كرج-ایرنا- تلاش ها و پیگیری های دولت در دو سال اخیر بیانگر آن است كه تكمیل پروژه های مسكن مهر به عنوان موضوع اولویت دار با جدیت در كشور و استان البرز دنبال می شود.

به گزارش ایرنا، پروژه های مسكن مهر در مناطق مختلف كشور در دولت دهم آغاز شد كه گذشته از ایرادات وارده به نحوه اجرای آن و مكان یابی صورت گرفته برای اجرای پروژه ها،‌ در زمینه تامین زیر ساخت های آن از قبیل آب، برق، گاز، تلفن، مراكز آموزشی و درمانی هریك پرونده ای قطور از دولت قبل برای دولت یازدهم به ارث باقی مانده است.
علاوه بر این با وجود مشكلات اقتصادی ناشی از تحریم ها، ناكافی بودن سهم آورده متقاضیان مسكن مهر و كمبود نقدینگی و در یك كلام مشكلات عمیق اعتباری در این سال ها، تعهد دولت به خدمت رسانی مطلوب به مردم باعث شد نه تنها به گواهی آمارها تكمیل این پروژه ها متوقف نشدن بلكه دولت بارها اعلام كرده كه خود را متعهد به تكمیل پروژه های مسكن مهر می داند.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در مسكن مهر گفت كه با همت و تلاش دولت تدبیر و امید، 560هزار واحد مسكن مهر تحویل متقاضیان شده است.
احمد اصغری مهرآبادی درنشست بررسی وضعیت پروژه های مسكن مهر استان البرز، افزود: این تعداد واحد مسكونی 46 درصد كل تعهداتی است كه در زمینه مسكن مهر ارایه شده كه به همت دولت یازدهم در طول دو سال تحویل شده است.
وی ادامه داد: در مجموع دو میلیون و 300 هزار واحد مسكن مهر از آغاز طرح هدف گذاری شده كه تا امروز یك میلیون و 560 هزار واحد آن تحویل شده است.
مهرآبادی گفت: 470 هزار واحد مسكن مهر نیز كه 50 درصد آن در مرحله نازك كاری است، در دست تكمیل شدن قرار دارد و با افزایش تسهیلات به دنبال سرعت بخشی به روند اجرایی پروژه های مسكن مهر هستیم.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی درمسكن مهر خاطرنشان كرد: امروز هیچ مشكلی در پرداخت ها نیست و با تزریق اعتبارها به پروژه ها در تلاش هستیم كه آنها را به اتمام برسانیم.
مهرآبادی اضافه كرد: درخصوص هزینه های زیربنایی نیز امسال بودجه ای در نظرگرفته شده و بر اساس برآورد صورت گرفته پنج هزار و 600 میلیارد تومان برای تامین آب ، برق و گاز نیاز است.
وی گفت:دولت بر اتمام سریع پروژه های مسكن مهر تاكید دارد و در تلاش هستیم تا پایان سال 95 این تكلیف را اجرایی كنیم، اما این اقدام نیازمند همت و هماهنگی بیش از پیش دستگاه های اجرایی است.
مهرآبادی در ادامه در خصوص موضوع خدمات روبنایی نیز افزود: یك هزار و 550 باب مدرسه در پروژه های مسكن مهر نیاز است كه از این تعداد ساخت 440 واحد آغاز شده و 153 واحد نیز تحویل شده است.
وی گفت: درصدد هستیم تا یك سوم هزینه ها را از محل فروش اراضی برای تكمیل نیازهای رفاهی پروژه مسكن مهر تامین كنیم.
مهرآبادی تاكید كرد: دولت در شرایط سختی از نظر مالی است اما درتلاش برای تامین نیازهای مردم بوده و تا شهریورسال آینده حداقل پروژه های مسكن مهر 15 استان را تكمیل خواهیم كرد.
