حجت الاسلام سیدجلال حسینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این پنج موقوفه را متعلق به موتمن الملك، عضدالملك، ملك التجار، علی اكبر تحویلدار و میرزا محمد مومن' برشمرد.
وی افزود: قدیمی ترین وقفنامه دارای درآمد در این خصوص موقوفه میرزا محمد مومن در سال 1136 هجری قمری است كه برابر مفاد وقفنامه همه ساله نیمی از عواید موقوفات این واقف در دهه نخست محرم و هر روز و شب ماه محرم و صفر باید صرف تعزیه داری برای حضرت امام حسین(ع) شود.
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد:
عزاداری ایام شهادت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به ویژه ایام محرم و صفر در این موقوفات پررنگ بوده و 60 واقف بخشی از درآمد رقبه یا رقبات خود را به این سوگواری اختصاص داده اند كه 18 مورد آنها دارای درآمد است.
وی گفت: به جز پنج موقوفه مزبور عواید 14 موقوفه دیگر نیز به سوگواری و عزاداری اهل بیت(ع) در ماههای محرم و صفر اختصاص دارد.
حجت الاسلام حسینی این موقوفات را نیز شامل موقوفات محمدحسین الشریف، سیدعلی، امام وردی خان بیات مختاری و آبجی سلطان، فضل الله خان، میرزا محمد مهدی نوائی لشكرنویس، مهدی قلی خان قرائی، هاجرخانم، مهدی قلی میرزا سهام الملك، حاج كاظم غراب و مجدالدین مدنی، سیدحسین محمودی، علی رضایتبخش راوری، محی الدین راوری، حسن رستمی راوری و آیت الله عباس واعظ طبسی برشمرد.
وی گفت: موقوفات آستان شامل اموال منقول و غیرمنقول بسیاری است كه اموال منقول شامل قرآنها، كتب خطی، جواهرات و اشیا نفیس در موزه نگهداری می شود و اموال غیرمنقول شامل املاك، اراضی و باغهات طبق مقررات خاصی مدیریت می شوند.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی عواید و درآمد موقوفات آستان قدس رضوی در 26 فصل طبقه بندی و نام 146 واقف در طومار واقفان آستان ثبت شد.
7489/1858
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
مشهد- ایرنا- معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی گفت: پنج موقوفه از مجموع موقوفات آستان قدس رضوی به تعزیه داری و اقامه عزای سیدالشهدا(ع) در حرم مطهر امام رضا(ع) اختصاص دارد.