به گزارش خبرگزاري رويترز، در حالي كه دولت هاي اروپايي با نحوه مديريت هجوم آوارگاني از سوريه، افغانستان و شاخ آفريقا دست و پنجه نرم مي كنند، 28 كشور عضو اتحاديه اروپا درباره چگونگي حفظ وحدت و امنيت اين منطقه دچار اختلاف شده اند.
«فرانس تيمرمانس» معاون رئيس كميسيون اروپايي و هماهنگ كننده اتحاديه اروپا در امور مربوط به بحران آوارگان در گفت و گو با انديشكده «دوستان اروپا» (Friends of Europe) گفت: فروپاشي پروژه اروپا كه تا قبل از اين، امري كاملا غيرقابل تصور بود، امروزه امكان پذير است.
در حالي كه «آنگلا مركل» صدر اعظم آلمان، از كشورهاي اروپايي خواسته است مرزهاي خود را به روي آوارگان و پناهجويان باز و از آنها استقبال كنند، ساير رهبران اروپايي كنترل مرزهاي خارجي اتحاديه اروپا را در مقابل هجوم تازه واردها، اخراج پناهجوياني كه تقاضاي پناهندگي آنها رد شده است و دادن پول به كشورهاي ثالث براي نگهداري از آوارگان و پناهجويان در خاك خود را در اولويت قرار داده اند.
تعدادي از اعضاي اتحاديه اروپا و در صدر آنها «ويكتور اوربان» نخست وزير مجارستان، مركل را به تشديد روند ورود آوارگان متهم كرده اند. آنها مي گويند تصميم يكجانبه صدر اعظم آلمان در ماه اوت (مرداد-شهريور) درباره پذيرش آوارگان سوري بدون توجه به مقررات اتحاديه اروپا درباره تقاضاي پناهجويان در نخستين كشوري كه وارد مي شوند، عامل افزايش ورود آوارگان بوده است.
مقام هاي آلماني مي گويند مركل اين واقعيت را درك كرده كه قوانين پناهندگي فشار غيرواقع گرايانه اي را بر يونان و ايتاليا وارد كرده است و اين بحران نياز به واكنشي انساني دارد.
هجوم پناهجويان و آوارگان به مجارستان كه تلاش مي كردند خود را به آلمان برسانند، باعث شد مقام هاي بوداپست مرز خود را با كشورهاي صربستان و كرواسي ببندند. اين اقدام با توجه به نزديك شدن به فصل سرما ده ها هزار آواره را در مرزهاي كشورهاي بالكان با بحراني انساني مواجه كرده است.
احزاب اروپاستيز در انگليس به بهانه بروز بحران آوارگان، بر استدلال هاي خود درباره ضرورت برگزاري همه پرسي براي خروج از اتحاديه اروپا تاكيد دارند.
كشورهاي اروپاي مركزي و شرقي با خواسته برلين و بروكسل براي تاييد سازوكار سهميه بندي پذيرش پناهجويان مخالف هستند.
با وجود تاكيد مركل بر سياست هاي درهاي باز در مقابل آوارگان و پناهجويان، وي در داخل كشورش با فشار محافظه كاران حتي در درون حزب متبوعش براي بستن مرزهاي آلمان و اعمال محدوديت در مقابل تعداد مهاجران مواجه است. دولت مركل تاكنون برخي امتيازهاي پناهجويان را قطع كرده و روند انتقال اخراجي ها به كشورشان را تسريع كرده است. اين عده در زمره كساني هستند كه درخواست پناهندگي شان رد شده است.
بحران ناشي از ورود آوارگان و پناهجويان همچنين اختلافاتي را در بين سازمان هاي مختلف اتحاديه اروپا برانگيخته است. «ژان كلود يونكر» رئيس كميسيون اروپا ادغام پناهجويان در جامعه اروپا را چالش انساني بلندمدت توصيف كرد.
در مقابل، «دونالد توسك» رئيس شوراي اروپا و نخست وزير سابق لهستان كه رياست نشست هاي اتحاديه اروپا را برعهده دارد، هجوم مهاجران را «تهديد»ي توصيف كرده كه بايد با حمايت مالي از تركيه براي نگهداري آوارگان در خاك خود،، «محدود» يا «متوقف» شود.
وي هفته گذشته در جمع رهبران راست ميانه در انتقادي نادر از مركل گفت: كساني كه قبل از اتخاذ تدابيري براي حفظ امنيت اروپا، سازوكار سهميه بندي را براي آوارگان خواستارند، ساده لوح هستند. ما اگر اجازه دهيم همبستگي با ساده لوحي، باز بودن با درماندگي و آزادي با آشوب و هرج و مرج برابر مي شود و البته منظور من اوضاع در مرزهايمان است.
رويترز نوشت: حتي در صورت برون رفت از بحران داخلي سوريه، چالش ناشي از ورود پناهجويان و آوارگان در بلند مدت باقي خواهد بود. اظهارات «ويكتور اوربان»نخست وزير مجارستان در گردهمايي حزب مردم اروپا به عنوان بزرگترين حزب سياسي در پارلمان اروپا و انتقاد وي از سياست هاي درهاي باز مركل، با تشويق حضار مواجه شد.
اوربان گفت: بحران آوارگان مي تواند آينده خانواده سياسي ما را تعيين كند. ما با مشكلي عميق مواجه هستيم و اين بحران مي تواند دولت ها، كشورها و قاره اروپا را متزلزل كند.
بحران ناشي از ورود بي سابقه آوارگان و جنگ زدگان به كشورهاي اروپايي بيش از همه ناشي از سياست هاي مداخله جويانه آمريكا و همپيمانانش در كشورهاي سوريه، افغانستان و عراق است.
10 كشور عضو اتحاديه اروپا به همراه برخي كشورهاي منطقه بالكان امروز (يكشنبه) قرار است نشستي را براي بررسي بحران مهاجرت برگزار كنند. اين نشست به دنبال تهديد سه كشور بلغارستان، روماني و صربستان براي بستن مرزهاي خود در بروكسل برگزار مي شود.
اروپام**9158 **1561**1517
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹
تهران-ايرنا- اختلافات بين كشورهاي اروپايي درباره نحوه مقابله با بحران ناشي از ورود بي سابقه صدها هزار آواره و پناهجو به مرزهاي اين منطقه، نگراني هايي را درباره آينده اتحاديه اروپا در بروكسل برانگيخته است.