استانها -ایرنا- عاشورای حسینی باز از راه رسید و بار دیگر بیرق های عزاداری افراشته شد و باز هم بوی محرم در كوچه پس كوچه های شهرها پیچیده است.

آیین های عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)با حضور در فضایی پر از حزن و اندوه با حضور میلیون ها تن از هموطنان عزادار در سراسر كشور برگزار شد.
به گزارش ایرنا،این روزها جای جای ایران با آیین های اقوام ایران همنوا با سراسر كشور نوای عاشورا را سر می دهد، گوشه به گوشه شهرهایمان سیاه پوش عزای حسینی است و در سوگ علمدار كربلا چله نشین و سیاه پوش شده است.
دسته ها و گروههای عزاداری در صف های منظم و فشرده از نخستین ساعت های صبح امروز (شنبه)به زنجیر زنی، سینه زنی و نوحه خوانی پرداختند و در عزا و ماتم سرور و سالار شهیدان و یاران باوفای ایشان اشك ماتم ریختند.
مردم عزیز كشورمان یكدل و یكصدا یا حسین سر دادند و عشق و دلدادگی خود را به خاندان عصمت و طهارت(ع) به نمایش گذاشتند.

** شهركرد- همزمان با روز خونین نینوای حسینی، مردم چهارمحال و بختیاری بار دیگر عاشورایی شدند.
به گزارش ایرنا،مردم حسینی صفت و عباس مشرب چهارمحال و بختیاری روز شنبه در عاشورای حسینی با راه اندازی كاروان های عزاداری و سوگواری در غم شهادت ساقی دشت كربلا اشك ماتم و خون ریختند.
مردم چهارمحال و بختیاری با برافراشتن بیرقها، كتل ها و نواختن طبل ها و سنج ها در حواشی خیابانهای منتهی به مساجد، شور حسینی را بار دیگر در جایی جایی این خطه از ایران اسلامی طنین انداز كردند.
آیین های عزاداری از سوی یك هزار و 400 هیات مذهبی، 114 گروه تعزیه و در 700 مسجد و اماكن متبركه چهارمحال و بختیاری درروز عاشورا برگزاری شد.
2097 /

** بوشهر- عاشقان سید و سالا شهیدان امام حسین (ع) در استان بوشهر در شب و روز دهم محرم اشك ماتم ریختند.
به گزارش ایرنا، عزاداری سالار آزادگان جهان برای مردم بوشهر نه یك عادت بلكه یك سنت است، سنتی كه مظهر وحدت و نماد هویت ملی و مذهبی آنها است و كودك و پیرش این مصیبت بزرگ را با عزاداری به محضر حضرت ولیعصر (عج) تسلیت می گویند.
براساس این گزارش، زنان و مردان بوشهری با برگزاری آیین صبحدم، نواختن طبل عزا و برسرگرفتن گهواره علی اصغر(ع) درمسجدها تا نماز صبح با حضرت زینب عقیله بنی هاشم همدردی كردند.
بوشهر یكی از مهم ترین كانون های عزاداری عاشورای حسینی در ایران است و همه ساله پذیرای گردشگران بسیاری از اقصی نقاط ایران در ماه های محرم و صفر است.
آئینهای سینه زنی سنتی، علم كشون، علم گردانی، مراسم شب یازدهم، گهواره علی اصغر، شروه خوانی و تعزیه از جمله مراسمهای عزاداری استان بوشهر است كه در فهرست آثار ملی معنوی كشور به ثبت رسیده است.
6047 /

**بجنورد- عزاداران حسینی در اجتماع های بزرگ در بجنورد مركز خراسان شمالی و سایر شهرستان های این استان در غم شهادت سالار شهیدان و یاران با وفایش گریستند. همزمان با سالروز شهادت حضرت امام حسین (ع)، اجتماع های بزرگ عاشورایی در مساجد و حسینیه ها و همچنین دسته روی و سینه زنی عاشقان حسینی در حال برگزاری است.
به گزارش ایرنا، اجتماع عزاداران حسینی همچنین در مصلی این شهر و مصلی و امام زاده های سایر شهرستان های این استان با شكوه خاصی در حال برگزاری است.
همچنین در تمامی شهرستان های این استان نیز در مصلی و امام زاده ها برنامه عزاداری عاشورای حسینی در حال برگزاری است.
خراسان شمالی با جمعیت 867 هزار تنی بیش از یك هزار هیات مذهبی و یك هزار و 200 مسجد دارد.ك/3
1744/3007/

