تهران-ايرنا- معاون پژوهش و فناوري دانشگاه‌ آزاد اسلامي در بخشنامه‌اي جزئيات برگزاري مراسم هفته پژوهش و فناوري سال 94 نظير بودجه هفته پژوهش، نحوه برگزاي مراسم و تقدير از پژوهشگران را ابلاغ كرد.

به گزارش ايرنا از مركز حوزه رياست و روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، ابراهيم واشقاني فراهاني معاون پژوهش و فناوري دانشگاه‌ آزاد اسلامي در بخشنامه‌اي خطاب به رييسان واحدهاي مركز استان (دبيران هيات‌هاي امناي استان‌ها)، رييسان واحدهاي علوم و تحقيقات، نجف‌آباد و رييسان واحدها و مراكز آموزشي دانشگاه آزاد اسلامي، جزئيات برگزاري مراسم هفته پژوهش و فناوري سال 94 را اعلام كرد.
در بخشنامه هفته پژوهش دانشگاه آزاد آمده است: «با توجه به برنامه‌ريزي انجام شده در رابطه با مراسم هفته پژوهش و فناوري سال 94 دانشگاه و به منظور حضور يكپارچه و برگزاري مراسم هفته پژوهش و فناوري در سال جاري، همگام با ستاد ملي هفته پژوهش وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و ستادهاي هفته پژوهش و فناوري مستقر در استان‌ها به آگاهي مي‌رسانيم استان‌ها و واحدهاي دانشگاهي تابع آنها مي‌توانند با همكاري ستاد هفته پژوهش و فناوري استان‌ با رعايت نكات موجود در اين بخشنامه مراسم ياد شده را برگزار كنند.»
واشقاني فراهاني افزود: استان‌ها و واحدهاي دانشگاهي بايد با رعايت اصل صرفه‌جويي در هزينه‌ها نسبت به برگزاري باكيفيت مراسم مربوط مانند جشنواره، نمايشگاه و ساير موارد مشابه در اين هفته اقدام كنند. همچنين تمام مراسم در نظر گرفته شده پژوهشي براي واحدهاي دانشگاهي و استان‌ها در سه بخش تقدير از پژوهشگران، نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فن بازار و ساير مراسم با توجه به دستورالعمل‌هاي موجود در برنامه قابل اجرا است.
واشقاني در اين بخشنامه درباره ستاد هفته پژوهش و فناوري در واحدهاي دانشگاهي و استان‌ها گفت: ستاد هفته پژوهش در استان‌ها با عضويت دبير هيات امناي استان، رييس شوراي پژوهش و فناوري استان، دو تن از رئيسان واحدهاي دانشگاهي استان و سه تن از معاونان پژوهش و فناوري برگزيده آن استان تشكيل مي‌شود.
اين ستاد در واحدهاي دانشگاهي با عضويت رييس واحد (رييس ستاد)، معاون پژوهش و فناوري واحد (دبير ستاد)، معاونان و سه تن از اعضاي هيات علمي واحد به همراه مسئول روابط عمومي واحد (اعضاي ستاد) تشكيل مي‌شود.
وي در اين بخشنامه دستورالعمل‌هايي براي تقدير از پژوهشگران برگزيده داد و عنوان كرد: واحدهاي دانشگاهي با درجه جامع، بسيار بزرگ و بزرگ مي‌توانند به منظور تشويق و ترغيب پژوهشگران و براي هر دانشكده و متناسب با گروه‌هاي آموزشي هفت‌گانه (1- علوم انساني، 2- فني و مهندسي، 3- هنر و معماري، 4- كشاورزي، 5- دامپزشكي، 6- علوم پايه، 7- علوم پزشكي «علوم پايه، پزشكي و دندان‌پزشكي) يك پژوهشگر نمونه و واحدها دانشگاهي متوسط و كوچك يك پژوهشگر داراي شرايط را انتخاب و به ستاد استان معرفي كنند.
ملاك سنجش نهائي عملكرد پژوهشي دانشجويان و ساير پژوهشگران (شاخص‌هايي مانند اختراع، نوآوري‌ها، كسب مقام در مسابقه‌ها و المپياد‌هاي علمي معتبر و...) بر عهده معاونت پژوهش و فناوري واحدها خواهد بود.
معاون پژوهش و فناوري دانشگاه آزاد اسلامي درباره وظايف ستاد هفته پژوهش در سطح استان‌ها تأكيد كرد: اين ستاد بايد در كوتاه‌ترين زمان ممكن ضمن بررسي و تائيد امتيازهاي پژوهشگران منتخب معرفي شده از سوي واحدها با شاخص‌هاي مربوط (اولويت‌ پژوهشگران معرفي شده شانزدهمين جشنواره تجليل از پژوهشگران و فناوران برتر) پژوهشگراني كه در چهار سال گذشته انتخاب و معرفي نشده‌اند را انتخاب كرده و ضمن تائيد و اعلام به واحدهاي دانشگاهي، نفرات اول پژوهشگران در هر يك از گروه ‌هاي هفت‌‌گانه ذكر شده را به عنوان پژوهشگر برگزيده استان (با در نظر گرفتن اعمال ضرايب وزني بيشتر به توليدات علمي كه به نام دانشگاه آزاد اسلامي ثبت شده است، مطابق بند دوم بودجه هفته پژوهش كه در بخشنامه آمده است) تشويق كنند.
حداكثر بودجه هفته پژوهش به ترتيب براي واحدهاي دانشگاهي با درجه كوچك و متوسط 100 ميليون ريال، واحد هاي دانشگاهي با درجه بزرگ 130 ميليون ريال، واحدهاي دانشگاهي با درجه بسيار بزرگ 150 ميليون ريال و واحدهاي دانشگاهي با درجه جامع 200 ميليون ريال است.
علمي**2038** 1701