به گزارش روز جمعه ايرنا از آتن،' رنا دورو' استاندار آتن درجلسه استانداران اين كشور با اشاره به ضرورت ساخت مسجدي براي مسلمانان مقيم اين شهر، گفت: با توجه به ضرورت احترام به اعتقادات مسلماناني كه در شهر آتن مشغول زندگي و كار هستند، بايد هر چه سريعتر دولت نسبت به ساخت مسجدي در اين شهر اقدام كند.
استاندار شهر آتن كه يكي از اعضاي رده بالاي حزب چپگراي سيريزا( حزب حاكم) مي باشد و داراي نفوذ و قدرت سياسي است و مسئوليتي ويژه در حزب حاكم دارد، با اشاره به ضرورت ساخت و احداث مسجدي در شهر آتن ، تصريح كرد مسلمانان از حق آزادي مذهبي در كشورمان برخوردار هستند، بنابراين علاوه بر ساخت مسجدي آبرومندانه براي آنان، بايد براي تعيين محلي به عنوان گورستان مسلمانان نيز اقدام شود، تا آنان بتوانند مردگان خود را در آنجا دفن كنند.
استاندار آتن با اشاره به خطر افراط گرايي تصريح كرد: خطر افراط گرايي منحصر به خاورميانه نيست و اين خطر در همه جاي دنيا وجود دارد و پس از ساخت مسجدي در شهر آتن مي توان به جمع آوري نمازخانه هاي زيادي كه هم اكنون درزير زمين ها و گاراژها فعاليت مي كنند، اقدام كرد.
دولت يونان بارها اعلام كرده است كه پس از ساخت و احداث مسجدي در شهر آتن، مديريت آن را به نمايندگان مسلمانان ميانه رو و نمايندگان دولت يونان براي نظارت بر فعاليت آنها واگذار خواهد كرد.
استانداري آتن بزرگترين استانداري يونان است كه با اختيارات ويژه اي كه دارد مي تواند با رايزني و فشار بر مسئولان دولتي و با استفاده از اختيارات خود در اين راستا اقدام كند.
انجمن مسلمانان يونان روز شنبه طي بيانيه اي با اشاره به اظهارات استاندار شهر آتن،ضمن استقبال از اين اظهارات، گفته است: بالاخره پس از سال ها تلاش مستمر اين انجمن ، شخصيت هاي سياسي و فرهنگي يوناني، دولت به اين نتيجه رسيده كه زمان ساخت و احداث مسجدي براي حدود 500 هزار مسلماني كه دراين شهر زندگي مي كنند و يك 8 هشتم كل جمعيت اين شهر را تشكيل مي دهند، فرا رسيده است.
دولت يونان بارها گفته است كه در نظر دارد پس از ساخت مسجدي رسمي در شهر آتن، تمام نمازخانه هاي مسلمانان را براي كنترل بهتر تعطيل كند.
سال هاست دولت و كليساي ارتدكس يونان وعده ساخت يك مسجد را به مسلمانان مي دهند ،اما تا كنون به علت بهانه گيري هاي كليساي ارتدكس يونان عملي نشده است.
گرچه آمار رسمي از حضور مسلمانان در شهر آتن وجود ندارد، اما گفته مي شود حدود 500 هزار مسلمان از كشورهاي مختلف جهان در اين شهر مشغول زندگي و كار هستند.
مساله ساخت و احداث مسجدي رسمي در شهر آتن از سال 1967 در جريان مي باشد و پس از سال ها تلاش و انتظار و نامه تعداد زيادي از شخصيت هاي فرهنگي و دانشگاهي يونان مبني بر ضرورت ساخت و احداث مسجدي در سال 2004 ميلادي به مناسبت برگزاري بازيهاي المپيك آتن، دولت سوسياليست وقت تصميمي در اين باره گرفت و آن را به تصويب پارلمان اين كشور رساند ولي با مخالفت كليساي ارتدكس يونان اين مساله به انجام نرسيد و شهر آتن يعني پايتخت يونان همچنان در جمع تمام كشورهاي اروپايي بدون داشتن مسجدي رسمي باقي ماند.
دولت راستگراي دمكراسي نوين به رهبري ' اندونيس ساماراس' نيز در سال 2012 ميلادي تصميم گرفت كه مسجدي در منطقه ' واتانيكو' واثع در مركز شهر آتن براي مسلمانان بسازد ولي بازهم با مخالفت كليساي ارتدكس يونان مواجه و اين طرح به رغم اينكه به تصويب پارلمان يونان هم رسيده بود، ناكام ماند.
در حال حاضر با به روي كار آمدن دولت چپگراي سي ريزا، اين دولت به نظر مي رسد كه در باره ساخت و احداث مسجدي در شهر آتن مصمم باشد ولي بايد منتظر بود كه آيا بالاخره دولتمردان اين كشور ، تصميم خود در اين باره را عملي خواهند كرد يا نه .
يونان در تمام كشورهاي اسلامي به استثناي عربستان سعودي داراي كليسا و يا اسقف گري فعال است ولي كليساي ارتدكس يونان و ملي گرايان افراطي هميشه براي ساخت مسجدي در شهر آتن مانع تراشي كرده اند.
اروپام**462**1599
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۷
آتن - ايرنا - استاندار آتن در جلسه استانداران كشور خواستار اقدام هر چه سريعتر نسبت به ساخت مسجدي درشهر آتن شد.