به گزارش خبرنگار ايرنا، بقاع متبركه و بارگاه هاي مطهر امامزدگان در استان كردستان همواره مملو از مردمي است كه براي دريافت حاجات و نيازهاي خود از درگاه باريتعالي به اين مكان هاي معنوي پناه آورده و آرامش از دست رفته خود را در اين اماكن معنوي باز مي يابند.
بقاع متبركه كردستان در ايام مختلف سال بويژه در مناسبت هاي مختلف فرهنگي و مذهبي پذيراي خيل عظيم عاشقان به اهل بيت پيامبر(ص) و ائمه اطهار (ع) است و اين اماكن معنوي علاوه بر مردم منطقه، ميزبان مردم ساير نقاط كشور نيز هستند.
بقاع متبركه و امامزادگان استان كردستان در ايام محرم نيز همانند ساير ايام سال، ميزبان عزاداران حسيني است و عاشقان حسيني با حضور در اين بارگاه هاي مطهر به سوگواري و عزاداراي سرور و سالار شهيدان مي پردازند.
سازمان اوقاف و امور خيريه كشور در راستاي لبيك به فرامين مقام معظم رهبري(مدظله العالي) مبني بر تبديل بقاع متبركه به قطب هاي فرهنگي، اقدام به اجراي برنامه هاي مختلفي در قالب سوگواره بصيرت عاشورايي در بقاع متبركه كشور كرده است.
اين برنامه ها همزمان با سراسر كشور و با اجتماع بزرگ لبيك يا حسين(ع) و تجمع شيرخوارگان حسيني در بقاع متبركه موجود در نقاط مختلف استان كردستان نيز آغاز شده است.
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان با اشاره به برگزاري سوگواره بصيرت عاشورايي در بقاع متبركه شاخص شهرستان هاي سنندج، قروه و بيجار گفت: تجمع بزرگ شيرخوارگان حسيني از جمله برنامه هاي اين سوگواره است كه در نخستين جمعه از ماه محرم در بقاع متبركه، مساجد و حسينه هاي استان كردستان برگزار شد.
سلمان روحي افزود: ويژه برنامه احلي من العسل ويژه نوجوانان حسيني (ع)، تجمع بزرگ عاشورائيان لبيك يا حسين(ع) و تجمع بزرگ رهروان زينبي از ديگر برنامه هايي است كه در دل اين سوگواره برگزار مي شود.
وي در ادامه به وجود 46 موقوفه با نيات عزاداري ماه محرم و سرور و سالار شهيدان امام حسين(ع) در استان اشاره كرد و گفت: در شهرستان بيجار 35 موقوفه، قروه پنج موقوفه، مريوان چهار موقوفه و سنندج دو موقوفه با نيات اطعام سوگواران ماه محرم، روضه خواني و تعزيه داري وجود دارد.
مديركل اوقاف و امور خيريه كردستان اظهار كرد: وجود موقوفاتي با نيات مذهبي بخصوص سوگواري و عزاداري ايام محرم موجب مي شود، اين آيين مذهبي در سطح استان با شكوه هر چه بيشتر و بهتر برگزار شود.
بر اساس آمارهاي موجود 107 بقاع و اماكن مذهبي متبركه در استان كردستان وجود دارد كه از اين تعداد 46 مورد مربوط به بقعه امامزادگان، 41 مورد آرامگاه و 16 مورد زيارتگاه هاي مذهبي است.
66 مورد از بقاع متبركه استان داراي قدمتي بيشتر از 100 سال است و بر همين اساس شمار زيادي از بناهاي ساخته شده در اين بخش داراي ارزش تاريخي و ميراث فرهنگي است.
همچنين تعداد 14 امامزاده و بقاع مبتركه استان كردستان داراي ضريح و مابقي بدون ضريح هستند.ك/4
7348/1904
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۹
سنندج- ايرنا- بقاع متبركه و امامزاده هاي كردستان همواره در ميان مردم منطقه از اهميت خاصي برخوردار است و مامني براي آرامش مردم در مناسبت هاي مختلف بوده و در ايام محرم نيز ميزباني مناسب براي عزاداران حسيني هستند.