به گزارش گروه علمی ایرنا از رسانه های خارجی، قرار است بالون های اینترنتی گوگل مرحله دیگر برنامه این شركت را با قرار گرفتن در استراتسفر جو زمین برفراز اندونزی آغاز كنند.
براساس اعلام سازمان مركزی اطلاعات آمریكا (سیا)، حدود 250 میلیون نفر در كشور اندونزی كه از حدود 17 هزار جزیره تشكیل شده است، زندگی می كنند و از این تعداد، تنها 42 میلیون نفر به اینترنت دسترسی دارند.
گوگل قصد دارد پروژه دو ساله خود را موسوم به 'لون' Loon برای عرضه اینترنت جهانی، از طریق ارسال سیگنال های اینترنتی پرسرعت از مجموعه ای از بالون های هلیومی عملی كند كه در فاصله 60 هزار فوتی زمین قرار می گیرند. گفته می شود درآمدهای حاصل از تبلیغات دیجیتالی گوگل منبع اصلی تامین مالی این پروژه هستند.
پروژه لون هنوز در حال آزمایش فناوری آن است و بنا بر این هنوز هیچ براوردی در خصوص زمان فروش خدمات اینترنتی به شخصیت های حقیقی و حقوقی كه در برد بالون ها قرار دارند، وجود ندارد.
در صورت اجرای پروژه گوگل در اندونزی، فروش خدمات دسترسی به اینترنت در این كشور كه حدود 319 میلیون شماره تلفن همراه در آن وجود دارد، از طریق ارائه دهندگان خدمات بی سیم انجام می شود و صدها بالون گوگل به عنوان برج های تلفن همراه در آسمان عمل می كنند.
این پروژه تاكنون در نیوزیلند، استرالیا و مناطق دور افتاده در كالیفرنیا و برزیل آزمایش شده است و اندونزی به واسطه گستردگی و موقعیت جغرافیایی آن، گام مهمی در این پروژه محسوب می شود.
پروژه عرضه اینترنت جهانی شركت گوگل به گونه ای است كه با استفاده از یك فرآیند خودكار، در هر 15 دقیقه امكان ارسال یك بالن به هوا را دارد.
پروژه لون سال 2011 توسط یكی از بخش های نسبتا مخفی شركت گوگل آغاز شد. این شركت نخستین بار در ژوئن 2013 در پی ارسال 30 بالن پلاستیكی به هوا در نیوزیلند، از این پروژه پرده برداری كرد. هر یك از این بالن های پرفشار سبك تر از هوا، اقلامی را به شرح زیر، با خود به جو زمین می برند:
• دو دستگاه گیرنده و فرستنده رادیویی فعال برای تبادل اطلاعات و یك دستگاه اضافی برای پشتیبانی
• یك كامپیوتر برای پرواز و یك مسیریاب GPS
• یك سیستم كنترل ارتفاع به منظور جابه جایی عمودی و قرار گرفتن در مسیر باد
• پنل های خورشیدی برای تامین توان مورد نیاز تجهیزات
نمونه های اولیه این بالن ها امكان برقراری ارتباط با سرعت 3G را فراهم می كردند؛ اما اكنون نمونه های جدید بالن ها قادر به حمل تجهیزاتی هستند كه امكان تبادل 10 مگابیت اطلاعات را در هر ثانیه فراهم می كنند. این در حالی است كه سرعت میانگین اتصال 4G فرضا در انگلیس در حدود 15 مگابیت در ثانیه است.
بالن های اولیه تنها 5 تا 10 روز در هوا باقی می ماندند؛ اما بالن های جدید قادرند تا 187 روز به حركت خود در آسمان ادامه دهند. همچنین در ابتدا برای ارسال هر بالن به هوا، 14 نفر/ساعت نیرو لازم بود، اما اكنون با استفاده از یك فرآیند خودكار در هر 15 دقیقه یك بالن به هوا ارسال می شود.
بر اساس اعلام گوگل، لازم است حداقل 300 بالن در یك ساختار حلقه ای دور كره زمین قرار گیرند تا در منطقه زیرین آن ها روی زمین امكان دسترسی مستمر و پایدار به اینترنت فراهم باشد؛ چراكه هر بالن در حدود 40 كیلومتر مربع را تحت پوشش قرار می دهد.
یك بالن پرفشار در واقع كیسه ای از جنس پلاستیك است كه قابلیت نگهداری گازهای سبك تر از هوا را تحت فشار بسیار زیاد و بدون هرگونه تغییرشكل دارد. ایده اولیه استفاده از این بالن ها برای اولین بار توسط نیروی هوایی آمریكا در دهه 1950 میلادی با استفاده از صفحه ای از جنس پلی استر موسوم به Mylar مطرح شد.
چندی پیش اولین مرحله كاربردی این پروژه موفق به پوشش اینترنت پرسرعت برای ساكنان كشور سریلانكا شد.
تاكنون سه شبكه موبایل از كشور اندونزی و همچنین كشور سریلانكا برای مشاركت در این پروژه با گوگل وارد قرارداد شدند.
اخیرا ناسا نیز تحقیقاتی را در رابطه با بالن های پرفشار انجام داد و اعلام كرد كه این بالن ها روزی در اتمسفر مریخ به كار گرفته خواهند شد.
به گفته گوگل، تامین دسترسی جهانی به اینترنت از طریق پروژه Loon بسیار ارزان تر از كابل های فیبرنوری تمام می شود.
علمی (6) ** 9259**2017
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۶
تهران- ایرنا- اندونزی به عنوان مرحله جدید آزمایش و سپس اجرای پروژه اینترنتی گوگل اعلام شده است، پروژه ای كه هدف از آن تامین پوشش جهانی اینترنت عنوان می شود.