در استان البرز نیز بر اساس آمار اعلام شده ساخت حدود 113 هزار واحد مسكن مهر در جریان است، حضور مسوولان عالی رتبه كشور از جمله وزیران راه و شهرسازی، نیرو و دیگر مسئولان در محل پروژه های مسكن مهر البرز این موضوع را یقینی كرد كه دولت یازدهم از زیر بار مسئولیت و انجام تعهدات دولت قبلی شانه خالی نمی كند.
تاكید مسئولان عالی استان و توجه آنان به پروژه های مسكن مهر و نشست های پیاپی برای رفع موانع و نیازها بیانگر این واقعیت است كه تلاش ها برای به سرانجام رساندن مسكن مهر با جدیت بیشتری ادامه دارد.
با اینكه تصور برخی براین بود كه مسكن مهر البرز طفلی است كه هیچگاه بزرگ نمی شود، اما واگذاری های ادامه دار این مجتمع های مسكونی مهر به مردم در دو سال اخیر بیانگر آن است كه دوران طفولیت این طرح به پایان رسیده است.
با نگاهی به فعالیت های دو سال گذشته مسئولان در بخش مسكن مهر البرز این واقعیت مشهود است كه تاكنون بسیاری از مردم در خانه های خود اسكان یافته هرچند كه هنوز در بخش زیرساخت ها به واسطه مشكلاتی باقی مانده از قبل، مسایل اساسی وجود دارد.
با این حال هنوز بخش قابل توجهی از مشكلات زیرساخت ها در مسكن مهر البرز به قوت خود باقی است تا جایی كه تعدادی از این واحدها هرچند در ماه های اخیر آماده بهره برداری شده اما به اذعان مدیرعامل عمران شهر جدید هشتگرد به علت تامین نشدن زیرساخت به مردم واگذار نشده است.
به منظور یادآوری اقدامات انجام شده و اظهار نظرها در خصوص مشكلات مسكن مهر البرز نگاهی به اخبار ایرنا مركز البرز در ماه های گذشته داریم.
همزمان با هفته دولت (سال 94)، 5 هزار واحد مسكن مهر با اعتباری بالغ بر 250 میلیارد تومان در شهر جدید هشتگرد به بهره برداری رسید.
این واحدها در فازهای 4 و 7 شهر جدید هشتگرد با امكانات كامل چون برق، آب، گاز، فضای آموزشی و سبز، با مشاركت 14 شركت انبوه ساز، شركت عمران، دستگاه های خدمات رسان و سهم آورده منقاضیان در شهر جدید هشتگرد مورد بهره برداری قرار گرفت.
یك عضو هیات مدیره شركت عمران شهرهای جدید كشور در این آیین، گفت: دولت تدبیر و امید در بخش مسكن مهر با مشكلات مختلفی از جمله ایجاد زیرساخت ها و كمبود منابع مالی روبروست كه تلاش می كنیم مسائل مسكن مهر در شهرهای جدید را از طریق منابع اعتباری داخلی برطرف كنیم.
علیرضا طاهرخانی افزود: دولت تدبیر و امید زمانی كه پرونده مسكن مهر را تحویل گرفت نه تنها بخش اعظمی از تسهیلات بانكی آن پرداخت نشده بود، بلكه مردم با وعده های واقع بینانه پای كار نیامده بودند و تورم نیز در بخش ساخت و ساز بیداد می كرد.
وی اظهار كرد: سال گذشته دولت از محل یارانه ها به مسكن مهر در شهرهای جدید كشور كمك خوبی كرد كه در سال 94 نیز به این كمك دولت برای تكمیل و واگذاری واحدها به متقاضیان نیاز داریم.
وی واحدها نیمه كاره، نبود زیر ساخت های خدمات رسانی ویژه واحدهای مسكن مهر به خصوص آب، برق، گاز، فاضلاب و عدم توان پرداخت خانواده ها در سهم آورده را از جمله مشكلات اصلی پرونده مسكن مهر در شهر جدید هشتگرد برشمرد.
عضو هیات مدیره شركت عمران شهرهای جدید كشور افزود: برای تكمیل واحدهای نیمه كاره مسكن مهر در شهر جدید هشتگرد برداشتن شرایط واگذاری مسكن مهر در دستور كار قرار گرفته است.