** بندرعباس- مردم سراسر استان هرمزگان درعاشورای حسینی به یاد حضرت ابا عبدالحسین (ع)، 72 یار باوفا و اصحاب آن حضرت جمعه شب و امروز با برگزاری آیین های عزاداری به سوگ نشستند.
به گزارش ایرنا، هیات های عزاداری محله های بندرعباس مركزهرمزگان از صبح شنبه درقالب دسته های سینه زنی وزنجیر زنی از مسجد، تكیه ها وحسینیه های این شهر به سمت چهار راه مطهری ومسجد جامع به حركت درآمدند ، دركنار گلزار شهدای گمنام به عزاداری پرداختند و عشق و ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت ابراز كردند.
دراین محل كه نماینده ولی فقیه درهرمزگان و امام جمعه بندرعباس ، استاندار هرمزگان ومسئولان استان و قشرهای مختلف مردم حضور داشتند هیات های عزاداری درصفوفی منظم به سینه زنی و زنجیر زنی پرداختند.
همچنین امروز شهرها وروستاهای میناب، رودان ، جاسك ، قشم ، سیریك ، بشاگرد، حاجی آباد، بندرخمیر ، قشم ، كیش، بندرلنگه ، بستك ، پارسیان ( گاوبندی) و ابوموسی نیزشاهد حضورپرشور مردم در مراسم عاشورای حسینی بود.
هم اكنون یك هزارو 317 هیات مذهبی دراقصی نقاط استان وجود دارد كه ازاین تعداد 586 هیات در مركز استان فعال هستند كه امروز در مراسم روز عاشور حضور موثر داشتند.ك/4
6048

**اراك- فریاد یاحسین و نوای غم نقاط مختلف استان مركزی را در عاشورای حسینی و سالروز شهادت اباعبدالله الحسین و یاران با وفایش فراگرفت.
عزاداران حسینی روز شنبه در قالب كاروان های سینه زن و زنجیر زن در خیابان ها و معابر شهری و روستایی حاضر شدند و در مصیبت وارد شده بر خاندان عصمت و طهارت به سر و سینه زده اند و برمظلومیت امام سوم شیعیان و یاران باوفایش اشك ماتم ریختند.
جمعی از عزاداران حسینی نیز از ساعات اولیه صبح امروز با حضور در مساجد و حسینیه ها زیارت عاشورا خواندند و گروه های تعزیه نیز در محله ها و منازل، به مرثیه خوانی و روایت حماسه كربلا پرداختند .
خیابان های منتهی به بقاع متبركه استان مركزی در روز عاشورای حسینی مملو از جمعیت عزاداری است كه به همراه خانواده به سمت این بقاع در حركت بوده و توزیع نذورات مردم خداجوی استان در این مسیرها گویای تمسك مردم به شهدای دشت خونین كربلا است.
نظیر این مراسم در شهرستان های ساوه، زرندیه، خمین، محلات، دلیجان، شازند، خنداب ، تفرش، آشتیان، فراهان، خنداب و كمیجان نیز برگزار شد.
400 هیات مذهبی در استان مركزی فعالیت دارند كه از این تعداد 130 هیات در اراك به ثبت رسیده است.ك/2

