رم - ايرنا - همايش معرفي ظرفيت ها و فرصت هاي تجاري در ايران پس از لغو تحريم ها، با عنوان 'عصر جديد روابط تجاري ميان ايتاليا و ايران' با حضور گسترده كارآفرينان و شركت هاي تجاري و صنعتي ايتاليايي در شهرهاي رم و ميلان برگزار شد.

به گزارش ايرنا، در اين همايش اقتصادي كه از سوي كميته ايتاليايي اتاق بازرگاني بين المللي (ICC) و با همكاري اتاق هاي بازرگاني مربوطه در دو كشور، در مقر شواري ملي اقتصاد و كار در شهرهاي رم و ميلان برگزار شد، در خصوص فرصت ها و چالش هاي شركت هاي ايتاليايي كه قصد فعاليت در ايران را دارند، گفت و گو شد.
'محمد مهدي بهكيش' دبيركل كميته ايراني ICC (اتاق بازرگاني بين المللي) ضمن تاكيد بر اهميت اين همايش اقتصادي اظهار داشت: برگزاري چنين همايشي به ابتكار اتاق بازرگاني بين المللي ايتاليا، حاكي از علاقه اين كشور براي گسترش همكاري ها با ايران است و ما نيز علاقمند هستيم و بايد از اين موقعيت استفاده كنيم چرا كه ايتاليا جاي پاي خوبي در صنعت كشور ما دارد.
وي افزود: اتاق بازرگاني بين المللي ايتاليا بسيار علاقمند به از سرگيري فعاليت هاي تجاري در ايران است و اتاق هاي بازرگاني 'ايران و ايتاليا' و 'ايتاليا و ايران ' نيز به آن كمك كرده و تجربه خوبي براي ارتباط ميان جامعه بازرگاني ايراني و اروپايي محسوب مي شود.
وي با بيان اينكه ما قبلا روابط صنعتي بسيار خوبي با ايتاليا داشتيم و اكنون بايد سعي كنيم حداقل آن را به مرحله قبل از تحريم ها برگردانيم، گفت: ما روابط صنعتي خوب و گسترده اي با ايتاليا در بخش هاي پتروشيمي، فولاد، برق، صنايع نساجي و صنعت بسته بندي داشتيم. ايتاليا درموقعيتي قرار دارد كه مي تواند كمك گسترده اي به اقتصاد ايران بكند. دولت ايتاليا همواره از رابطه با ايران حمايت كرده است و ما مي توانيم روابط گسترده تري با يكديگر داشته باشيم.
خانم 'ماريا بئاتريچه دلي' دبيركل كميته ايتاليايي ICC (اتاق بازرگاني بين المللي) نيز در اين همايش ضمن ابراز خرسندي از برگزاري اين نشست اقتصادي گفت: اين ديداري مهم بود كه درآن شركت هاي ايتاليايي زيادي شركت كردند. برخي از آنها سال هاست كه در ايران فعاليت مي كنند و برخي ديگر نيز قصد شناختن فرصت هاي تجاري و بازرگاني در ايران را دارند.
وي اضافه كرد: اين نشست براي كارافرينان ايتاليايي جهت شناخت فرصت هاي تجاري در ايران برگزار شد و نخستين همكاري ما محسوب مي شود كه اميدواريم بتواند به شركت هاي ايتاليايي كه قصد كار در ايران را دارند و بلعكس، كمك كند.
وي افزود: اين نقشي مهم است كه اتاق هاي بازرگاني بين المللي در سراسر جهان ايفا كرده و خود را در كانون فعاليت هاي اقتصادي شركت ها از طريق همكاري و توافق با نهادها و موسسات دولتي قرار مي دهند.
