دكتر بهزاد سلطاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا در مورد تنوع بخشي به خدمات و تسهيلات صندوق نوآوري و شكوفايي در آينده، اظهار كرد: درحال حاضر تنوع خدمات صندوق نوآوري و شكوفايي بسيار زياد شده، انواع تسهيلاتي راكه بانك ها ارايه مي دهند، پوشش مي دهد و با وجود اينكه حدود يك سال و نيم از عمر آن مي گذرد، تقريبا همه خدمات را ارايه داده است.
وي افزود: البته باز هم به دنبال خدماتي كه نيازهاي شركت هاي دانش بنيان را راحت تر و سريعتر برطرف كند، هستيم اما نمي خواهيم با تنوع زياد، مشتري بيش از حد گيج شود چون هركدام از اين خدمات، يك آيين نامه و ضوابط و دستورالعمل دارد و بوروكراسي و پيچيدگي هايي براي كاركنان ما و مشتريان ايجاد مي كند.
سلطاني خاطرنشان كرد: با اين حال، گاهي خلاهايي هست كه بايد آنها را پر كرد كه يكي از آنها بحث ساختمان و احداث مجتمع هاي ساختماني است كه اميدواريم با تعامل با بانك ها هرچه سريعتر عملي شود.
وي به مصوبه هيات امناي صندوق نوآوري و شكوفايي در رابطه با حمايت از ساخت مجتمع هاي فناوري اشاره كرد و گفت: بر اساس اين مصوبه، حداقل 10 شركت دانش بنيان بايد با يكديگر تجميع شوند و درخواست يك مجتمع فناوري بدهند تا ما براي آنها يك ساختمان بخريم و به صورت اجاره به شرط تمليك در اختيارشان قرار دهيم كه اين خدمت، اكنون مشتري هاي زيادي دارد.
** افتتاح اولين مجتمع فناوري كشور در دانشگاه شريف
سلطاني ادامه داد: اخيرا رييس دانشگاه صنعتي شريف، تعداد 44 شركت اين دانشگاه را به ما معرفي كرد كه 36 تا از آنها دانش بنيان بودند و با تعاملي كه بين صندوق نوآوري و شكوفايي و اين شركت هاي دانش بنيان صورت گرفت، يك ساختمان در نزديكي دانشگاه شريف خريداري كرديم كه به نام مجتمع فناوري شركت هاي دانش بنيان به زودي شاهد راه اندازي آن خواهيم بود.
به گفته وي طي دو سه روز آينده، جلسه هماهنگي صندوق نوآوري و شكوفايي با شركت هاي دانش بنيان معرفي شده از سوي دانشگاه صنعتي شريف برگزار خواهد شد تا توافقات لازم براي تقسيم واحدهاي مجتمع فناوري به متقاضيان صورت گيرد.
رييس صندوق نوآوري و شكوفايي در رابطه با نحوه حمايت اين صندوق از ايجاد مجتمع هاي فناوري توضيح داد: طبق ضوابط ، هر يك از اين شركت هاي دانش بنيان براي استقرار در واحدهاي مجتمع فناوري بايد 30 درصد آورده اوليه داشته باشند و 70 درصد باقي مانده را به جاي اينكه در محل هاي ديگر اجاره بپردازند، به صورت اقساط به صندوق نوآوري خواهند پرداخت و پس از اتمام اقساط، سند واحد را به نام آنها صادر خواهيم كرد.
وي از خريداري يك ساختمان ديگر از سوي صندوق نوآوري و شكوفايي به منظور ايجاد مجتمع فناوري خبر داد و گفت كه جزييات آن به زودي اعلام عمومي خواهد شد.
سلطاني تصريح كرد: تقاضاي احداث پنج پروژه ديگر نيز براي تامين دفاتر كاري براي شركت هاي دانش بنياني كه از دانشگاه ها يا مراكز رشد، مستقل شده اند و متقاضي دفتركار بودند به صندوق نوآوري رسيده است كه دانشگاه اميركبير يكي از آنها است.
وي افزود: رييس دانشگاه تربيت مدرس نيز در اين زمينه پس از طرح تقاضا، يك زمين را پيشنهاد داده كه منتظريم تعداد شركت هاي دانش بنيان آنها به حدنصاب برسد و علاوه بر اين دانشگاه هاي تهران، علوم پزشكي تهران، فردوسي مشهد و استانداري تبريز تقاضاي مجتمع فناوري را مطرح كرده اند.
سلطاني ايجاد هويت ساختماني جديد در شهرهاي كشور را از جمله اهداف اين اقدام حمايتي صندوق نوآوري و شكوفايي برشمرد و گفت: جوانان ما در شهرها، مجتمع پزشكان، مجتمع وكلا يا مجتمع تجاري يا مسكوني را مي بينند اما مجتمع دانش بنيان يا مجتمع فناوري در هيچ يك از شهرهاي كشور به چشم نمي خورد؛ اين درحالي است كه اين پديده در شانگ هاي و پكن چين يا اروپا و آمريكا كاملا محسوس است اما اين خلا در ايران وجود دارد.
وي اظهار كرد: آرزوي فارغ التحصيل دانشگاهي ما بايد اين باشد كه يك شركت تاسيس كند، يك محصول را به توليد برساند و بتواند يك واحد در طبقه اي از يك برج فناوري و مجتمع فناوري را در اختيار بگيرد.
رييس صندوق نوآوري و شكوفايي تاكيد كرد: بهتر است دفاتري را كه قصد داريم براي فعاليت شركت هاي دانش بنيان ايجاد كنيم، به صورت مجتمع درآوريم و به اين طريق به آنها هويت ببخشيم.
علمي(4)**1055**1834
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۶
تهران- ايرنا- رييس صندوق نوآوري و شكوفايي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از ارايه خدمتي جديد به شركت هاي دانش بنيان در قالب ايجاد مجتمع هاي فناوري در آينده نزديك خبر داد.