** تبریز - آذربایجان شرقی در روز عاشورای حسینی غرق در عزا و ماتم است و هیات های حسینی در هر كوچه و برزنی به یاد شهدای كربلا و مظلومیت امام حسین(ع) عزاداری می كنند.
به گزارش ایرنا، تمام شهرها ،روستاها و بخش های استان رنگ عاشورایی به خود گرفته و همانطور كه ارادت و علاقه مردم آذربایجان شرقی شهره عام و خاص است از عمق جان به عزاداری،سینه زنی و زنجیرزنی می پردازند .
دستجات 'شاخسی' (شاه حسین) در هر خیابان و كوچه به چشم می خورد و ارداتمندان اباعبدالله حسین(ع) با پوشیدن جامه سیاه عمق اعتقاد و حب خود را به سرور و سالار شهیدان نشان می دهند و با توزیع نذری و با چشمان گریان غبار كفش عزاداران حسینی را طوطیای چشمانشان قرار می دهند .
مساجد،تكایا،مصلی ها،حسینیه ها شاهد انبوه جمعیت عاشقانی است كه آمده اند تا به ارباب خود عرض تسلیت و ارادت كنند .
به گزارش خبرنگار ایرنا از سطح آذربایجان شرقی ،مردم عزادار شهرستان های استان نیز همانند سال های گذشته از صبح امروز در قالب هیات ها و دسته های عزاداری ازنقاط مختلف شهر به راه افتاده و با سینه زنی، زنجیرزنی و مرثیه سرایی و نوحه خوانی درمسیرهای اصلی و فرعی، یاد و خاطره حضرت سیدالشهدا (ع) و یاران باوفایش را گرامی داشتند.
3093/2025/518

**شهرری ـ قبله تهران در عاشورای حسینی ماتم زده و عزادار است و ندای «یا حسین(ع)» و «وای حسین(ع) كشته شد» همه جا طنین انداز شده است.
به گزارش ایرنا، عزاداران حسینی، زائران و مجاوران حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و دسته های عزاداری روز شنبه با دلی شكسته و اندوهی بی پایان، در سوگ شهادت امام حسین(ع) در این مكان مقدس حضور یافته و به عزاداری و سوگواری پرداختند.
نوای یا حسین(ع) و یا ابالفضل(ع) در همه جای شهرستان ری اعم از امامزادگان واجب التعظیم، مساجد، هیات های مذهبی، حسینیه ها و تكایا به گوش می رسد و عاشقان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت در سوگ امام مظلوم خود بر سر و سینه می زنند.
حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) نیز یكپارچه سیاهپوش و برنامه های مختلف عزاداری در این مكان مقدس بر پا شده است.
دسته ها و هیات های عزاداری سینه زن و زنجیرزن از سراسر تهران بزرگ وارد حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) شده و این مصیبت بزرگ را به بنیانگذار جمهوری اسلامی و احیاگر اسلام ناب محمدی تسلیت می گویند.
امروز علاوه بر دسته های عزاداری بخش ها و مناطق مختلف شهرستان ری، هیات های عزاداری عراقی ها و افغانستانی های مقیم شهرری نیز به صورت دسته های عزاداری به سمت حرم حضرت عبدالعظیم(ع) حركت كرده و به عزاداری و سوگواری پرداختند. ك/4
6139

** كرمانشاه - مردم عزادار و ولایت مدار استان كرمانشاه همزمان با عاشورای حسینی در سالروز شهادت امام حسین (ع) و 72 تن از یاران با وفایش با برگزاری آیین های سوگواری به سر و سینه زدند.
به گزارش خبرنگار ایرنا مردم كرمانشاه امروز (شنبه) در قالب هیات ها و دسته های سینه زنی و زنجیرزنی از مساجد، تكیه ها و حسینیه های سطح شهر مراسم سوگواری خود را آغاز كردند.
عزاداران حسینی كه بیشتر آنها سر و صورت خود را در عزای سومین امام شیعیان گل مالی كرده بودند از محلات مختلف شهر كرمانشاه به طرف مسجد جامع حركت كردند.
مداحان اهل بیت عصمت و طهارت در مقابل مسجد جامع كرمانشاه با قرائت اشعار به زبان های كردی و فارسی شور و حال خاصی به مراسم باشكوه عزاداری مردم كرمانشاه دادند.
عزاداران حسینی پس از ساعتها عزاداری در سوگ امام حسین و یاران با وفایش نماز ظهر و عصر عاشورا را به یاد آخرین نماز امام حسین (ع) و اصحاب مطهرش به امامت آیت الله مصطفی علما نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه كرمانشاه به جای آوردند.
مردم دیگر شهرهای استان كرمانشاه نیز امروز مراسم عزاداری خود را در اماكن متبركه، مساجد و تكایای استان در سوگ امام حسین (ع) و 72 تن از یاران باوفایش برگزار كردند.
8066

