كيش - ايرنا - مسئول بهداشت محيط مركز توسعه سلامت كيش با تاكيد بر رعايت بهداشت فردي و محيط هنگام پخت غذا گفت : هيات ها از سالم و بهداشتي بودن مواد اوليه مصرفي در غذاهاي نذري به طور كامل اطمينان حاصل كنند.

خليل عليرضايي روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در مورد نظارت بر توزيع غذا در هيات ها ، مساجد و تكايا اظهار داشت : پيش از فرا رسيدن محرم نشست هايي را با دبير و مسئولان هيات ها داشتيم و تمامي موارد بهداشتي براي پخت غذاي نذري را به آنها متذكر شديم.
وي افزود : به دليل اهميت موضوع سلامت مردم، ضمن تاكيد بر دريافت گواهي تندرستي براي افرادي كه در زمينه تهيه و طبخ غذاي نذري فعال هستند حدود 25 دستور العمل را به هيات ها متذكر شديم .
اين مسئول در مركز توسعه سلامت كيش افزود:هرگونه پخت و پز بايد در مكاني داراي حداقل شرايط بهداشتي صورت گيرد ومديران هيات ها موظف به معرفي محل طبخ و تهيه غذا به مركز بهداشت و در خواست بازديد و اخذ مشاوره و تاييديه بهداشتي هستند .
وي گفت : ورود و خروج به محل طبخ غذا و دخالت افراد متفرقه درامرتهيه و توزيع غذا و چاي و غيره ممنوع است و تمامي افراد مرتبط بايستي با دادن آزمايش انگلي و اطمينان از سلامت آنها كارت گواهي تندرستي دريافت كنند.
عليرضايي تاكيد كرد : مسئولان تهيه مواد اوليه بايد از سالم و بهداشتي بودن مواد اوليه مصرفي اطمينان داشته باشند و آنها را از مراكز و افراد معتبر خريداري كنند.
وي با بيان اينكه مديران هيات ها ، مساجد و تكيه ها از قبول غذاي نذري از افراد ناشناس تا اطمينان يافتن از سلامت غذا خود داري كنند افزود : آنها بايد در قبول نذورات بصورت غذاي آماده دقت لازم را داشته باشند .
عليرضايي گفت:هيات ها بايد در تهيه فرآورده هاي دامي بويژه گوشت دقت كنند تا كشتار دام ها با نظارت ناظران دامپزشكي در محل هاي مجاز انجام شده باشد ، همچنين از ذخيره سازي مواد پروتئيني خام و پخته در مجاورت هم خودداري كنند.
مسئول بهداشت محيط مركز توسعه سلامت بر شست و شو و ضدعفوني سبزي هاي تازه تاكيد كرد و به ايرنا گفت: مركز توسعه سلامت كيش امادگي دارد تا در مورد روش هاي ساده ضدعفوني كردن سبزي به هيات ها مشاوره دهد .
وي استفاده از ابزاركار مناسب ، تميز و بهداشتي در آشپزخانه را بسيار مهم دانست و گفت : ظروف و ابزار كار قبل از استفاده بايد تميز و ضدعفوني شوند .
عليرضايي تاكيد كرد : از نگهداري غذاي پخته و آماده در دماي محيط و يا روي شعله ملايم بيش از دو ساعت بايد خود داري شود و در صورت ضرورت بايد غذاي آماده را دردماي زيرچهاردرجه يا بالاي 60 درجه سانتي گراد نگهداري كرد .
وي با بيان اينكه غذاي تهيه شده گرم بايد دركوتاه ترين زمان ممكن پس از پخته شدن توزيع شود افزود: رعايت نكات ساده بهداشتي در تامين سلامت مواد غذايي و سلامت عمومي بسيار موثر است وكوچكترين سهل انگاري و بي توجهي مي تواند منجر به بروزمسموميت گروهي وهمچنين مسئوليت وجداني و قانوني براي مديران و دست اندر كاران مراسم شود.
مسئول بهداشت محيط مركز توسعه سلامت در مورد توزيع غذا در ظروف يكبار مصرف پلاستيكي و خطرهاي ناشي از توليد مواد سرطان زا بر اساس گرماي حاصل از مواد غذايي گرم گفت : برخي از هيات ها از اين ظروف استفاده مي كنند وبرخي ديگر از ظروف آلومينيومي و گياهي ، البته در نامه اي به مسئولان هيات ها اين نقص بهداشتي را متذكر شده ايم كه بايد رعايت شود.
وي تاكيد كرد : آب آشاميدني بايستي بهداشتي وازشبكه توزيع عمومي باشد،همچنين ازسفره هاي يكبار مصرف استفاده و از راه رفتن روي آن هنگام پذيرايي بايد خودداري شود.
عليرضايي در مورد نظارت بر هيات ها و دريافت گزارشي مبني بر آلودگي غذايي گفت: روزانه چند اكيپ صبح وعصرازمراكز تهيه و طبخ غذا بازديد مي كنند و گزارشي تا كنون از آلودگي و يا مسموميت ناشي از مصرف غذا دريافت نكرده ايم .
مسئول بهداشت محيط مركز توسعه سلامت كيش در مورد قرباني كردن احشام در جلو هيات هاي عزاداري به ايرنا گفت: ذبح و قرباني احشام در مقابل هيات هاي عزاداري و مسجد هاي در محل هاي تعيين شده صورت گيرد تا از پخش خونابه و فضولات حيواني جلوگيري شود .
وي با تاكيد برشست و شوي مستمر سرويس هاي بهداشتي گفت : به منظوررعايت بهداشت فردي نصب لوله كشي مايع صابون در هيات ها و مساجد ضروري است .
عليرضايي در پايان از هيات ها و عزاداران خواست تا نسبت به جمع آوري زباله هاي توليد شده اقدام و از ريختن ظروف يكبار مصرف در معابر و خيابان ها به منظور حفظ زيبايي شهر و رعايت بهداشت عمومي خود داري كنند.
با توجه به گوناگوني اقوام 44 هيات مذهبي در كيش فعال است .
1630**1641 /6048