بهنام سعيدي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران زنجان افزود: در جريان مواجهه با موضوع بحران بايد نكات اساسي و مهم در اولويت كار مردم و مسئولان قرار گيرد.
وي يادآورشد: ما بحث آموزش را به طور جدي در دستور كار خود قرار داده ايم و اين آموزش در سطوح مختلف و در همه استانها ارائه مي شود.
سعيدي اظهار كرد: پس از آنكه مديران استاني را آموزش داديم، استانها موظف هستند كه مديران شهرستاني را آموزش دهند.
معاون پيش بيني و پيشگيري مديريت بحران كشور گفت: نزديك به 60 درصد از استانها اين آموزشها را ديده اند و براي مابقي نيز در حال برنامه ريزي هستند كه در آينده نزديك اين دورههاي آموزشي را برگزار كنند.
وي خاطرنشان كرد: استانها به پنج گروه تقسيم شده اند و تا كنون سه گروه از آنها آموزش ديده اند و اميد مي رود تا پايان سال بتوان دو گروه از استانهاي ديگر را آموزش داد.
سعيدي ادامه داد: در حوزه آموزش و اطلاع رساني جلسات متعددي با مسئوليت صدا و سيما برگزار و براي گسترش آموزشها در لايههاي مختلف جامعه برنامه ريزي شده است.
معاون پيش بيني و پيشگيري مديريت بحران كشور گفت: غير از مانورهايي كه در مدارس برگزار مي شود، مديريت بحران كشور هماهنگيهايي با وزارت آموزش و پرورش دارد و تفاهم نامههايي براي آماده سازي دانش آموزان به منظور مقابله با بحران امضا كرده است.
وي افزود: 14 كارگروه در سازمان مديريت بحران تشكيل شده است و همين تعداد در استانها و شهرستانها نيز به همين ترتيب تشكيل مي شود.
سعيدي يادآورشد: هر يك از اين كارگروهها وظايف مشخصي دارند، همچون آموزش همگاني كه بر عهده كارگروه امداد و نجات است.
معاون پيش بيني و پيشگيري مديريت بحران كشور گفت: يك موضوعي در بحث ساخت و سازها دنبال مي شود و مكاتباتي نيز در اين زمينه انجام شده است و در اين مكاتبهها تاكيد بر نظارت مستمر بر ساخت و سازها كه هر چه بيشتر باشد و رعايت اصول فني و مهندسي بيشتر شود ميزان تلفات و خسارتهاي جاني و مالي به همان ميزان كاهش پيدا مي كند.
وي به وجود برخي ساختمانها در بافت فرسوده شهرها اشاره و اظهار كرد: دولت در تلاش براي اصلاح و نوسازي اين بافتهاست و تا كنون اقدامهاي خوبي در اين زمينه انجام شده است.
سعيدي تاكيد كرد: در آنچه كه در دست ساخت است، مسايل فني بيشتر رعايت مي شود و معتقد هستيم كه پا را از اين نيز بايد فراتر گذاشت و در اجرا و نظارت بايد سخت گيري بيشتري وجود داشته باشد.
معاون پيش بيني و پيشگيري مديريت بحران كشور ايران را جزو 10 كشور حادثه خيز جهان عنوان كرد و گفت: حوادثي مثل سيل، زلزله، طوفان و خشكسالي مهمترين حوادثي هستند كه در اين كشور رخ مي دهند.
وي به وقوع زلزله در تهران اشاره و خاطر نشان كرد: يك بخش از اقدامات، كارهاي فني است، اينكه ما بايد آمادگي لازم را در برابر بحران داشته باشيم و اين موضوع منحصر به شهر تهران نيست و همه مردم در هر لحظه بايد آمادگي مقابله و مواجهه با بحران را داشته باشند.
سعيدي ادامه داد: هر چه آمادگي مردم بيشتر باشد، ميزان خسارت و تلفات ناشي از بحران كمتر خواهد بود با آنكه بحران قابل پيش بيني نيست، اما بايد آمادگي همواره در مردم وجود داشته باشد.
معاون پيش بيني و پيشگيري مديريت بحران كشور گفت: برخي اقدامات انجام شده براي پيشگيري از بحران و مقابله با آن، فني است كه بايد در سراسر كشور تاكيدهاي بيشتري در اين بخش انجام شود.
وي به برگزاري جلساتي با شهرداري تهران در زمينه احتمال وقوع زلزله اشاره كرد و افزود: مديريت بحران شهرداري داراي سيستم مجهز و پيشرفته اي است و آموزشهايي را ارايه و اقداماتي را در دستور كار دارند و اجرا مي كنند.
3001/6085/1352
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۵
زنجان - ايرنا - معاون پيش بيني و پيشگيري مديريت بحران كشور گفت: مردم در هر لحظه بايد آمادگي وقوع بحران را داشته باشند و بتوانند هنگام وقوع حادثه، واكنش درست و لازم را انجام دهند.