به گزارش ايرنا محمدباقر الفت روز شنبه در نشست شوراي پيشگيري از وقوع جرم دادگستري استان كرمان افزود: شاهد تخريب شخصيت در كشور هستيم و هيچ جامعه اي با بزرگان خود اينگونه برخورد نمي كند كه ما گاهي در كشور اين كار را انجام مي دهيم.
وي افزود: قوه قضائيه در مواضع سياسي انتخابات شركت نمي كند و تنها هدف آن پيشگيري از جرايم و تخلفات انتخاباتي است.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه گفت: در قانون تاكيد شده كه قوه قضائيه در اقدامي هماهنگ مانع وقوع جرايم انتخاباتي قبل، حين و بعد از انتخابات شود و اين امر به عهده قوه قضائيه در حوزه پيشگيري گذاشته شده است.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه تاكيد كرد: دستوالعمل هاي لازم در اين حوزه صادر و به استان ها ارسال شده است.
الفت گفت: انتخابات در اين دوره وضعيت خاصي دارد و ممكن است رنگ و لعاب فوق العاده سياسي به خود بگيرد و ما دوستان خود را به تقوا، رعايت حقوق مردم و منافع ملي دعوت مي كنيم.
وي همچنين به آسيب هاي اجتماعي ناشي از فضاي مجازي اشاره كرد و افزود: شايد ميزان اين آسيب ها قابل محاسبه نباشد و در حوزه پيشگيري از آسيب هاي ناشي از فضاي مجازي بايد از حضور كارشناسان خبره استفاده شود.
الفت درباره تصرف اراضي دولتي به قصد مالك معرفي كردن خود نيز گفت: اين موضوع مربوط به امروز و ديروز نيست و قبل از انقلاب نيز موضوع زمين خواري و زمين خواران از موضوعات مهم كشور بوده است كه علت هاي مختلفي دارد.
الفت بيان كرد: 56 دستور براي مقابله با زمين خواري صادر شده كه مهمترين آن مربوط به تعيين مالكيت اين مكان هاست و بايد دستگاه هاي مربوط به وظايف خود در اين حوزه عمل كنند.
وي به جرايم دوران پسا تحريم نيز اشاره كرد و گفت: يك مرحله عالي پيشگيري، پيش بيني كردن است كه كار خردورزان و عقلاست و اهميت بسيار زيادي دارد.
وي بيان كرد: اگر متوجه مي شويم كه با وجود برخي وضعيت ها در كشور افرادي درصدد سوء استفاده از اين وضعيت ها فعال مي شوند بايد پيش بيني هاي لازم براي جلوگيري از اين موضوع را داشته باشيم.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه گفت: در دوران پساتحريم افرادي براي پركردن كيسه هاي خود اقدام خواهند كرد كه تاكنون 35 مورد در اين زمينه شناسايي شده است و بايد با همكاري مردم روزنه هاي سوء استفاده را مسدود كنيم.
وي همچنين گفت: آسيب هاي اجتماعي امروز به عنوان مهمترين بحث مديريتي كشور مطرح است و اين بحث مورد تاكيد جدي رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز مي باشد.
وي تاكيد كرد: عناوين مختلف اين آسيب ها از جمله طلاق، حجاب و عفاف، سرقت، حاشيه نشيني و اين قبيل موارد از مسائل جدي است كه مي تواند جامعه را به چالش جدي بكشاند.
الفت گفت: پرداختن به اين موضوع امري عقلايي است و در همه كشورهاي متمدن منتظر تحقق آسيب هاي اجتماعي و مقابله با اين آسيب ها نمي مانند بلكه مانع از بروز اين آسيب ها مي شوند.
وي افزود: آسيب هاي اجتماعي وضعيت جامعه ما را از خانواده به عنوان كوچكترين نهاد تحت تاثير قرار مي دهد و دامنه آن تا همه جامعه گسترده مي شود.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه تصريح كرد: وقوع طلاق در سن پايين مي تواند آسيب هاي اجتماعي جدي ايجاد كند كه تلاش هاي جدي در قوه قضائيه و سازمان هاي همكار براي ايجاد مراكز مشاوره صورت گرفته است.
