصي بررسي كنيم بالاخره حرفي از دل آن در مي آيد. حرف هاي درستي هم در مي آيد اما اين روش تنها به تنش دامن مي زند.
دو قطبي كردن مجلس به ضرر كشور است
نماينده مردم تبريز در مجلس شوراي اسلامي معتقد است: كسي كه مي خواهد از عزت كشور دفاع كند، بايد ياد بگيرد، احترام هموطن خود را داشته باشد.
پزشكيان در پاسخ به اين سئوال كه چرا مدتي است به كاربردن ادبيات توهين آميز از سوي برخي نمايندگان باب شده است؟ گفت: اين رفتارها منطقي نيست و بايد به كساني كه مي گويند ما مي خواهيم از عزت كشور دفاع مي كنيم، بايد گفت كسي كه مي خواهد اين كار را انجام دهد حداقل بايد ياد بگيرد، احترام هموطن و هم كار خود را داشته باشد و به كسي كه در مقابل اوست و او را نقد مي كند بي احترامي نكند و مستقيم و غير مستقيم الفاظي همچون خائن و وطن فروش به او نسبت ندهد.
وي افزود: اينگونه رفتارها نشان مي دهد كه ما اگر نظري كه مي شنويم مطابق با نظر خودمان نباشد از هر وسيله اي استفاده مي كنيم تا فرد مقابل را تخريب كنيم در حالي كه اين خلاف اخلاق اسلامي است كه دوستان دلواپس مدعي آن هستند.
اين نماينده مجلس تصريح كرد: منطق، منطق است، بايد حرف بزنند و حرف بشنوند؛ بنابراين توهين كردن و تهمت زدن به ديگران و آن ها را بي غيرت خطاب كردن حرف بسيار زشت و نادرستي است.
وي همچنين با اشاره به جلسه مجلس براي بررسي طرح برجام تاكيد كرد: بالاخره حداقل قضيه اين بود كه يك گروه مشخصي مي خواستند جلسه به نتيجه نرسد، با سئوال، با اعتراض و با اخطار قانون اساسي مي خواستند جلسه به درازا بكشد كه نتيجه نگيرند. اما بيشتر بحث هايي كه مي كردند قابل قبول نبود در حالي كه ما زماني كه مي خواهيم مسئله را بررسي كنيم نبايد به گونه اي بررسي كنيم كه با تحريك احساسات و شعار دادن آن را به پيش ببريم.
پزشكيان خاطرنشان كرد: اين رفتارهاي تند به نفع كشور نبود كه ما مجلس و كشور را به دو گروه تقسيم كنيم.چون علي رغم شعارهايي كه درباره تبعيت از رهبري سر مي دهند ، متاسفانه نتيجه كار دقيقا برعكس فرموده رهبري شده است. در حالي كه ايشان تاكيد داشتند كاري نشود كه تفرقه و انشقاق در جامعه رخ دهد.
كار را به جايي رسانده اند كه مذاكره كنندگان را خائن مي خوانند
عضو كميسيون ويژه بررسي برجام در مجلس گفت: وقتي گزارش كميسيون بر اساس نظر افراد تنظيم مي شود و نه بر اساس داده ها، نتيجه همين مي شود. دولت دستاورد بزرگي به دست آورده است، دستاوردي كه باعث شد آمريكايي هاي زيادي از اوباما انتقاد كنند يا اسرائيل اين همه خودش را به آب و آتش بزند كه چنين دستاوردي براي ايران به دست نيايد. اما اينها نه تنها دستاوردها را منكر مي شوند كه حتي كار را به جايي رسانده اند كه به مذاكره كنندگان خائن هم مي گويند.
