به گزارش ايرنا از پايگاه اطلاع رساني اتاق تهران ، علي سنگينيان روز سه شنبه در هفتمين نشست هيات نمايندگان اتاق تهران اظهار داشت : وضعيت بازار سرمايه از دي ماه 1392 به بعد روند نزولي داشت و طي اين مدت، ارزش بازار به اندازه 38 درصد كوچك شده است.
به گفته اين عضو هيات نمايندگان اتاق تهران، در مدت ياد شده شاخص كل بازار سرمايه نزديك به 31.5 درصد افت داشته و اين در حالي است كه شاخص 30 بنگاه بزرگ در بورس نيز با كاهش حدود 40 درصدي مواجه شدند.
به اعتقاد سنگينيان ، بيشترين افت و كاهش ارزش مربوط به صنايع استخراج نفت و گاز و همچنين كانيهاي فلزي بود و در اين ميان، كاهش قيمت جهاني كالاها، كاهش قيمت جهاني نفت، افزايش هزينه توليد كالاهاي داخلي و ركود حاكم بر اقتصاد و كاهش تقاضا از جمله دلايل پيدايش اين وضعيت محسوب مي شود .
وي تصريح كرد :افت بورس، ناشي از رويدادها و كاستيهاي پيش آمده در حوزه اقتصاد كلان است كه گريبان اين بازار را نيز گرفته و براي خروج از شرايط بدخيم بازار سرمايه، دولت بايد به فكر اصلاح سياستهاي اقتصاد كلان باشد تا اين بازار نيز به شرايط عادي بازگشت داشته باشد.
سنگينيان در بخش ديگري از سخنانش در ارتباط با عدم كاهش نرخ سود بانكي اظهار داشت : بانكها تمايل و اعتقادي به اين موضوع ندارند.
به گفته وي ، مقامها و سياستگذاران اقتصادي دولت به درستي تصميم داشتند، ضمن پرهيز از روشهاي دستوري تعيين نرخ سود بانكي و با تكيه بر سازوكار بازار، نرخهاي سود بانكي را كاهش دهند ،تا از اين راه با تشويق بخش خصوصي به افزايش مصرف و سرمايهگذاري، راه خروج از ركود را هموارتر سازند.
سنگينيان گفت : مقامهاي دولتي استدلال كردند كه همزمان با كاهش نرخ تورم، به ويژه با كاهش شاخصهاي پيشنگر تورمي، نرخ سود در نظام بانكي كاهش خواهد يافت و اين امر به سهم خود ، به خروج غيرتورمي اقتصاد از ركود كمك خواهد كرد، اما در عمل بر خلاف آنچه كه سياستگذاران انتظار داشتند، اتفاق افتاد .
اين متخصص بازار سرمايه افزود: باوجود كاهش نرخ تورم و نيز تورم نقطه به نقطه، نرخهاي سود بانكي به طور ملموس افزايش يافت و همچنان در سطوحي بالاتر قرار دارد؛ نكتهاي كه از آن به عنوان معماي نرخ سود بانكي ياد ميشود.
وي گفت : نرخ سود بين بانكي از سال 1393 تاكنون افزايش داشته و اكنون اين نرخ حدود 28 درصد است.
سنگينيان اضافه كرد: اكنون تمامي بانكها به ميزان دو برابر سرمايه خود، مطالبات غيرجاري دارند كه از نگرانيهاي جدي محسوب مي شود و بنابراين، بانكها نميتوانند نسبت به كاهش نرخ سود اقدام كنند.
رئيس كميسيون بازار پول و سرمايه اتاق ايران افزود : افزايش بدهي بانكهاي تجاري به بانك مركزي يكي از فاكتورهاي مهم محسوب مي شود و ميزان بدهي از چهار هزار و 223 ميليارد تومان در سه ماهه چهارم سال 1392 به بيش از 21 هزار و 515 ميليارد تومان در سه ماهه سوم 1393 افزايش يافت .
سنگينيان خطاب به فعالان اقتصادي و كساني كه كاهش سود بانكي را خواستار شده اند ، گفت: انتظار كاهش نرخ سود بانكي در كوتاه مدت عملي نيست.
اقتصام (1) ** 1559
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۳
تهران -ايرنا - رئيس كميسيون بازار پول و سرمايه اتاق تهران گفت : بررسيها نشان مي دهد از ديماه 1392 تاكنون حدود 202 هزار ميليارد تومان از ارزش بازار سرمايه از دست رفت كه برابر با حدود 60 ميليارد دلار مي شود .