وي گفت: مساله عفاف به عنوان يك امر جدي و صيانت اجتماعي متاسفانه مورد كم توجهي قرار مي گيرد و در نظام مديريتي ما به ظواهر آن پرداخته مي شود و بايد توجه داشت كه عفاف ذاتي مهمتر از حجاب ظاهري است و بايد خودكنترلي را محور برنامه هاي خود قرار دهيم.
الفت افزود: امروز بعد از گذشت چند دهه از انقلاب اسلامي و برپايي نظام اسلامي آمار بي حجابي داده مي شود كه نگران كننده است.
وي به مباحث مربوط به مواد مخدر نيز اشاره كرد و گفت: در سطح كشور جمعيت قابل توجهي از مردم درگير مباحث مواد مخدر هستند و امروز يك نفر كه در خانواده اي مبتلا به مصرف مواد مخدر صنعتي يا سنتي مي شود، حداقل شش نفر را درگير خود مي كند.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه تصريح كرد: مواد مخدر صنعتي بعد از آنكه جايگزين مواد سنتي شد، جاي خود را به مواد روانگردان مي دهد.
الفت ادامه داد: جمعيت مصرف كننده مواد مخدر و روانگردان رو به افزايش است و شايد زياد در مقابله با مصرف مواد مخدر موفق نبوده ايم و بايد به موضوع پيشگيري از اين موضوع توجه بيشتري صورت گيرد.
وي گفت: بايد به صورت جدي به موضوع خشونت پرداخته شود و متاسفانه امروز مشاجرات به سمت استفاده از سلاح هاي گرم مي روند و موضوع ديگر در اين زمينه سرعت در بكارگيري اين سلاح هاست كه در آن مواضعي از بدن هدف قرار مي گيرد كه كشنده است.
الفت خاطرنشان كرد: اگر روند خشونت گرايي به همين شكل ادامه يابد در آينده جمع كردن موضوع بسيار دشوار مي شود.
وي گفت: بايد از رفتارهايي كه در ساير كشورها صورت مي گيرد درس بگيريم و در كشور برنامه هاي پيشگيرانه در اين زمينه را اجرايي كنيم.
وي از 10 ميليون نفر حاشيه نشين در كشور خبر داد و افزود: حاشيه نشيني علاوه بر اينكه بي هويتي اجتماعي را به دنبال دارد، افرادي را عموما در دل خود پرورش مي دهد كه نمي توانند با بدنه اصلي جامعه ارتباط برقرار كنند.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه گفت: حاشيه نشيني در كشور ما رو به افزايش است و پرداختن به مباحث فرهنگي حاشيه نشينيان از جمله اولويت هاي امروز مديريت است.
وي اظهار كرد: حاشيه نشيني در شهرها ايجاد شده كه حذف آن زمان بر است و شايد بتوان اقدامات جدي براي قطع خدمات در اين مناطق انجام داد و اين اقدامات تاثيرگذار باشد اما مساله اثرگذار در اين حوزه فعاليت هاي فرهنگي است كه موجب ارتباط بيشتر بين جامعه حاشيه نشين و جامعه شهري مي شود.
الفت گفت: هرچه در حوزه فرهنگي در حاشيه نشيني تعلل صورت گيرد، آنها را تبديل به غده سرطاني كرده و جامعه شهري را ناكارآمد مي كند.
وي تاكيد كرد: نبايد حاشيه نشيني را جدا از جامعه شهري مورد توجه قرار داد و در اين رابطه بايد از راهكارهاي صحيح استفاده شود.
وي گفت: فرهنگ نبايد دولتي باشد و در اين حوزه بايد مردم و متعهدان جامعه وارد صحنه شوند.
الفت وجود اتباع بيگانه را يكي ديگر از آسيب هاي جدي كشور برشمرد و ادامه داد: در همه حوزه هاي مقابله با اتباع بيگانه داراي قوانين هستيم.
وي اظهار كرد: در برخي شهرستان ها تركيب جمعيتي ما با سرعت رو به تغيير است به گونه اي كه يكي از شهرستان هاي تهران 65 درصد جمعيت اتباع افغان دارد.
معاون رئيس قوه قضائيه گفت: بتازگي آيين نامه هايي در حوزه اتباع بيگانه صادر شده است.
معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه امروز در سفري يك روزه وارد كرمان شد.
7440/30281/1042
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۱
كرمان - ايرنا - معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضائيه با بيان اينكه جرم اول در كشور اهانت است گفت: بايد توجه داشت كه اهانت نشان دهنده شكست اخلاق است.