انديمشك - ايرنا - سرپرست مديريت جهاد كشاورزي انديمشك از كشت گياه كينوا يا خاويار سبز براي اولين بار در اين شهرستان خبر داد.

محمدجعفر آفرين دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود:يك هكتار از اراضي كشاورزي اين شهرستان به كشت گياه كينوا اختصاص يافته است.
وي افزود:با توجه به وضعيت آب و هوايي منطقه كه به سمت گرم و خشك پيش مي رود و تحمل بالاي گياه كينوا در مقابل خشكي،شوري و يخ زدگي كشت گياه كينوا به صورت پايلوت و به منظور رسيدن به كشاورزي پايدار و توليد صنعتي در اراضي فقير شهرستان انديمشك آغاز شده است.
سرپرست جهاد كشاورزي انديمشك گفت:اين محصول توليدي در توليد آرد سوپ،غلات صبحانه ، تهيه سالاد ، توليد الكل ،تهيه نان و بيسكويت مصرف مي شود.
وي گفت:گياه كينوا باعث تنوع بخشي به محصولات غذايي جامعه به عنوان يك منبع غني از پروتئين،آهن،منيزيم،فيبر،فسفر و ويتامين ب 12 مي شود.
آفرين اظهار كرد:اين گياه با متوسط عملكرد دو هزار و 500 كيلوگرم در هكتار و با ارزش افزوده 250 ميليون ريال باعث افزايش درآمد كشاورزان منطقه خواهد شد.
كينوا گياهي است با نام علمي Chenopodium quinoa willd كه بومي كوه هاي آند در بوليوي، شيلي و پرو است.
علاوه بر دانه از برگ گياه جوان به عنوان سبزي تازه و يا به صورت پخته نيز استفاده مي شود.
گياه كينوا قادر است شرايط آب و هوايي از 4 تا 40 درجه سانتي گراد را تحمل كند.
كينوا گياه مناطق خشك و نيمه خشك است و كاملا به شرايط كم آبي مقاوم است.
سالانه 600 هزار تن انواع محصول از اراضي كشاورزي شهرستان انديمشك برداشت مي شود.
7281/6068