پیشتر وزارت دفاع آمریكا اعلام كرده بود كه ناوشكن هایش را به مناطقی اعزام خواهد كرد كه جزایر مورد منازعه در دریای جنوبی چین است.
چین نیز بلافاصله هشدار داده است ورود این ناوهای جنگی در محدوده 22 كیلومتری (12 مایلی) جزایر تحت مالكیت پكن در دریای جنوبی چین با واكنش جدی پكن روبرو خواهد شد.
ناوشكن «لاسن» آمریكا در حالی وارد این محدوده در آب های اطراف جزایر «اسپراتلی» در دریای جنوبی چین شده است كه كشورهایی نظیر چین، فیلیپین، ویتنام، مالزی و حتی تایوان بر سر مالكیت آن اختلاف نظر دارد.
آمریكا می گوید كه ادعای مالكیت چین بر این مناطق و جزایر مورد نظر و همچنین منازعاتش با كشورهای همسایه تهدیدی برای آزادی كشتیرانی در این منطقه است.
رسانه های همگانی منطقه در گزارش هایی نوشتند كه اقدام آمریكا بر شدت منازعات خواهد افزود و خطر رویارویی نظامی چین و آمریكا را افزایش خواهد داد.
روزنامه «گلوبال تایمز» چین نوشت: آمریكا می تواند با این اقدام قدرت نظامی چین را مورد سنجش قرار دهد، اما بداند كه ارتش این كشور آماده برخاستن است.
واشنگتن پیشتر تاكید كرده بود كه جزایر شنی را كه چین در حال ساختن آنها به عنوان پایگاه در دریای جنوبی است به رسمیت نمی شناسد و كشتی های جنگی و هواپیماهای خود را به این محدوده ها اعزام خواهد كرد.
نیروی دریایی آمریكا با انتشار اطلاعیه ای خاطر نشان كرد كه اقدام و گشت زنی ها در این منطقه تحت قوانین بین المللی است.
بر اساس این اطلاعیه، نیروی دریایی آمریكا هر روز چنین فعالیت هایی در منطقه اقیانوس آرام از جمله دریای جنوبی دارد.
«ژاپن تودی» نیز نوشت: چین مدعی مالكیت بر تمامی دریای جنوبی حتی جزایری است كه به سواحل كشورهای دیگر نزدیك است.
یك سوم از تجارت مربوط به نفت و عبور نفتكش های جهان از دریای جنوبی چین صورت می گیرد و بروز درگیری در این منطقه ممكن است آتش یك نبرد درازمدت را شعله ور سازد و این تجارت و كل آزادی كشتیرانی در منطقه را به خطر بیاندازد. آزادی كه چین می گوید تاكنون آن را تضمین كرده است.
آساق*1597**1545
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
پكن - ایرنا - یك ناوشكن آمریكایی وارد منطقه ای از دریای جنوبی چین شده است كه پكن بارها آن را جزو قلمرو خود دانسته است. ورود این ناوشكن آمریكایی، تنش در روابط چین و آمریكا را افزایش داده است.