تاج ماه حیدریان گل سفیدی روز چهارشنبه در گفت و گوی با گزارشگر ایرنا در شهركرد اظهار داشت: عروسك بازبازك (لیلی)، 25 اسفند سال گذشته، با حضور استاندار چهارمحال و بختیاری و جمعی از مسوولان این استانی در نمایشگاه توانمندیهای زنان استان در بوستان لاله شهركرد رونمایی شد.
وی ادامه داد: به همین منظور، در مورخ 25 فروردین سال جاری، در نامهای از سوی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری، ثبت عروسك بازبازك (لیلی)، به عنوان میراث ناملموس این استان از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور تقاضا شد.
حیدریان گل سفیدی افزود: دو ماه بعد از تقاضای چهارمحال و بختیاری، در مورخ 23 خرداد سال جاری، خوزستانیها نیز در نامهای جداگانه، تقاضای ثبت عروسك بازبازك (لیلی) را بنام میراث ناملموس خود خواستار شدند.
وی تصریح كرد: در نهایت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور در كمال ناباوری، با ثبت این میراث ناملموس و رونمایی از آن برای استان خوزستان در تاریخ 18 مهر سال جاری موافقت كرد.
طراح و سازنده عروسك بازبازك (لیلی) بیان داشت: همان شب، به دنبال مخالفت حضوری من با عوامل این اقدام در آیین رونمایی از بازبازك در كاخ نیاوران، مسوولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور، قول مساعد برای بررسی این موضوع را دادند.
وی اضافه كرد: مدعی خوزستانی طراحی و ساخت عروسك بازبازك (لیلی) كه ادعای تعلق به قوم بختیاری را دارد، در آیین رونمایی توانایی سخنرانی به لهجه بختیاری را نداشت.
حیدریان گل سفیدی عنوان داشت: عروسك بازبازك (لیلی)، با اهداف زیست محیطی و حفاظت از عرصههای منابع طبیعی طراحی و تهیه شده است.
وی اظهار كرد: این عروسك براساس داستانها و بازیهای دوران كودكی و همچنین برگرفته از خاطرات بزرگترها و گذشتگان قوم بختیاری طراحی و ساخته شده است.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز ادعاهای تاج ماه حیدریان گل سفیدی، طراح و سازنده عروسك بازبازك (لیلی) را تأیید كرد.
بهمن عسگری سوادجانی بیان كرد: به همین منظور، از سوی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، امروز نامهای در اعتراض به اقدام استان خوزستان و پیگیری حق ثبت این میراث ناملموس بنام چهارمحال و بختیاری تهیه و به سازمان متبوع ارسال شد.
وی ادامه داد: طبق مستندات موجود و براساس نامههای ارسال شده به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور، حق ثبت عروسك بازبازك (لیلی) بنام میراث ناملموس چهارمحال و بختیاری اولویت دارد.
عسگری سوادجانی عنوان كرد: به دنبال همین اعتراض، مسوولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور، قول دادند تا پس از بررسیهای لازم، نسبت به اعلام نتیجه و ثبت عروسك بازبازك (لیلی) بنام میراث ناملموس چهارمحال و بختیاری اقدامات لازم را انجام دهند.
به گزارش ایرنا، رونمایی از عروسك بازبازك (لیلی)، اسفند سال گذشته، با حضور استاندار چهارمحال و بختیاری، فرماندار شهركرد و جمعی از مسوولان دستگاههای اجرایی استان رونمایی شده بود.
اخبار منتشر شده در سایتهای خبرگزاریهای كشور، به ویژه خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و پرتال اطلاع رسانی استانداری چهارمحال و بختیاری، در تاریخ 25 اسفند 1393،مبین معرفی این عروسك در استان چهارمحال وبختیاری در اواخر سال گذشته است.
تاج ماه حیدریان گل سفیدی، طراح و سازنده عروسك بازبازك (لیلی)، در روستای گل سفید، از توابع منطقه مشایخ شهرستان كیار كه از مناطق بختیاری نشین استان چهارمحال وبختیاری است، سكونت دارد.
روستای گل سفید، در 105 كیلومتری مركز چهارمحال و بختیاری واقع شده است.
گزارش از وحید رییسی دهكردی
7362/ 6014/
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۳
شهركرد– ایرنا– طراح و سازنده عروسك بازبازك (لیلی) مدعی شد: استان خوزستان این میراث ناملموس چهارمحال و بختیاری را مصادره و به عنوان میراث ناملموس خوزستان ثبت كرده است.