'پيئرلوئجي داگاتا' دبير كل اتاق بازرگاني ايتاليا - ايران، گفت: اين همايش حاكي از تمايل بزرگ و علاقمندي زياد براي ازسرگيري كامل روابط تجاري ، اقتصادي و صنعتي ميان شركت هاي ايتاليايي و ايراني است. كار با يكديگر براي توسعه مشترك، از جمله اولويت هاي شركت هاي ايتاليايي و مهم ترين اولويت در سال 2016 براي تمام سيستم اقتصادي ايتاليا محسوب مي شود.
به گزارش ايرنا، وزارت توسعه اقتصادي به همراه وزارت خارجه ايتاليا، موسسه ملي تجارت خارجي 'ايچه'، اتحاديه صنايع، اتحاديه بانكي و اتحاديه اتاق هاي بازرگاني در حال برنامه ريزي براي انجام يك ماموريت اقتصادي در ايران در پي امضاي توافق هسته اي و لغو تحريم ها هستند.
اين ماموريت بزرگ اقتصادي به رياست 'كارلو كالندا' معاون وزير توسعه اقتصادي ايتاليا قرار است اوايل آذر ماه در تهران و با نشست اقتصادي دوجانبه با حضور نمايندگان موسسات و نهادهاي اصلي دو كشور آغاز شود كه بدين صورت پس از گذشت سال ها، پاي اقتصاد تهران بار ديگر به مبادلات بين المللي باز مي شود. سيستم صنعتي ايتاليا با اين اقدام، خود را به دولت و شركت هاي ايراني با هدف جبران سهم از دست رفته بازار اين كشور در زمان تحريم ها معرفي مي كند. سهم ايتاليا در رابطه با واردات ايران از شش و يك دهم درصد در سال 2005 ميلادي به يك و هفت دهم درصد در سال 2014 كاهش يافت.
براساس برآوردهاي موسسه بيمه اعتباري 'ساچه'، توافق هسته اي و لغو تحريم هاي ايران مي تواند بازاري جالب را براي شركت هاي ايتاليايي كه مي توانند تا 3 ميليارد يورو صادرات داشته باشند ، بگشايد.
پائولو جنتيلوني وزير امور خارجه ايتاليا در مرداد ماه گذشته در مصاحبه با خبرنگار ايرنا در رم و در آستانه سفر به تهران، توافق هسته اي را فرصتي براي جبران روابط اقتصادي كشورش با جمهوري اسلامي ايران خواند و گفت: ايتاليا يقينا در دوران تحريم ها از نظر روابط اقتصادي با ايران، رنج ديده است. اما توافقي كه در وين حاصل شد به ما فرصت جبران تدريجي روابط اقتصادي را مي دهد. مهم ايجاد يك مشاركت و نه فقط افزايش مبادلات تجاري في مابين است و ايتاليايي ها در اين زمينه شريك قابل اعتمادي هستند. بدون ترديد ما با لغو تدريجي تحريم ها، روابط اقتصادي خود را با ايران نيز به طور تدريجي جبران مي كنيم.
'فدريكا گوئيدي' وزير توسعه اقتصادي ايتاليا نيز مرداد ماه گذشته در آستانه سفر به تهران در مصاحبه اي با خبرنگار ايرنا در رم اظهار داشت: ما مي خواهيم صفحه را ورق زده و روابط ميان ايتاليا و ايران را احيا كنيم. ايتاليا همواره روابط اقتصادي و تجاري بسيار عالي با ايران در زمان پيش از تحريم ها داشته است.
وي افزود: ما نخستين شريك تجاري ايران بوديم و مبادلات تجاري ميان دو كشور در سال 2011 ميلادي به بيش از 7ميليارد يورو مي رسيد، در حالي كه امروز به كمي بيش از يك ميليارد يورو كاهش يافته است. تقريبا تمام شركت هاي بزرگ ايتاليايي در بازار ايران حضور داشتند. تمايل ما ازسرگيري روابط اقتصادي دوجانبه ميان ايتاليا و ايران در پي توافق هسته اي و چشم انداز لغو تحريم ها از سال 2016 است.
اروپام **461**1586