تهران-ایرنا- كاوشگر كاسینی قرار است امشب چهارشنبه از نزدیكی قمر سفید و درخشان زحل به نام انسلادوس عبور كند.

به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی بی.بی.سی، كاسینی ساعت 17 به وقت گرینویج در تلاشی نهایی برای بررسی ساختار شیمیایی فواره های آب و ذرات یخ زده قطب جنوب انسلادوس، از 50 كیلومتری بالای سطح این قمر عبور خواهد كرد.
اكتشافات مرتبط با انسلادوس این قمر را به یكی از امیدوار كننده ترین مكان ها برای یافتن حیات در خارج از زمین تبدیل كرده است.
دانشمندان معتقدند كه در زیر پوسته یخی انسلادوس یك اقیانوس وجود دارد و شرایط آب مایع در این پیكره به اندازه كافی برای حمایت از ارگانیسم های میكروبی مساعد است.
كورت نیبور دانشمند برنامه كاسینی در یك كنفرانس خبری گفت: انسلادوس جهانی است كه می تواند یك محیط زیست قابل سكونت برای حیاتی كه می شناسیم، ارائه دهد.
براساس این گزارش، كاسینی در جریان ماموریت امروز خود تلاش خواهد كرد كه هیدروژن مولكولی كشف كند. هیدروژن مولكولی، نشانه محكمی خواهد بود دال بر این كه در كف این اقیانوس سنگی چشمه های داغ وجود دارد و كشف آن می تواند دلیلی بر قابل سكونت بودن این قمر باشد.
كاسینی در مراحل پایانی ماموریت خود در سیستم زحل است؛ این ماموریت در ژوئیه 2004 با ورود به مدار زحل و اطراف این سیاره حلقه دار آغاز شد.
كاسینی از آن زمان بارها برای تصویر گرفتن از اقمار بزرگ زحل و مشخص كردن ساختار و محیط زیست آنها از نزدیكی این اقمار عبور كرده است.
عبور كاسینی از نزدیك ترین فاصله انسلادوس یكی از شیرجه های عمیق آن به سوی این قمر محسوب می شود و آخرین فرصت آن برای نمونه گیری از پرتراكم ترین مناطق این فواره ها خواهد بود.
اكتشافات قبلی كه توسط ابزارهای این كاوشگر انجام شد، نشان داده اند كه نمك و مواد معدنی در این افشانه یخی وجود دارد.
در سال 2017 كه سوخت كاسینی به اتمام می رسد، ماموران كنترل این كاوشگر در زمین، به كاسینی فرمان می دهند تا وارد اتمسفر زمین شود تا در آنجا منهدم شود.
علمی**2038**2017