وی گفت: تامین آب در شهر جدید هشتگرد از مسائل مهمی است كه تحقق آن از عهده شركت عمران خارج است و دستگاه های مسئول برای تامین این نیاز مردم در كنار سایر زیر ساخت های خدمات رسانی اقدامات لازم را باید انجام بدهند.
طاهر خانی با اشاره به اینكه امسال مترو شهر جدید هشتگرد آماده بهره برداری نمی شود، یادآور شد: تكمیل این طرح نیاز به اعتبار بیشتری دارد كه به دلیل كمبود اعتبار در سالجاری مردم شاهد راه اندازی این طرح مهم كه شهر جدید هشتگرد را از بن بست نجات می دهد، نمی شوند.
وی تاكید كرد: در دهه 60 شهرهای جدید كشور با هدف ایجاد زیرساخت فنی و اصولی برای سكونت اقشار مختلف شكل گرفت ولی با باز شدن پرونده مهر توسط دولت قبلی كل برنامه های این شهرها به هم ریخت و زیرساخت های شهری در این شهر ها به مساله ای فرعی تبدیل شد.
مدیر عامل شركت عمران شهر جدید هشتگرد نیز در این آئین گفت: 49 هزار واحد مسكن مهر در شهر جدید هشتگرد در حال ساخت و تكمیل است كه تا كنون 19 هزار واحد آن به متقاضیان واگذار شده است.
محمد رضا توكلی افزود: بیشتر واحدهای این شهر تكمیل شده كه به دلیل نداشتن انشعاب های آب، برق، گاز، تلفن و محوطه سازی به متقاضیان تحویل داده نمی شود.
وی بیان كرد: 10 هزار واجد مسكن مهر این شهر اكنون برای واگذاری به مردم برق و آب ندارد.
توكلی ادامه داد: مشكل آب مسكن مهر شهر جدید یا بهتر است بگوئیم تامین آب شرب ساكنان این شهر كه در آینده ای نه چندان دور جمعیت آن به 600 هزار نفر می رسد با چاه آب حل نمی شود و نیاز به تامین منابع آبی دائمی از جمله تخصیص آب از سد طالقان داریم.
مدیر عامل شركت عمران شهر جدید هشتگرد خاطر نشان شد: درختان 15 ساله جنگلی این شهر به علت كم آبی در حال خشك شدن است و فضای سبز نیز در حال آسیب دیدن جدی است پس لازم است مسوولان ذیربط برای حل مشكل كم آبی در این شهر چاره ای اساسی بیندیشند.
فرماندار ساوجبلاغ نیز در این آئین گفت: شهر جدید هشتگرد نیاز به خدمات رسانی ویژه دستگاههای اجرایی به خصوص در بخش آب ، فاضلاب و مترو دارد تا مردم از امكانات مناسب در این شهر از جمله در واحدهای مسكن مهر برخوردار شوند.
ابوالقاسم پالیز گیر افزود: شهر جدید هشتگرد در بخش درمانی ، آموزشی ، فرهنگی ،تكمیل واحدهای مسكن مهر و مترو نیاز به كمك یارانه ای دولت دارد تا در دولتی كه مهمترین دغدغه اش كاهش مشكلات مردمی است گامی برای حل مشكلات خانواده ها در این شهر برداشته شود.
شهر جدید هشتگرد با 80 هزار نفر جمعیت در 25 كیلومتری غرب كرج در استان البرز قرار دارد.
البته هفته گذشته در حكمی سید شمس میریان به عنوان مدیرعامل جدید شركت عمران شهر جدید هشتگرد فعالیت خود را آغاز كرد.
این در حالی است كه مدیرعامل سابق شركت عمران شهرجدید هشتگرد گفته بود كه پرونده واحدهای مسكن مهر در شهر جدید هشتگرد تا پایان سال جاری بسته می شود و با سیاست گذاری صورت گرفته مترو نیز تا آخر سال 94 به شهر جدید هشتگرد می رسد.
