به گزارش ایرنا، «شی جین پینگ» كه در نشست مطالعات اعضای كمیته مركزی حزب حاكم چین سخن می گفت، اظهار داشت كه امروز بیشتر از هر زمان دیگری دنیا و كشورها به گفت وگو و تبادل اندیشه نیاز دارند.
وی خاطرنشان كرد كه مشكلات دیگر به مرزها محدود نمی شود و به همین دلیل است كه یك كشور از حل آنها به تنهایی عاجز است.
رییس جمهور چین كه كشورش وارد یك دوره بحران اقتصادی شده، گفت كه شرایط اقتصادی دنیا تغییر كرده و وضعیت خوبی ندارد.
«شی» همچنین یادآور شد كه باید بنشینیم و عقل هایمان را روی هم بگذاریم و برای عبور از این دوران و بهبود اقتصاد جهان و یافتن روش های اصلاحی كاری انجام دهیم.
به باور رییس جمهوری چین، سالیان متمادی است كه دنیا با روش های یكسان و نظمی یكجانبه اداره شده؛ اما حالا قدرت های نوظهور دیگری هم وجود بوجود آمده اند كه باید به آنها نیز توجه شود.
وی گفت كه دیگر زمان رقابت با یكدیگر و یا رویارویی نظامی و درگیری برای كسب قدرت به پایان رسیده و باید بر اساس قواعد و نظم نوینی كه تعریف شده، بناهای تازه ای ایجاد كرد تا اقتصاد و شرایط دنیا بهتر شود.
تلویزیون مركزی چین در گزارشی به نقل از رییس جمهور این كشور آورده است: چین برای برون رفت از این وضعیت و با توجه به منافع مشترك كشورها برنامه احیای جاده ابریشم و ایجاد بانك توسعه زیرساختی سرمایه گذاری آسیایی را مطرح كرده است.
این گزارش می افزاید، اقتصادهای نوظهور و مكمل یكدیگر باید صدای رساتری برای دنیا داشته باشند و در زمینه های مالی و اقتصادی بیشتر همكاری كنند.
رییس جمهور چین همچنین از بروز مشكلات و چالش های بسیار بزرگ در جهان از جمله رشد تروریسم نیز سخن گفت و از نبود امنیت غذایی، تحولات اقلیمی، مشكلات بخش انرژی، بیماری های مسری و همچنین هجوم سایبری و به خطر افتادن امنیت شبكه اینترنت و اطلاع رسانی در دنیای كنونی به شدت ابراز نگرانی كرد.
وی گفت كه در این شرایط چین باید هم حافظ منافع خود و هم حراست كننده منافع اقتصادی كشورهای در حال رشد باشد و با حمایت گرایی های یكجانبه تجاری مقابله كند.
رشد اقتصادی سالانه چین در پنج سال گذشته از 2011 تا 2015 میلادی حدود 8 درصد اعلام شده است كه از میانگین 2.5 درصدی رشد اقتصادی دنیا به مراتب بالاتر بوده است.
آساق*231*1597
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳
پكن - ایرنا - رییس جمهوری خلق چین اعلام كرد كه مشكلات جهان بخصوص در عرصه اقتصادی آنقدر فزاینده شده كه دیگر یك كشور به تنهایی قادر به حل آن نیست بلكه برای عبور از آن باید به تبادل اندیشه و گفت وگو روی آورد.