به گزارش ایرنا از شبكه اطلاع رسانی نفت و انرژی، با توجه به میانگین مصرف روزانه بیش از ٧٠ میلیون لیتر بنزین در كشور، هنوز بخش اندكی از نیاز به این كالای راهبردی برای پاسخگویی به مصارف داخلی(حدود ٦ میلیون لیتر)، از بیرون مرزها تامین می شود.
نگاه كلان صنعت نفت كشور در تولید بنزین به عنوان كالایی گرانقیمت كه هزینه های هنگفتی به اقتصاد كشور تحمیل می كند، نگاهی اقتصادمحور مبتنی بر حركت به سوی خود اتكایی در افزایش تولید كمی و كیفی این محصول است؛ از این رو برای نیل به این هدف بزرگ، با تعریف طرحهایی مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس، برداشتن گامهای بلندی را در تولید بنزین با كیفیت در دستور كار خود قرار داده است.
قرار است با بهره برداری از این پالایشگاه كه بخش خصوصی نیز در آن سهم دارد، روزانه ٣٥ میلیون لیتر بنزین با استانداردهای كیفی تولید شود.
روز سه شنبه ٢١ مهرماه امسال، معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروكربوری وزیر نفت در هفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران در مورد مشاركت بخش خصوصی در صنعت نفت از قرار گرفتن بنزین در سبد محصولات صادراتی كشور در سال ٩٥ خبر داد.
منصور معظمی با بیان اینكه صنعت نفت پیشران اقتصاد كشور در شرائط كنونی است، افزود: صادرات فرآورده هایی همچون نفت گاز، نفت كوره و همچنین بنزین كه از سال آینده به سبد محصولات صادراتی افزوده می شود، فرصتهایی قابل توجه برای بخش خصوصی ایجاد می كند.
مجموعه تلاشهای دولت در این سالها بویژه دو سال گذشته، این بوده است كه سهم تكیه بر اقتصاد نفتی كاهش و اشتیاق بخش خصوصی در اجرای طرحهای صنعت نفت، افزایش یابد.
ستاره خلیج فارس در كنار طرحهای بهبود فرآیند كمی و كیفی كه هم اكنون در مجموعه پالایشگاهی با پیشرفت قابل ملاحظه ای در دست اجراست، طرح مهمی در زمینه بنزین سازی به شمار می رود كه بهره برداری از آن تولید این محصول راهبردی را به حدود یكصد میلیون لیتر در روز افزایش می دهد.
بنزین تولیدی این پالایشگاه به عنوان یكی از طرحهای بزرگ ملی صنعت نفت، سال آینده راهی بازار مصرف می شود؛ اما از آنجا كه میانگین نیاز مصرف داخلی كماكان در مرز ٧٠ میلیون لیتر در روز برآورد می شود، می توان مازاد بنزین تولید داخل را به صادرات آن اختصاص داد.
این همان هدف دولت است؛ هدفی كه تحقق آن علاوه بر جلوگیری از خروج مقادیر فراوان ارز و تحمیل هزینه های هنگفت به بدنه اقتصاد كشور، بنزین با كیفیت ایران را روانه بازارهای بین المللی می كند.
بدون شك حركت اقتصادی دولت برای تثبیت خود اتكایی در دستیابی به بازار صادرات بنزین نباید با بسنده كردن به انجام چند طرح در این زمینه متوقف شود؛ حركت روبه جلوی كه دولت در این بخش از اقتصاد كشور، آغاز كرده است،تداوم و عزمی ملی را می طلبد؛ در این راه نیابد حمایت از بخش خصوصی نادیده گرفته شود.
با هدایت سرمایه های به ظاهر كوچك می توان كارهای بزرگ انجام داد و حضور ایران در بازارهای بین المللی بنزین نیز به واسطه همین حمایتها در آینده ای نه چندان دور می تواند تحقق یابد.
اقتصام(1)2022**1558
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۴
تهران - ایرنا - بنزین به عنوان كالایی استراتژیك با تولید میانگین روزانه ٦٣ میلیون لیتر در ٩ پالایشگاه، هم اینك بخش عمده ای از نیازهای داخلی كشور را تامین می كند.