تهران- ایرنا - در دیدار «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و 'ژواكیم لوی' وزیر امور اقتصادی برزیل مقرر شد مذاكرات هیات‌های دو طرف برای نهایی كردن موافقتنامه های تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری، اجتناب از گرفتن مالیات مضاعف و همچنین همكاری‌های گمركی آغاز و طی هفته آینده متون اولیه این موافقتنامه ها برای مذاكرات مبادله شود.

به گزارش ایرنا به نقل از شبكه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران كه سه شنبه این هفته به منظور شركت در اجلاس سالانه بانك جهانی و صندوق بین المللی پول به كشور پرو سفر كرد، در این سفر دو روزه همچنین با مقامات عالیرتبه سیاسی و اقتصادی آن كشور ملاقات و گفت وگو كرد.
طیب نیا در این سفر، در دیدار های جداگانه ای با وزیران امور اقتصادی، امور خارجه و توسعه تجارت برزیل درباره همكاری های مشترك دو كشور در زمینه های اقتصادی، بانكی، بیمه ای و مالی گفت وگو كرد.
راهكارهای توسعه همكاری‌های بانكی تهران و برازیلیا و زمینه حضور بانكهای ایرانی در برزیل در ملاقات علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و «آلكساندر تومبینی» رئیس كل بانك مركزی برزیل بررسی شد و طرف برزیلی آمادگی كشورش را برای فراهم آوردن زمینه های همكاری با ایران اعلام كرد.
طیب نیا در ادامه دیدارهایش با وزیر امور خارجه برزیل ملاقات و با اشاره به دستاوردهای اقتصادی دولت و زمینه های مناسب همكاری و پتانسیل های سرمایه گذاری در ایران بر آمادگی ایران برای گسترش همكاری‌های دو جانبه با برزیل اعلام كرد.
«مائورو وییرا» وزیر امور خارجه برزیل نیز با اشاره به سفر اخیرش به تهران نتایج دیدارهایش را با مقامات كشورمان بسیار مفید ارزیابی كرد و گفت: برزیل به گسترش روابط دوجانبه در تمام زمینه ها، بویژه همكاری‌های سیاسی و اقتصادی با ایران مصمم است.
در ادامه این دیدارها، طیب نیا در ملاقات با وزیر توسعه تجارت برزیل، با اشاره به پتانسیل های اقتصادی ایران گفت: ایران به عنوان یك كشور با ثبات در منطقه با دسترسی آسان به بازار 350 میلیون نفری كشورهای منطقه، می تواند به عنوان یك بازار بزرگ برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران برزیلی برای تولید محصولات در ایران و صادرات به كشورهای منطقه محسوب شود.
طیب نیا همچنین از وزیر توسعه تجارت برزیل دعوت كرد با هیاتی از فعالان اقتصادی در بخش های مختلف جهت ملاقات و رایزنی با فعالان بخش خصوصی ایران و بررسی بیشتر زمینه های سرمایه گذاری مشترك به ایران سفر كنند.
دو طرف در این ملاقات پیرامون بخش های مختلف مورد علاقه دو كشور برای توسعه همكاری ها، گفت وگو و مقرر شد نقشه راه همكاری‌های دو جانبه درحوزه های مختلف انرژی، حمل و نقل و سایر بخش ها تهیه شود.
وزیر توسعه تجارت برزیل نیز با استقبال از دعوت وزیر اقتصاد كشورمان برای سفر به ایران، اعلام آمادگی كرد در اواخر ماه اكتبر میلادی (اواسط آبان ماه) در راس هیاتی اقتصادی به جمهوری اسلامی ایران سفر كند.
وی ضمن تشكر از هماهنگی های بعمل آمده از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی كشورمان برای سفر به ایران، آمادگی برزیل برای گسترش همكاری‌های تجاری و اقتصادی با ایران را اعلام كرد.
در این دیدارها، وزیر توسعه وزارت برزیل و مشاور عالی رئیس‌جمهوری و جمعی از مقامات و فعالان اقتصادی برزیل حضور داشتند.
در این سفر «محمد خزاعی» معاون وزیر اقتصاد و رئیس كل سازمان سرمایه گذاری و «محمد موحدی ساوجی» مدیر كل حقوقی وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزیر امور اقتصادی و دارایی كشورمان را همراهی می كنند.
گفتنی است، بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول و بانك جهانی، برزیل نهمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر برابری قدرت خرید و یازدهمین قدرت اقتصادی جهان از نظر نرخ داد و ستد بازار است و برزیل دارای پیشرفته‌ترین بخش صنعتی در آمریكای لاتین است.
صنایع برزیل كه یك سوم تولید ناخالص داخلی این كشور را به خود اختصاص داده ‌است، از صنایع خودروسازی تا صنایع فولاد، پتروشیمی، رایانه، هواپیما و نیز كالاهای مصرفی بادوام را شامل می‌شود.
شبد**1953**1479