به گزارش ایرنا، بیژن زنگنه با اشاره به آمادگی برای افزایش ظرفیت تولید و صادرات نفت، اظهار داشت: ركوردگیری تولید نفت نه تنها در مناطق نفتخیز جنوب بلكه در مناطق نفت فلات قاره، اروندان و مركزی نیز انجام شده كه خوشبختانه نتایج ركوردگیری از تولید نفت بیش از انتظار و بالاتر از رقمهای قبلی است؛ در نتیجه، همانگونه كه گفته شد بلافاصله بعد از لغو تحریم ها ٥٠٠ هزار بشكه به تولید نفت ایران افزوده خواهد شد.
وی خاطرنشان كرد: با انجام اقدام های لازم تا پایان امسال و حداكثر اوایل سال آینده تولید نفت ایران یك میلیون بشكه در روز افزایش پیدا خواهد كرد كه در این زمینه همه كاركنان صنعت نفت در مناطق عملیاتی بخصوص مناطق نفتخیز جنوب به سرعت در حال اجرای برنامه ها هستند و برنامه تعمیرات چاهها، آماده سازی خطوط لوله و تلمبه خانه به خوبی پیش می رود.
وزیر نفت درباره بازارهای فروش نفت ایران پس از لغو تحریم ها نیز گفت: امور بین الملل شركت ملی نفت ایران در حال بازاریابی برای فروش نفت در پساتحریم است؛ ضمن اینكه برنامه ریزی لازم برای ذخیره سازی نفت نیز انجام شده است.
زنگنه با بیان اینكه همه زمینه های فروش نفت فراهم است و برای فروش آن مشكلی نخواهیم داشت، افزود: اولویت نخست ما برای فروش نفت به طور قطع بازار آسیاست كه به این معنا نیست كه اگر نفت ایران در بازار آسیا به فروش نرفته است، به بازار های دیگر فروخته نخواهد شد، بازار اروپا و آفریقای جنوبی نیز می تواند مقصد نفت ایران باشد.
وی اضافه كرد: در اجلاس آینده اوپك، برنامه افزایش تولید خود را به صورت رسمی به دیگر اعضای اوپك اعلام خواهیم كرد و از آنها خواهیم خواست به سقف تولید روزانه ٣٠ میلیون بشكه كه تصویب كرده اند احترام بگذارند، ضمن اینكه ما منتظر هیچ كشوری برای افزایش تولید نمی شویم.
وزیر نفت تصریح كرد: اما افزایش ٥٠٠ هزار بشكه ای تولید نفت ایران در صورتی كه عراق و عربستان اقدام به كاهش تولید نفت خود نكنند سبب مازاد عرضه در بازار خواهد شد.
زنگنه گفت: لازم است تاكید كنم ایران دست كم ٥٠٠ هزار بشكه تولید نفت خود را افزایش خواهد داد؛ ضمن اینكه بدون هیچ تردیدی تولید نفت ایران بعد از لغو تحریم ها افزایش پیدا خواهد كرد.
وی اظهار داشت: به نظر من عرضه ٥٠٠ هزار بشكه ای نفت ایران تاثیر تعیین كننده ای برروی قیمت نفت خام در بازارهای جهانی نخواهد داشت و هم اكنون این میزان افزایش تولید نفت ایران در بازارهای جهانی منظور شده است، ایران مدتهاست این موضوع را عنوان می كند و بازار در محاسباتش بخصوص در قیمت فیوچر(قیمتهای آتی) آن را لحاظ كرده است
زنگنه درخصوص میزان تاثیر افزایش تولید نفت ایران بر قیمت ها، گفت: ممكن است چند ده سنت یا یك دلار قیمت نفت را كاهش داده باشد، اما این موضوع دلیل نمی شود ایران تولید نفت خود را افزایش ندهد؛ به هرحال ما بازار را نسبت به این موضوع واكسینه كردیم.
وزیر نفت درباره خرید پالایشگاه در خارج از كشور نیز اظهار داشت: خرید پالایشگاهها یكی از روشهاست تا بتوان از طریق آن امنیت تقاضا ایجاد كرد.
وی با بیان اینكه فروش نفت در بورس نیز پیگیری می شود، اضافه كرد: البته برای فروش فرآورده های نفتی باید از بازاریابی كسانی كه در این حرفه در دنیا در سطح خیلی بالایی هستند، استفاده كرد و با مشاركت و كمك آنها برای بازاریابی فرآورده كه بیشتر آن متعلق به بخش خصوصی است، اقدام كرد.
وزیر نفت خاطرنشان كرد: سعی می كنیم از شركتهای خارجی برای تشكیل شركت مشترك برای بازاریابی استفاده كنیم چون نتیجه بازاریابی خوب، درآمد بیشتر است.
زنگنه درباره تشكیل اجلاس آتی جی ای سی اف در تهران نیز گفت: باید سعی كرد و منتظر ماند، ضمن اینكه در جی ای سی اف بیشتر دیدگاه كشورها به هم نزدیك می شود، چون این مجمع در بازار گاز تاثیر گذار نیست و نشست كشورها برای همكاری در زمینه فنی و تبادل اطلاعات است.
وی درخصوص توسعه میادین مشتكر نیز گفت: همان اندازه كه پارس جنوبی در بخش گاز برای ما اولویت دارد غرب كارون هم در تولید نفت دارای اولویت است.
وزیر نفت اظهار داشت: طرحهای میدانهای غرب كارون با برداشته شدن تحریم ها به سرعت جلو خواهد رفت و جزو طرحهایی است كه برای جذب سرمایه خارجی در نظر گرفته شده چون نیازمند تكنولوژی در این طرحها هستیم.
به گزارش وزارت نفت، زنگنه خاطرنشان كرد: با تامین سرمایه و جذب تكنولوژی برنامه تولید حداقل ٧٠٠ هزار بشكه ای تولید نفت از این میدانها در زمانبندی تعیین شده قابل تحقق است.
اقتصام(1)2022**1558
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۹
تهران - ایرنا - وزیر نفت با اشاره به اینكه اولویت نخست ایران برای فروش نفت به طور قطع بازار آسیا است، گفت: سعی می كنیم از شركتهای خارجی برای تشكیل شركت مشترك برای بازاریابی استفاده كنیم چون نتیجه بازاریابی خوب، درآمد بیشتر است.