محمدرضا توكلی تاكید كرده بود كه 49 هزار واحد مسكن مهر در شهر جدید هشتگرد برنامه ریزی شده بود كه تا كنون 13 هزار و 800 واحد آن تحویل شده، 6 هزار واحد آماده تحویل بوده و منتظر انشعابات هستیم، 11 هزار واحد به صورت دوجانبه تعاونی ها و انبوه ساز در حال اجراست، 4 هزار واحد آن متوقف شده و 15 هزار واحد نیز 88 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
وی با تاكید بر اینكه تا كنون 49 هزار انشعاب برای واحدها گرفته شده است، در خصوص افزایش قیمت ها در پروژه های مسكن مهر، گفت: بحث افزایش قیمت ها مربوط به سال 89 بوده و از پیمانكاران نیز بابت دیركرد جریمه به نفع دارنده مسكن مهر دریافت شده اما برخی از پیمانكاران تاكید دارند كه اعضا آورده خود را برای پروژه ها تكمیل نكرده اند و این موضوع در روند كار مشكل ایجاد كرده است.
توكلی همچنین گفت: 9 قلم نیز كارهای اضافه در واحدهای مسكونی بوده كه به درخواست اعضا صورت گرفته و مشمول مابه التفاوت بوده است.
مدیرعامل سابق شركت عمران شهر جدید هشتگرد خاطرنشان كرد: موضوع انشعابات را باید دستگاه های مربوطه اقدام كنند و این موضوع ارتباطی با ما ندارد.
وی با اشاره به اینكه واحدهای مسكن مهر شهر جدید هشتگرد تحت نظارت نظام مهندسی و با حضور مهندس محاسب ساخته می شود، گفت: نكته مهم در پروژه ها ناقص بودن آورده برخی از اعضا است كه ضروری است هر چه زودتر این نواقص برطرف شود تا هر چه سریع تر پروژه ها به نتیجه مطلوب دست یابد.
توكلی در ادامه با اشاره به اینكه فازهای یك و دو شهر جدید هشتگرد بر اساس استانداردهای شهرسازی و با خدمات شهری مناسب ساخته شده است، گفت: با ورود نزدیك به 50 هزار واحد مسكن مهر در دولت گذشته، ساخت و ساز به صورت پراكنده و گسترده در این شهر صورت گرفت، به گونه ای كه خدمات رسانی را برای همه دستگاه های مسوول دشوار كرده است.
وی افزود: باید واحدهای مسكن مهر در یك فاز متمركز می شد و كار به طور اصولی پیش می رفت. در دولت قبل تنها مسكن مهر ساخته اند و توجهی به ضرورت احداث محیط های خدماتی نشده است.
وی با اشاره به اینكه مسكن مهر این شهر نیاز به 100 باب مدرسه دارد، گفت: گر چه باید خدمات رسانی توسط همه دستگاه های مسوول پیگیری می شد اما برخی دستگاه ها ورود پیدا نكردند اما با تاكید وزیر محترم راه و شهرسازی برخی از این موارد را از محل منابع داخلی تامین می كنیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی برای احداث 50 باب مدرسه به صورت دوشیفته برای تامین نیاز مسكن مهر شهر جدید هشتگرد، گفت: كار احداث 16 باب مدرسه آغاز شده، 8 باب مدرسه تحویل شده و 4 باب نیز آماده تحویل بوده و 28 باب مدرسه نیز در مرحله مناقصه است.
وی افزود: در شهر جدید هشتگرد كار احداث 6 سالن ورزشی را آغاز كرده ایم، 2 مركز بهداشت و درمان برنامه ریزی شده بود كه یك مركز افتتاح شده و یك مركز نیز در دست تكمیل است. همچنین از 8 مجتمع تجاری برنامه ریزی شده 5 مجتمع افتتاح شده و 3 مجتمع در دست تكمیل است. 8 باب مسجد نیز داریم كه 3 باب آن افتتاح شده و 5 باب دیگر تا پایان امسال تكمیل و به بهره برداری می رسد.
