به گزارش ايرنا، اسكندر ملك پور روز سه شنبه در جلسه رونمايي از سند فرش دستباف چهارمحال و بختياري اظهار داشت: هم اينك بيش از يكصد هزار بافنده فرش در چهارمحال و بختياري وجود دارد كه حدود نيمي از آنها در هشت شركت تعاوني فرش دستباف روستايي عضو هستند.
به گفته وي، بطور ميانگين سالانه 80 هزار مترمربع فرش توسط بافندگان استان توليد مي شود.
ملك پور ادامه داد: سه واحد رسيندگي پشم و پنج واحد رنگرزي گياهي در راستاي توليد فرش دستباف اصيل چهارمحال و بختياري در استان فعال است.
سرپرست دفتر هماهنگي امور اقتصادي و مشاور برنامه ريزي و امور اجرايي استانداري نيز در اين جلسه گفت: فرش ايران تنها كالاي اقتصادي محسوب نمي شود بلكه كالاي اجتماعي و فرهنگي است.
ملك محمد قربانپور تصريح كرد: با هدف تحقق برنامه هاي اقتصاد مقاومتي و ايجاد اشتغال پايدار بايد صنعت فرش احياء شود.
وي با بيان اينكه زنجيره توليد فرش در استان ناقص است ادامه داد: هم اينك توليد فرش در چهارمحال و بختياري بر مبناي مشتري محور نيست و بايد متوليان اين امر به دنبال ذائقه يابي مشتري براي توليدات باشند.
به گزارش ايرنا، كاربرد رنگ هاي زيبا با استفاده از عصاره گل ها و گياهان و مواد اوليه طبيعي، شادابي و زنده بودن طرح ها و نقش هاي متنوع از عوامل تقاضاي بالا براي خريد فرش چهارمحال و بختياري است.
بيشتر فرش هاي چهارمحال و بختياري را 'يلمه' بروجن، 'گبه ريزباف' اردل، فرش 'بختياري' مناطق عشايري و مناطق بختياري نشين و فرش چالشتري شهركرد تشكيل مي دهد.
براساس نظر برخي از محققان، طرح فرش 'سرو و كاج' چهارمحال و بختياري بعنوان اصيل ترين طرح آريايي مطرح است.
فرش نقش چالشتري چهارمحال و بختياري در استانهاي مختلف كشور و كشورهاي حوزه خليج فارس، اروپا، آمريكا و كانادا طرفداران فراوان دارد.
به گزارش ايرنا، در اين جلسه سند راهبردي فرش چهارمحال و بختياري با حضور رئيس مركز ملي فرش ايران رونمايي شد.
7361/ 6014/
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۵
شهركرد- ايرنا- مديرعامل اتحاديه فرش روستايي چهارمحال و بختياري گفت: تنها 25 درصد بافندگان فرش دستباف در استان فعال بوده و فرش توليد مي كنند و مابقي آنان غيرفعالند.