تهران- ایرنا- دولت اسلوونی با اعلام «استیصال» در برابر موج پناهجویانی كه وارد این كشور می شوند، برای مدیریت بحران به ارتش متوسل می شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از «لیوبلیانا» پایتخت اسلوونی، دولت این كشور در بیانیه ای كه در پی نشست فوری دیشب (دوشنبه شب) منتشر شد، اعلام كرد: موج آوارگان و مهاجرانی كه در سه روز گذشته وارد كشور شده اند، توان ما را در مدیریت وضع سلب كرده است.
دولت اسلوونی در نظر دارد امروز سه شنبه، قانونی را در مورد افزایش قدرت مداخله ارتش به پارلمان ارائه دهد.
تاكنون مداخله دولت در مساله آوارگان به كمك های لجستیكی به دولت محدود بوده است.
مسوولان اسلوونی كه كشوری كوچك با جمعیت دو میلون نفر است، اعلام كردند تنها در روز دوشنبه (دیروز) بیش از هشت هزار مهاجر از كرواسی وارد كشورشان شده اند. بیشتر مهاجران از گذرگاه های رسمی مرزی برای ورود به این كشور و خروج از آن استفاده نمی كنند.
لیوبلیانا با محكوم كردن اقدام اتریش در راه دادن تعداد محدودی از آوارگان، اعلام كرد: تا كنون تنها دو هزار نفر از آوارگان توانسته اند به مسیر خود به سمت اتریش ادامه دهند.
وین این اتهام را رد كرد.
«میرو سرار» نخست وزیر اسلوونی پیشتر اعلام كرده بود زمانی كه آلمان و اتریش مرزهایشان را به روی مهاجران باز بگذارند، این كشور آماده پذیرش مهاجران است.
اقدام جدید دولت مجارستان در جلوگیری از ورود آوارگان از مرزهای یونان، مقدونیه و صربستان، آنان را وادار كرده به امید عبور از خاك اتریش و در نهایت رسیدن به آلمان به سمت اسلوونی حركت كنند.
حدود 70 در صد پناهجویان در موج اخیر مهاجرت به اروپا را سوری ها تشكیل می دهند و بقیه عمدتا افغان و عراقی هستند.
تاكنون بیشتر پناهجویان سوری كه در نتیجه سیاست های مداخله جویانه آمریكا مجبور به ترك خانه و كاشانه خود شده اند، به سه كشور تركیه، لبنان و اردن پناه برده اند و این سه كشور نزدیك به چهار میلیون پناهجو را پذیرفته اند.
این در حالیست كه این روند طی ماه های اخیر تغییر كرده است و مهاجران راه پرمخاطره رسیدن به اروپا را برای مهاجرت انتخاب كرده اند.
اروپام ** 9053**1485**1479