وی درباره احداث مترو هشتگرد نیز گفت:‌ از 450 میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای این پروژه تا كنون 320 میلیارد تومان هزینه شده و پروژه 76 درصد پیشرفت فیزیكی داشته است. دو دستگاه قطار نیز برای مترو هشتگرد خریداری شده كه اكنون از آن در مسیر تهران - گلشهر استفاده می شود.
با تكمیل پروژه مترو هشتگرد، تسهیل بسیار مناسبی برای رفت و آمد شهروندان صورت می گیرد و باعث می شود حضور شهروندان در این شهر گسترش یابد.
مدیرعامل سابق شركت عمران شهر جدید هشتگرد همچنین با اشاره به نتقل و انتقال مسافر با ریل باس از هشتگرد به میدان راه آهن تهران، گفت: این قطار با سرعت 140 كیلومتر فاصله بین هشتگرد تا تهران را در كمتر از یك ساعت طی می كند. هم اكنون 4 قطار رفت و 4 قطار برگشت دارد كه در هر نوبت 300 نفر را جابجا می كند.
جمعیت فعلی شهر جدید هشتگرد 80 هزار نفر است و پیش بینی می شود با تكمیل مترو و پروژه های مسكن مهر تا پایان سال 94، جمعیت این شهر به 200 هزار نفر افزایش یابد.
شهردار شهر جدید هشتگرد گفت: تاكنون امور خدماتی فازهای ساخته شده مسكن مهر در این شهر به شهرداری واگذار نشده است.
سید مسعود بزرگ زاده در گفت و گو با ایرنا افزود: به رغم واگذار نشدن فازهای مسكن مهر از طریق قانونی به شهرداری ، شهروندان از شهرداری انتظار خدمات رسانی دارند و به همین دلیل شهرداری شهر جدید طبق وظیفه مدیریت شهری در این فازها عمل می كند.
وی اظهار كرد: هم اكنون مدیریت شهری خدمات مربوط به رفت و روب ، نظافت شهری و مدیریت پسماند را انجام می دهد در حالی كه هیچ وظیفه ای بر اساس قانون به دلیل واگذار نشدن فازهای مسكن مهر به شهرداری شهر جدید هشتگرد بر عهده ندارد.
بزرگ زاده با اشاره به اینكه دامنه خدمات به شهروندان در محدوده مدیریت شهری در شهرداری شهر جدید هشتگرد افزایش یافته ادامه داد: در این حال منابع مالی و ظرفیت نیروی انسانی برای خدمات رسانی به شهروندان در این شهر كه هر روز به جمعیت آن افزود می شود، تغییر پیدا نكرده است.
وی یادآور شد: شهر نیاز به برنامه ریزی و تدارك خدمات رفاهی ، فرهنگی ، آموزشی ، عمرانی و ... همانند یك خانواده خوب و فعال دارد كه این مهم در شهر جدید هشتگرد مورد بی مهری قرار گرفته است.
وی خاطر نشان شد: این شهر كه بیش از 20 سال از عمران آن می گذرد و فضای خدمات رسانی شهری آن به خاطر ساخت واحدهای مسكن مهر گسترش یافته نیاز به افزایش نیرو و اختصاص بودجه مناسب دارد.
شهردار شهر جدید هشتگرد دو مدیریتی بودن شهر را مهمترین مشكل شهر جدید هشتگرد دانست و افزود: مردم در بخش خدمات رسانی و عمران شهری به دلیل استقرار شهرداری این دستگاه اجرایی را به عنوان متولی امور شهر می شناسند در حالی كه این شهر مدیریت واحدی ندارد.
وی تاكید كرد: از مدیریت شركت عمران شهر جدید هشتگرد درخواست می كنیم برای اجرای برنامه ریزی مدون ،خدمات رسانی جامع به مردم مدیریت شهری این شهر را به شهرداری واگذار كند زیرا این موضوع مهم حق شهروندان است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
شهر جدید هشتگرد با 60 هزار نفر جمعیت در 25 كیلومتری غرب كرج مركز البرز قرار دارد.
