دهلی نو- ایرنا- 'نارندرا مودی' نخست وزیر هند در دیدار با سران 20 كشور افریقایی در حاشیه نشست هند و افریقا با تاكید بر لزوم اصلاح ساختار شورای امنیت سازمان ملل خاطرنشان كرد؛ ساختار فعلی این شورا متناسب با نیازها و شرایط جهانی نیست.

به گزارش ایرنا؛ نخست وزیر هند در دیدارهای جداگانه ای با 'روبرت موگابه ' رئیس جمهوری زیمباوه ،'جاكوب جی زوما' رئیس جمهوری افریقای جنوبی، شاه مسواتی سوم پادشاه سوازیلند، 'محمد وبوهاری' رئیس جمهوری نیجریه و 'درامانی ماهاما' رئیس جمهوری غنا بر ضرورت تغییر ساختار شورای امنیت برای هماهنگی با تحولات جهانی تاكید كرد.
مودی در این دیدارها خواستار حمایت كشورهای افریقایی از عضویت دائم هند در شورای امنیت سازمان ملل شد.
نخست وزیر هند ،اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل را ضروری دانست و از 54 كشور آفریقایی خواست كه از اصلاحات در این شورا حمایت كنند.
وی همچنین پیش از برگزاری نشست در گفت وگو با خبرنگاران افریقایی گفت كه هند از اصلاحات در سازمان های سیاسی ،اقتصادی و امنیتی و شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت می كند.
وی افزود: اگر امروز نهاد و یا شورایی صدای افریقا و یا بزرگترین كشور دمكراتیك جهان را منتشر نكند، هویت و اعتبارش را از دست داده است.
مودی گفت: اگر سازمان ملل خود را با شرایط جدید جهانی هماهنگ نكند اعتبار و رسمیت خود را از دست خواهد داد.
یكی از مهمترین موضوعاتی كه هند در راستای اصلاحات شورای امنیت سازمان ملل متحد دنبال می كند، عضویت دایمی در این شورا است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد پنج عضو دایم و 10 عضو انتخابی دارد.
اعضای دایم این شورا از حق وتو برخوردار هستند. در سال های اخیر كشورهای برزیل، آلمان، ژاپن و هند خواستار بدست آوردن كرسی دایم در این شورا شده اند.
'نارندرا مودی' نخست وزیر هند در سخنرانی امسال خود در مجمع عمومی سازمان ملل، تلاش كرد كه اعضای شورای امنیت سازمان ملل را برای اصلاح ساختار این شورا و پذیرفتن این كشور به عنوان یكی از اعضای دائم این شورا قانع كند.
یكی از مقامات وزارت خارجه هند گفت كه گفت وگوهای سران كشورهای افریقایی با نخست وزیر هند درخصوص اصلاح ساختار شورای امنیت و حمایت آنها از عضویت هند در این شورا به صورت پیش نویس تهیه می شود.
وی كه خواست نامش ذكر نشود ؛ افزود: بیشتر كشورهای افریقایی از آرمان هند برای عضویت دائمی در شورای امنیت سازمان ملل حمایت می كنند.
روزنامه 'ایندین اكسپرس' نیز روز چهارشنبه به نقل از یكی از مقامات نزدیك به دفتر نخست وزیری هند نوشت: ما درحال تهیه جدولی زمانبندی شده برای اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل هستیم .
وی افزود: این روند بستگی به نتیجه ملاقات های مودی با سران كشورهای افریقایی دارد.
'سوشما سواراج' وزیر خارجه هند نیز روز گذشته در دیدار با همتایان افریقایی اش خواستار حمایت این كشورها از عضویت دائم این كشور در شورای امنیت شد.
وی همچنین در سخنانی در سومین نشست هند - افریقا گفت كه اگر هند و افریقا با 2.5 میلیارد نفر جمعیت نماینده ای در شورای امنیت نداشته باشند ،این شورا مشروعیت خود را از دست می دهد.
وزیر خارجه هند گفت كه تا زمانی كه ساختار شورای امنیت دمكراتیك و عادلانه نباشد نمی توانیم انتظار صلح و امنیت در جهان باشیم .
وی افزود: هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل فرصت مناسبی برای طرح اصلاح ساختار شورای امنیت بود كه از دست رفت.
به گزارش روزنامه تایمز او ایندیا ،' نایتی ان كوانا ماشابانی'وزیر خارجه افریقای جنوبی نیز در دیدار همتای هندی خود گفت كه ساختار كنونی شورای امنیت پاسخگوی نیازهای جهانی نیست.
وی افزود: باعث تاسف است در زمانی كه جهان تبدیل به قتلگاه شده ،مجمع عمومی سازمان ملل هفتادمین سال خود را جشن می گیرد.
وزیر خارجه افریقای جنوبی گفت كه این كشور نیز خواستار عضویت دائم در شورای امنیت سازمان ملل است.
'لجیونه ام بلا ' وزیر خارجه كامرون نیز در دیدار با سوشما سوارج ،خواستار حمایت هند از كشورهای افریقایی برای مقابله با بوكو حرام شد.
سواراج نیز در این دیدار افزود: تهدیدات تروریستی به چالشی بزرگ برای صلح و ثبات منطقه تبدیل شده است و باید تلاش خود را برای مقابله با این تهدیدات بیشتر كنیم.
نشست مشترك هند و افریقا با حضور 54 كشور افریقایی و 40 رییس دولت از روز دوشنبه در دهلی نو آغاز شده است.
حدود دو هزار نفر در قالب هیات های رسمی به دهلی نو آمده اند و 700 روزنامه نگار این اجلاس 4 روزه را پوشش می دهند.
آساق*266 *1600**1392