** سنندج- همزمان با فرا رسیدن عاشورای حسینی، دسته های مختلف مردم عزادار شهرستان های مختلف استان كردستان در سطح خیابان های شهر به سینه زنی، زنجیر زنی، ذبح قربانی، پخش نذورات و تعزیه خوانی پرداختند.
به گزارش ایرنا، مردان، زنان و كودكان با حضور خود در دسته های عزاداری، حزن و اندوه خود را در روز شهادت ابا عبدالله(ع) و یاران وی نشان دادند.
مردم و هیات های مذهبی این خطه ایران اسلامی، از اول محرم با برافراشتن بیرق های عزا و نصب پرده های سیاه بر در و دیوار منازل، ادارات، بازار، مساجد، حسینیه ها و تكایا در عزای حضرت امام حسین (ع) به سوگ نشسته اند.
مردم متدین كردستان همچون دیگر استان های كشور در بزرگداشت مناسبت های مختلف همچون عاشورای حسینی، دارای آداب و رسوم ویژه ای هستند و با برگزاری برنامه های مخصوص این ایام را گرامی می دارند.
در این ایام، آیین های عاشورایی مختلفی در شهرها و روستاهای استان با آداب و رسوم خاصی مانند تشكیل حلقه عزا در مقابل مساجد، تكایا و حسینیه ها، مراسم گل گیران، مجالس روضه خوانی و تعزیه خوانی برگزار می شود، این مراسم ها از واپسین روزهای ماه ذی الحجه آغاز و تا پایان دهه نخست محرم ادامه می دهند.
یكی دیگر از این مراسم ها، مراسم گل گیران است كه هر ساله در روز عاشورای حسینی در شهرستان بیجار برگزار می شود.
نماز ظهر عاشورا نیز دقایقی پیش با امامت حجت الاسلام سید محمد حسینی شاهرودی ، نماینده ولی فقیه در كردستان در سنندج اقامه شد.ك/4
1904

** زاهدان- مردم سیستان و بلوچستان نیز آیین عزاداری محرم را گرامی داشته و در ایام شهادت این امام مظلوم و یاران ایشان سینه زنان و روضه خوان شب ها و روز های این ماه را سر می كنند.
روز عاشورا در این استان محشری به پا شده است، همه و همه زن و مرد، كودك و بزرگسال حتی افراد مسن عصا زنان و یا در ویلچر در كنار دسته های سینه زنی و زنجیر زنی به حركت در آمدند، گلزار شهدا و خیابانهای منتهی به آن یك پارچه سیاه پوش است، جمعیتی عظیم با لباسهای مشكی چنان سیلی به راه انداخته اند كه تنها از فراز آسمان می توان عظمت آن را دریافت.
مدیر كل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آیین دسته روی عاشورای حسینی در روز شنبه از محل هیات های مذهبی زاهدان از ساعت 7 صبح به سمت حوزه علمیه امام جعفر صادق(ع) آغاز شده و از میدان كارگر به طرف گلزار شهدا ادامه دارد.
حجت الاسلام عیسی بزمانی تصریح كرد: عزاداران حسینی با شنیدن صدای اذان ظهر به نماز ایستادند.
وی بیان كرد: مراسم سنتی و آیین دفن شهدای كربلا نیز روز دوشنبه ساعت 7 صبح از مقابل مسجد جامع زاهدان آغاز می شود و تا حسینیه یزدی ­های مقیم این شهر در خیابان شریعتی ادامه می یابد، از تمام هیات های مذهبی به منظور حضور در این آیین دعوت می شود.
مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:قیام امام حسین (ع) یك حادثه تاریخی نیست بلكه قیامی از روی باور و اعتقاد این امام به منظور حفظ دین و احیا امر به معروف و نهی از منكر است.
عباس صفدری خاطر نشان كرد: در اعتقاد ما مسلمانان نه تنها دهه اول محرم تا روز عاشورا مهم است بلكه دو دهه دیگر این ماه نیز رنگ حزن دارد.
7311 /6081