مدیرمسكن اداره كل راه و شهرسازی استان البرز نیز اعلام كرد كه هفت هزار واحد مسكن مهر در شهرماهدشت و شهرك ابریشم این استان آماده بهره برداری شده است.
داریوش حسینی درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این واحدها همزمان با سفر رییس جمهوری به استان البرز در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی یادآور شد: در مجموع 18هزار و 500 واحد مسكونی مهر در ماهدشت و شهرك ابریشم دردست ساخت و آماده سازی است كه 12هزار واحد آن ها در مرحله پایانی یا تكمیل شده است.
این مسوول خاطرنشان كرد: پیشرفت فیزیكی واحد های مسكن مهر در ماهدشت و شهرك ابریشم بطور میانگین 85 درصد است.
حسینی، نبود زیرساخت از جمله مدرسه، پاسگاه انتظامی ، مسجد ، مراكز درمانی و خدماتی را مشكل مسكن مهر در استان البرز و بیشتر مناطق كشور دانست و گفت: با توجه به فراهم نبودن بخشی ار زیر ساخت ها مانند نبود فضای سبز، شهرداری از تحویل بخش خدمات مسكن مهر خودداری می كنند.
این مسوول افزود: پیش بینی می شود كه 80هزار نفر در مسكن مهرماهدشت و شهرك ابریشم ساكن شوند.
وی یاد آور شد: ساخت مسكن مهر در شهرهای بالای 25هزار برعهده اداره كل راه و شهرسازی ، شهرهای زیر25هزار نفر جمعیت از وظایف بنیادمسكن و شهرهای جدید برعهده شركت عمران است.
مدیر مسكن و ساختمان اداره كل راه و شهرسازی استان البرز همچنین اعلام كرد:این اداره كل به سرمایه گذاران در بخش مراكز خدماتی و رفاهی در محدوده مسكن مهر استان زمین واگذار می كند.
حسینی افزود: سرمایه گذاران می توانند برای ساخت فضاهای آموزشی ، ورزشی ، درمانی و فرهنگی در محدوده مسكن مهر به اداره كل راه و شهرسازی استان مراجعه كنند.
وی بیان داشت : واگذاری زمین در محدوده مسكن مهر شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت از اختیارات اداره كل راه و شهرسازی استان است.
حسینی گفت: امكانات رو بنایی و زیر بنایی در محدوده مسكن مهر نیاز به اعتبار دارد و براین اساس بستری فراهم خواهیم كرد تا سرمایه گذاران بتوانند در این محدوده مشاركت كنند.
وی افزود: زمین با قیمت كارشناسی با 25درصد نقد و ما قی به صورت اقساط بلند مدت در محدوده مسكن مهر به متقاضیان واگذار می شود.
مدیر مسكن و ساختمان اداره كل راه و شهرسازی استان البرز اظهار داشت: در قانون بودجه لازم برای خدمات دهی به مسكن مهر دیده شده است.
حسینی در خصوص پرداخت بدهی های مردم به مسكن مهر گفت: چهار هزار نفر
در البرز بدهی های خود را پرداخت در این بخش پرداخت نكرده اند.
وی در خصوص هزینه ساخت هر متر مربع مسكن مهر در البرز اظهار داشت: در سال های گذشته به ازای هر متر مربع 3 میلیون ریال بود كه اكنون 700 هزار ریال افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینكه اگر متقاضیان در گذشته كل پول پرداختی را می دادند اكنون سازندگان مسكن مهر با این مشكل مواجه نمی شدند، افزود: اما این افزایش از 200 تا
700 هزارریال به تناسب پیشرفت پروژه ها بستگی دارد.
این مسوول اظهار كرد: البته برای افراد بی بضاعت كه غالبا تحت پوشش دستگاه های حمایتی هستند تا سقف 60 میلیون ریال كمك شده است .
