به گزارش خبرنگار ايرنا ،آيين عزاداري ماه محرم با طشت گذاري آذري هاي مقيم كيش آغاز مي شود و عزاداران حسيني به ياد شهيدان لب تشنه كربلا عزاداري مي كنند.
در اين مراسم طشت هاي آب را كه نمادي از فرات است به حسينيه آورده مي شود ، اين اقدام بيان كننده رفتار جوانمردانه امام حسين (ع) در مقابل سپاه حر است كه آن حضرت اجازه مي دهد تا سپاه و اسبان آنها از آب سيراب شوند، به روايتي آن حضرت، در27 ذيحجه، آب مشك ها را در طشت ها ريخته و تمام لشكر حر و اسبان آنها را سيراب كردند.
اين مراسم نزد آذري ها كشور از ريشه دار ترين آيين هاي محرم است كه در روزهاي پاياني ماه ذيحجه برگزار مي شود و مصداقي از جوانمردي امام حسين (ع) در مقابل سپاه كفر است ، استاد شهريار شاعر بلند آوازه ايران نيز در يكي از اشعار خود اين حركت جوانمردانه سالار شهيدان را به زيبايي بيان مي كند كه :
آب خود با دشمنان تشنه قسمت مي كند
عزّت و آزادگي بين تا كجا دارد حسين(ع)
دشمنش هم آب مي بندد به روي اهل بيت(ع)
داوري بين با چه قومي بي حيا دارد حسين(ع)
امام جمعه موقت كيش در حاشيه اين مراسم در گفت وگو اختصاصي با خبرنگار ايرنا در مورد اين آيين معنوي گفت : پيشينه اين مراسم ديني و مذهبي به حدود 600 سال پيش باز مي گردد كه امام حسين (ع) در مسير حركت از مكه به كربلا به چشمه اي مي رسند و به ياران خود مي گويند همه از از اين آب سيراب شويد و حيوانات را آب دهيد و مشك ها را پركنيد .
حجت الاسلام رحمان يوسف پور اظهار داشت : آن حضرت در منطقه اي به نام شراف با سپاه تشنه و بي رمق حر روبرو مي شوند وبه ياران خود مي گويند سپاه و اسبان را سيراب كنيد .
وي با بيان اينكه اين حركت امام حسين (ع) نسبت به سپاه دشمن حركتي جوانمردانه و درسي بزرگ براي تاريخ است افزود : بيان اهداف نهضت امام حسين (ع) و تبيين آن براي نسل جوان از اهميت بسياري برخوردار است .
امام جمعه موقت كيش در ادامه به چرايي وقوع حادثه تاريخي كربلا پرداخت و گفت : از دلايلي كه سپاه كفر امام حسين (ع) و ياران وي را به شهادت رساندند دنيا طلبي ، رياست طلبي و هواي نفس و بي بصيرتي و نداشتن آگاهي بوده است .
حجت الاسلام حسن عليدادي امام جمعه كيش نيز در سخناني بر برگزاري باشكوه اين مراسم در شب آغاز ماه محرم براي حضور هر چه پرشورتر هيات هاي مذهبي تاكيد كردند.
عضو هيات امناي حسينيه الغدير در حاشيه اين مراسم در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: هفت سال است كه اين مراسم هر ساله در كيش برگزار مي شود و مردم مومن جزيره از زن و مرد ، پير و جوان عاشقانه در اين برنامه شركت مي كنند تا عشق و ارادت خود به سالار شهيدان را نشان دهند .
عباس اميري اظهار داشت :مراسم سنتي و معنوي طشت گذاري يكي از مراسم سنتي ويژه منطقه اردبيل است كه با آداب و رسوم زيبا و با شكوهي توسط آذري هاي مقيم كيش برگزار مي شود و بسياري از هيات هاي عزاداري كيش (43 هيات ) دراين مراسم شركت مي كنند.
وي اضافه كرد : در مراسم طشت گذاري مقداري آب از دو كوزه بزرگ داخل آن ريخته مي شود و مردم با كوزه و ظروف كوچك از آب طشت ها به عنوان تبرك برمي دارند.
قرائت قرآن ، زيارت عاشورا ، دعاي توسل ،شعر خواني در وصف سالار شهيدان و نوحه خواني توسط حاج مهدي اردبيلي و هاني معلمي از مداحان اهل بيت (ع) از بخش هاي اين مراسم بود .
آب اين طشت ها نزد مردم از قداست خاصي برخوردار است و بسياري براي شفاي بيماران و دردمندان از آن استفاده مي كنند .
مراشم طشت گذاري آذري هاي كيش با حضور حجت الاسلام حسن عليدادي امام جمعه كيش ، رحمان يوسف پور امام جمعه موقت كيش و عزاداران و عاشقان امام حسين (ع) در حسينيه الغدير كيش برگزار شد .
1630** 6048/1352
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
كيش - ايرنا - آيين معنوي طشت گذاري به ياد لب تشنگي حضرت ابا عبدالله الحسين (ع) و ياران آن حضرت سه شنبه شب در حسينيه الغدير آذري هاي كيش برگزار شد .