** كاشان- شهرهای شمال استان اصفهان روز شنبه همزمان با سالروز شهادت سرور آزادگان جهان حضرت سیدالشهدا (ع) یكپارچه در عزا و ماتم است.
به گزارش ایرنا، عاشقان و دلدادگان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع ) در كاشان نیز امروز همزمان با عاشورای حسینی جلوه گاه خاطره مرثیه سرایان بزرگی همچون محتشم و ملامحسن فیض كاشانی را دوباره زنده كردند.
برخی عزاداران با حضور در اماكن مذهبی از جمله بارگاه ملكوتی حضرت سلطانعلی علی بن امام محمدباقر(ع) در مشهد اردهال با در دست داشتن بیرق های عزا و راه اندازی دسته های عزاداری یاد و خاطره مظلومیت امام حسین (ع) را گرامی داشتند.
به همین مناسبت آیین سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) با حضور آیت الله عبدالنبی نمازی نماینده ولی فقیه و امام جمعه كاشان و قشرهای مختلف مردم عزادار در مسجد صادقیه این شهر برگزار شد.
همچنین آیین مقتل خوانی آیت الله میرسید محمد یثربی رییس حوزه علمیه مرحوم آیت الله یثربی با حضورعاشقان به سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) در مسجدجامع حبیب بن موسی (ع) كاشان برگزار شد.
همچنین نماینده ولی فقیه و امام جمعه كاشان در نمازظهر عاشورا گفت: ما هر آنچه كه انجام می دهیم باید خالصانه و صادقانه برای رضای خدا باشد.
آیت الله عبدالنبی نمازی اظهار داشت: كربلا، عاشورا و مكتب امام حسین (ع) تعلیم، تربیت، تذهیب و طهارت و پاكی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاكید بر رعایت حق الناس یادآور شد: عزاداری برای حضرت امام حسین (ع) حق الناس را پاكسازی نمی كند و هر كس حق كسی بر گردنش هست باید آن را برگرداند.
6136/6021

**سنندج- ایرنا- مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان بهشت، امام حسین(ع) در شهرها و روستاهای مختلف كردستان برگزار شد و در این میان شور و احساس عاشورایی عزاداران سنندجی جلوه ای خاص به عاشورای امسال داده بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، اكثیریت مردم كردستان را مسلمانان شافعی مذهبی تشكیل می دهند اما به دلیل نزدیكی مبانی فقهی مسلمانان شافعی مذهب به فقه تشیع، شاهد حضوری وحدت بخش و سرشار از تقریب بین مذاهب اسلامی در مراسم های دینی و مذهبی در این استان هستیم.
همزمان با آغاز ماه محرم و ایام سوگواری این ماه شاهد مشاركت گسترده مسلمانان اهل سنت این خطه از میهن اسلامی در برنامه های سوگواری هستیم.
پخش نذورات از سوی خانواده های اهل سنت و حضور در مراسمات سوگواری اهل تشیع منطقه و حضور گسترده آنان در تاسوعا و عاشورای حسینی جلوه ای منحصر به فرد از وحدت امت اسلامی را در زنده نگه داشتن آرمان های والای اهل بیت(ع) در ایران اسلامی و جهان اسلام به نمایش می گذارد.
امسال نیز همچون سال های گذشته در شهر سنندج به عنوان مركز استان كردستان شاهد همراهی و حضور گسترده مسلمانان اهل سنت در مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی بودیم و از صبح امروز در كنار دسته های عزاداری شاهد حضور مردم متدین و ولایت مدار سنندج بودیم كه با پخش نذورات، از دسته های عزاداری و افراد حاضر در خیابان ها پذیرایی می كردند.
بازار سنندج و دیگر اماكن تجاری این شهر نیز به پاس احترام به شهدای كربلا هر ساله در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی تعطیل می شود و بازاریان این شهر نیز در كنار دیگر اقشار مختلف مردم، شئونات این ایام را گرامی می دارند.
خیل عظیم مردمی و حركت آنان در كنار دسته های عزاداری از میدان آزادی تا میدان انقلاب سنندج و همراهی آنان با نوحه سرایان شور حسینی را در بزرگترین شهر اهل سنت نشین ایران اسلامی به منصه ظهور رسانید و بار دیگر محبت اهل سنت كردستان را به خاندان رسول الله(ص) به جهانیان نشان داد.ك/3
7351/1904