حبيب الله زارع روز سه شنبه افزود: در چند سال اخير تغييرات اقليمي، آب و هواي شهرستان گاليكش واقع در شرق استان گلستان را به نيمه خشك و نيمه گرمسيري تغيير داده و به همين دليل كشت زعفران از دو سال پيش در روستاي سيجان اين شهرستان به صورت آزمايشي آغاز شد.
وي افزود: در سال 92 به عنوان سال نخست كاشت، 300 متر مربع از اراضي اين روستا به صورت آزمايشي به كاشت زعفران اختصاص يافت و با موفقيت آميز بودن آن، اين مقدار در سال گذشته به دو هزار مترمربع افزايش يافت.
زارع گفت: امسال كشت زعفران در سطح شهرستان گسترش يافت و در روستاهاي كيارام، پادلدل، ليرو، سيجان، پنو و فارسيان از توابع دهستان نيلكوه به پنج هزار متر مربع رسيد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان گاليكش با بيان اينكه محصول زعفران اين شهرستان از نظر كميت و كيفيت در سطح خوبي قرار دارد، گفت: در شهرستان گاليكش ميزان برداشت زعفران 10 كيلوگرم در هر هكتار است و مزايايي نظر اشتغالزايي و درآمدزايي بالا را براي كشاورزان به همراه دارد.
زارع يادآور شد: با توجه به اينكه زعفران در مناطقي كه ارتفاع آن بيش از يك هزار متر از سطح دريا و داراي زمستان پربرف و تابستان گرم و خشك باشد، بهتر به عمل مي آيد، گفت: به همين دليل روستاهاي مناطق كوهستاني اين شهرستان براي كشت زعفران مد نظر قرار گرفته اند و كشت آن بيشتر در اراضي كم بازده و شيبدار كه باعث تثبيت خاك نيز مي شود، انجام مي گيرد.
وي افزود: زعفران در مقايسه با كشت گندم و جو در مناطق كوهستاني و اراضي شيبدار، بيش از 20 برابر درآمد را نصيب كشاورزان مي كند.
دم كرده زعفران مقوي معده، مسكن سرفه و دندان درد بوده و براي درمان سنگ مثانه، تقويت بينايي چشم، رفع جوش و خارش بدن و درمان سخت زايي كار برد دارد.
7481/1860
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۷
گاليكش - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي شهرستان گاليكش اعلام كرد: در سومين سال كاشت زعفران در اين شهرستان، برداشت اين محصول از سطح پنج هزار متر مربع كه امسال به كاشت اين گياه ارزشمند اختصاص يافته است، آغاز شد.