تهران- ایرنا- مدیرعامل یك شركت دانش بنیان، فضای پساتحریم را فرصتی مغتنم برای تقویت اقتصاد دانش بنیان دانست و در عین حال تاكید كرد كه شركت ها مراقب باشند در شرایط باز شدن فضا و افزایش مراودات بین المللی در دام مونتاژ و كپی برداری محصولات خارجی گرفتار نشوند.

محسن كابلی مدیرعامل شركت فناوری آنتن های كارن كه به عنوان یكی از 20 شركت برتر در نمایشگاه اولین هم اندیشی اقتصاد دانش بنیان و نوآوری حضور یافته بود، در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: انتقال فناوری به نوبه خود ارزشمند است اما باید دقت كنیم كه این فرصت تبدیل به تهدید نشود به گونه ای كه انتقال فناوری شركت های خارجی، دانش بنیان بودن ما را زیرسوال ببرد.
وی افزود: عملكرد شركت های دانش بنیان در فضای پساتحریم باید به گونه ای هدایت شود كه همچنان به تولید محصولات جدید و نوآورانه ادامه دهند و از تبدیل شدن به مونتاژكار بپرهیزند.
كابلی درباره یكی دیگر از دغدغه های فعالان دانش بنیان در رابطه با فضای پساتحریم گفت: انتظار داریم دولت با وضع قوانین و نظارت های قوی، ترتیبی فراهم كند كه دستگاه ها و سازمان های دولتی، تجهیزات و محصولات مورد نیاز خود را از شركت های دانش بنیان داخل كشور خریداری كنند نه این كه از طریق میانبرها و واسطه های متعدد، نیازهای خود را از شركت های خارجی كه اغلب هم چینی هستند، تامین كنند.
وی هشدار داد: درصورت بی توجهی به نوآوری و تولید واقعی دانش بنیان، بخش های توسعه و تحقیق (R&D) شركت های دانش بنیان داخلی به تدریج از بین خواهد رفت.
این فعال دانش بنیان، زمان تقریبی مورد نیاز برای رسیدن شركت های دانش بنیان به مرحله اعتبار مالی را بین پنج تا 10 سال اعلام كرد و گفت: شركت ها در ابتدای فعالیت خود نیاز به دریافت تسهیلات بانكی دارند تا بتوانند روی پای خود بایستند كه امیدواریم شرایط دریافت این تسهیلات برای شركت های نوپا بیش از پیش تسهیل شود.
وی خاطرنشان كرد: در برخی موارد مشاهده می شود كه بعضی از سرمایه گذاران برای حمایت مالی از شركت های دانش بنیان تقاضای دریافت 100 درصد سود را مطرح می كنند كه این موضوع، كار را برای فعالان دانش بنیان سخت می كند، هر چند اگر ناچار باشیم و با وجود اطلاع از دشواری های این مسیر، شرایط این سرمایه گذاران را نیز به ناگزیر می پذیریم.
كابلی درباره فعالیت شركت خود نیز توضیح داد: شركت فناوری آنتن های كارن پس از یك دهه فعالیت پژوهشی و صنعتی در زمینه طراحی، ساخت و تولید انواع آنتن ها، جاذب های الكترومغناطیسی و ادوات پسیو در باند فركانسی 100 كیلو هرتز تا 60 گیگاهرتز، در سال 1393 موفق به كسب درجه دانش بنیان شد و به عضویت پارك علم و فناوری استان البرز درآمد.
به گفته وی، محققان این شركت دانش بنیان اخیرا موفق به ساخت آنتن 8 پورتی با تیوت الكتریكی شده اند كه جزء آنتن های پیشرفته مخابراتی است و نیاز اپراتورهای مخابراتی همچون ایرانسل و مبین نت را برطرف كرده و زمینه قطع وابستگی كشور به این فناوری پیشرفته را فراهم می سازد.
علمی**1055**2017