شيراز - ايرنا - استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران و رئيس انجمن آسم و آلرژي ايران با بيان اينكه بيماري هاي آسم و آلرژي در جامعه روز به افزايش است بر لزوم اقدامات پيشگيرانه براي كنترل اين بيماري ها تاكيد كرد

.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، دكتر مصطفي معين چهارشنبه در دهمين كنگره دوسالانه بيماري هاي آسم و آلرژي در شيراز افزود: بيماري هاي آسم و آلرژي از جمله بيماريهايي است كه دامنه تغييرات در آن بسيار زياد و گسترده است طوري كه برخي صاحبنظران آن را بيماري هزارچهره نام نهاده اند .
وي ادامه داد : وراثت و ژنتيك مهمترين عامل براي ابتلا به اين بيماري است و بر اساس تحقيقات انجام شده انتقال اين بيماري از مادران مبتلا ، پنج برابر بيشتر از انتقال از پدران مبتلا است، از اين رو انجام اقدامات پيشگيرانه بر روي افرادي كه امكان ابتلاي اين بيماري را از مادران دارند بسيار حايز اهميت است .
معين گفت:سبك و محيط زندگي نيز در ابتلا به بيماريهاي حساسيت زا و آلرژيك موثر است و در دهه هاي اخير نقش اين دو عامل در ابتلا به بيماري هاي آسم و آلرژي فزوني يافته از اين رو تغيير در شيوه زندگي و تغيير در الگوي خوراكي خانواده ها نيز اهمتي بسزايي دارد .
وي از ميكروب ها ، عفونت ها ، عوارض جنبي ، سرماخوردگي ها و استرس به عنوان ديگر عوامل ابتلا به بيماري هاي آسم و آلرژي ياد كرد و گفت : استفاده از دخانيات و سيگار و تنفس در هواي آلوده شهري نيز از جمله عوامل تشديد كننده اين نوع بيمار يها است .
رئيس انجمن آسم و و آلرژي ايران همچنين در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افق آتي مطالعات در اين حوزه را روشن و اميد بخش خواند و گفت : چشم انداز تابناكي در انتظار درمان و تشخيص بيماري هاي آسم و آلرژي قرار دارد و مطالعات گسترده اي در اين زمينه آغاز شده ست .
معين همچنين با بر شمردن علائم بيمار يهاي تنفسي گفت: آسم بيماري بسيار شايع و مزمن ريه است كه در همه گروه‌هاي سني مي‌تواند افراد را مبتلا كند اما شيوع آن در كودكان بيشتر است. كساني كه زمينه ارثي داشته باشند در برخورد با عوامل محيطي دچار مشكل مي‌شوند. خس خس كردن صدا يكي از ويژگي‌هاي مهم آسم است كه اواسط و آخر شب و اول صبح عارض مي‌شود.
رئيس مركز تحقيقات ايمونولوژي و آلرژي گفت: آسم دو ويژگي دارد كه ويژگي اول آن مربوط به هزينه‌هاي زياد درمان و مراقبت اين بيماري براي خانواده‌ها و جامعه است و ويژگي دوم مربوط به كاهش كيفيت زندگي مبتلايان است. اين افراد به دليل سرفه زياد ناچار به غيبت از مدرسه و محل كار خود هستند بنابراين سطح بهره‌وري‌شان در جامعه كاهش مي‌يابد.
اين استاد دانشگاه والدين را از مصرف دخانيات برحذر داشت و گفت : متاسفانه يك فرد سيگاري فقط به خود ضرر نمي‌زند بلكه اطرافيان او نيز دچار مشكل مي‌شوند حتي در صورتي كه پدري سيگار را بيرون از منزل استعمال كند نيكوتين تا چند ساعت بعد در بدن او باقي مي‌ماند.
اين كنگره علمي با همكاري دانشگاه علوم پزشكي شيراز،انجمن آسم وآلرژي ايران ومركز تحقيقات آلرژي شيرازبه مدت سه روز برگزار مي شود .
6113 / 1876