وي ادامه داد: اگر مذاكره كنندگان ايراني تركمنچاي امضا كرده اند، چرا تندروهاي آمريكا اين همه اوباما را تحت فشار قرار مي دهند؟ حرف هاي تندروهاي ايراني بسيار شبيه به سخنان تندروهاي آمريكايي است. البته هر كدام از زاويه خودشان اين حرف ها را مي زنند، تندروهاي آمريكايي مي گويند كه در برجام منافع آمريكا پايمال شده و تندروهاي ايراني مي گويند كه منافع كشور ما در اين توافق ديده نشده است.
مشكلات اقتصادي امروز زاييده سياستگذاري 5 سال گذشته است
پزشكيان درباره تاثير اقتصادي برجام و انتقادات دلواپسان به وضعيت اقتصاد نيز اظهار كرد: در مورد مشكلات اقتصادي جامعه مي گويند دولت بي عرضه است، مثل اينكه اين دولت باعث به وجود آمدن مشكلات اقتصادي شده است. در حالي كه مشكلات اقتصادي امروز زاييده سياستگذاري پنج سال گذشته است.
وي ادامه داد: مثل اينكه كشتي آرامي در اختيار دولت قرار گرفته و دولت يازدهم باعث طوفاني شدن فضا شده است. در حالي كه دولت كشتي اقتصادي را در طوفان تحويل گرفت. اكنون دولت اين طوفان را آرام كرده است اما هنوز تلاطم هايي باقي مانده است.
صدا وسيما به دوقطبي شدن فضا در مورد برجام دامن مي زند
نماينده مردم تبريز در مورد عملكرد رسانه ملي در خبر رساني درباره برجام نيز گفت: در جامعه ذهنيت مردم اين است كه جانبدارانه عمل مي كند. احساس من هم شبيه به همين ذهنيت مردم است كه رسانه تصويري ما به جاي اينكه به خبررساني صحيح بپردازد، گزينشي عمل مي كند.
پزشكيان ادامه داد: عملكرد صدا و سيما بر دوقطبي شدن فضا در مورد برجام را تشديد كرده است. صدا و سيما قطب هاي مخالف را مقابل هم قرار مي دهد به طوري كه باعث مي شود مباحث چندان كارشناسي نباشد.
وي با بيان اينكه صدا و سيما تريبون را در اختيار كساني كه مذاكره كرده اند قرار نمي دهد و تريبون را به كساني مي دهد كه با مذاكرات مخالفند، تصريح كرد: كساني كه در صدا و سيما اظهار نظر مي كنند، حرف هايي مي زنند و مي گويند در برجام چنين است و چنان است اما مذاكره كنندگان سخنان آنها را تاييد نمي كنند.
اگر بنا به بدبيني بود، چرا اصلا پشت ميز مذاكره نشستيم؟
عضو كميسيون ويژه برجام در مجلس درباره انتقاداتي مبني بر پايبند نبودن طرف غربي به تعهداتش در برجام تصريح كرد: اگر بنا بود با بدبيني وارد مذاكرات شويم چرا اصلا پشت ميز مذاكره نشسته ايم؟ مگر شما از اول نمي دانستيد كه آنها به حرف هايشان پايبند نيستند و چه اهدافي را دنبال مي كنند، پس چرا از روز اول مخالف مذاكرات نبوديد؟ و حالا به فكر افتاده ايد؟ چرا گذاشتيد مذاكرات انجام شود از اول مي گفتيد ما مذاكره نمي كنيم اما نمي شود كه نمايندگان كشورمان چندين سال مذاكره كنند و وقتي به سرانجام رسيد بگوييد آنها به مذاكره پايبند نيستند.
منبع: خبرگزاري خبرآنلاين
اول**1577
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۱
تهران - ايرنا - عضو كميسيون ويژه بررسي برجام روز سه شنبه به خبرگزاري خبرآنلاين گفت: عملكرد صدا و سيما بر دوقطبي شدن فضا در مورد برجام را تشديد كرده است. صدا و سيما قطب هاي مخالف را مقابل هم قرار مي دهد به طوري كه باعث مي شود مباحث چندان كارشناسي نباشد.