استاندار البرز نیز تاكید كرد كه پروژه های نیمه تمام مسكن مهر بردوش این استان تازه تاسیس سنگینی می كند.
سید حمید طهایی در نشست بررسی روند اجرایی پروژه های مسكن مهر با حضور قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در مسكن مهر، افزود: در این استان تازه تأسیس كه اغلب ادارات آن هنوز در سطح شهرستانی هستند، با كمبود بسیاری از زیرساخت ها مواجه هستیم.
وی ادامه داد: باید پیشنهادات مناسبی را برای اجرای طرح های خودكفایی در پروژه های مسكن مهر داشت كه دراین زمینه همت بیشتری از سوی دستگاه های اجرایی لازم است.
استاندار البرز گفت: تكمیل پروژه های مسكن مهر ضروری بوده و باید نیازهای رفاهی و شهری آنها را تامین كرد.
طهایی خاطرنشان كرد: اگرچه واحدهای مسكن مهر همانند روستاها و برخی از مناطق استان البرز با مشكل كم آبی مواجه هستند اما این امر همت بیش از پیش مسوولان را برای تامین رضایت مردم دراین بخش می طلبد .
استاندارالبرز اضافه كرد: امروز با پیگیری های انجام شده درصدد آن هستیم تا 50 درصد آبی كه از استان خارج می شود بصورت پساب در صنعت وكشاورزی استفاده كنیم .
وی تاكید كرد: بنابراین تمام دستگاه های اجرایی موظف هستند تا با مطالعه بیشتر و جمع بندی مشكلات راهكارهای عملی مناسب را برای رفع معضلات در زمینه مسكن مهر ارایه دهند.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی درمسكن مهر گفت: تسهیلات مسكن مهر امسال از 25 میلیون تومان به 30 میلیون تومان افزایش یافت.
احمد اصغری مهرآبادی درحاشیه نشست بررسی وضعیت مسكن مهراستان البرز درگفت و گو با ایرنا، افزود: اساسی ترین مشكل ما در ساخت مسكن مهر مساله تسهیلات بود كه این تسهیلات تصویب و ابلاغ آن به تمام بانك ها صورت گرفته و بانك ها ملزم هستند با پیشرفت فیزیكی این مبلغ را پرداخت كنند.
وی ادامه داد: با پرداخت این تسهیلات كار ساخت مسكن مهر سرعت گرفته و امیدواریم تا پایان سال 95 پروژه ها را به اتمام برسانیم.
مهرآبادی گفت: در دولت یازدهم كارهای خوبی در زمینه پروژه های مسكن مهر انجام گرفته و كار تعطیل نشده و محدودیت منابع مالی مشكل اساسی ما است.
وی خاطرنشان كرد: درامور زیربنایی نظیر آب و برق نیز مشكلاتی داریم. 250 هزار واحد برای تحویل داریم كه فاقد این خدمات زیربنایی هستند.
این مسوول افزود: وزارت نیرو همكاری خوبی در حد توان خود داشته، اما انتظار ما بیشتر است و با همكاری همه دستگاه های اجرایی امیدواریم روند اجرایی پروژه های مسكن مهر را سرعت دهیم.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی درمسكن مهر تاكید كرد: برای ساخت واحدهای مسكن مهر از محل آورده نقدی متقاضیان و تسهیلات بانكی اقدام می شود.
وی یادآورشد: كمكی كه دولت دركل كشور دراین زمینه انجام داده واگذاری زمین به صورت رایگان و تسهیلات بانكی ارزان قیمت است.
مهرآبادی گفت: كمك به صدور پروانه ساختمانی از دیگر كمك های انجام شده دراین پروژه ها است كه 50 درصد را دولت تقبل كرده و این موضوع دركل كشور یكسان است.
وی خاطرنشان كرد: از محل یارانه های مسكن هم تا آنجایی كه مقدور بوده لحاظ شده است. برای استان البرز نیز تصمیمات خوبی در این نشست گرفته شده كه از جمله آن كمك برای خدمات زیربنایی و سرعت بخشی در شهرجدید هشتگرد و گسترش خدمات روبنایی بود.
وی افزود: درمورد آب و برق كمك هایی به استان البرز شده كه در سالجاری نیز تلاش ها دراین زمینه ادامه می یابد و از محل فروش اراضی نیز كمك خواهیم كرد.
روند اجرایی پروژه های مسكن مهر استان البرز با حضور قائم مقام وزیر راه و شهرسازی درمسكن مهر و مسوولان این استان به صورت ویژه بررسی شد.
نماینده مردم كرج در مجلس شورای اسلامی در این نشست تاكید كرد: تسهیلاتی كه دولت به مسكن مهر داده را باید با تدبیر و مدیریت صحیح به چرخه اقتصادی كشور بازگرداند.
محمد جواد كولیوند افزود: دراین زمینه هماهنگی و همكاری بیش از پیش دستگاه های اجرایی از جمله تاسیسات شهری ضروری است.
وی خاطرنشان كرد: پیش از این جلسه روند اجرایی پروژه های مسكن مهر استان البرز با حضور مدیران استانی بررسی شده بودكه انشعاب های برق و آب از جمله مشكلات این پروژه ها برای واگذاری بوده است.
فرماندار كرج نیز دراین نشست گفت: دولت یازدهم وارث مشكلات دراین زمینه بوده و با بحران هایی در زمینه مسكن مهر مواجه بوده است.
محمد تقی ایرانی افزود: نبود برق در برخی از این واحدهای مسكن مهر از جمله در منطقه ماهدشت زمینه بهره مندی از خدمات شهری از جمله آسانسور و روشنایی را با مشكل مواجه كرده است.
وی ادامه داد: واگذار نشدن انشعاب گاز دراین واحدها با توجه به فرارسیدن فصل زمستان مساله مهم دیگری است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار كرج یادآورشد: 10 هزار و 400 واحد مسكونی مهر در منطقه ماهدشت وجود دارد كه شش هزار واحد آن تحویل شده و مشكلات و نبود بسیاری از امكانات سبب شده تا خانواده ها تنها در سه هزار واحد امكان سكونت داشته باشند.
دراین نشست مدیران دستگاه های اجرایی استان البربه بیان نقطه نظرات خود در زمینه ارایه خدمات بهتر به متقاضیان مسكن مهر و چالش های موجود پرداختند.
دراین نشست قائم مقام وزیر راه وشهرسازی در مسكن مهر نیز نگاه ویژه دولت را به پروژه های مسكن مهر در تمام استانها از جمله استان البرز مورد تاكید قرارداد.
با این حال اگرچه طبق آمار ساخت 113 هزار واحد مسكن مهر در دستور كار مسوولان البرز قرار گرفت اما بنا به عللی همچون كاهش سهم آورده مردم ، تعداد این واحدها به حدود یكصد هزار واحد تقلیل یافت .
ساخت واحدهای مسكن مهر البرز بر عهده چند دستگاه اجرایی از جمله اداره كل راه و شهرسازی، شركت عمران شهر جدید هشتگرد ، بنیاد مسكن و تعدادی انبوه ساز است.
بیشترین تعداد واحدهای مسكونی استان البرز درشهر جدید هشتگرد و شهر جدید ابریشم شهرستان ساوجبلاغ در دست ساخت قرار گرفت.
تعداد واحدهای مسكن مهر این شهرستان حدود 64 هزار واحد برآورد می شود، نزدیك به سه هزار واحد مسكونی مهر در نظرآباد، حدود 12 هزار واحد در ماهدشت كرج و مابقی در سایر مناطق البرز اجرایی شد.
هرچند تاكنون مسوولان آمار دقیقی از تعداد واحدهای واگذار شده به مردم ارایه نداده اند اما طبق آمار غیر رسمی تاكنون نزدیك به 60 هزار خانوار در البرز صاحب مسكن شده اند.ك/4
7410/1535