محمدحسین عادلی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، در خصوص چشم انداز گاز ایران، با تاكید بر اینكه به عنوان یك كارشناس سخن می گوید، خاطرنشان كرد: گزینه های صادرات گاز از طریق خط لوله برای ایران صرفا به یك خط لوله محدود نمی شود، بلكه می تواند گزینه های متعدد ارسال گاز از مسیر خط لوله را دنبال و هم از ال.ان.جی استفاده كند.
وی ادامه داد: ایران، از ذخایر مناسب گازی در جهان برخوردار بوده و پتانسیل زیادی را برای حضور در بازارهای جهانی داراست.
عادلی پیش از این در خصوص برگزاری اجلاس سران GECF در تهران به ایرنا، گفته بود: حضور مقامات ارشد 18 عضو این مجمع در اجلاس تهران قطعی شده است.
دبیركل مجمع كشورهای صادركننده گاز تاكیده كرده بود: اجلاس آتی سران جی ای سی اف كه قرار است در تهران برگزار شود به دلیل حضور سران و بالاترین مقامات سیاسی كشورهای صادركننده گاز و رونمایی از دو سند مهم گازی، اهمیتی ویژه دارد.
سران 18 كشور عضو جی ای سی اف كه به عنوان غول های گازی دنیا به شمار می آیند، در دوم آذر (بیست و سوم نوامبر) برای شركت در اجلاس مجمع كشورهای صادركننده گاز به تهران می آیند.
مجمع كشورهای صادركننده گاز دارای 18 عضو اصلی و ناظر است و دبیرخانه دایم آن در دوحه قطر قرار دارد. ایران، روسیه، قطر، الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، لیبی، نیجریه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، پرو، امارات متحده عربی و عمان از اعضای اصلی این مجمع هستند.
كشورهای هلند، قزاقستان، عراق و نروژ نیز به عنوان عضو ناظر در مجمع كشورهای صادركننده گاز در این مجمع حضور دارند.
كشورهای عضو مجمع صادركنندگان گاز، 42 درصد از تولید گاز جهان، 70 درصد از ذخایر گازی جهان، 40 درصد از انتقال گاز با خط لوله و 65 درصد از تجارت گاز طبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.
اقتصام(4)2022**1558
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۸
تهران - ایرنا - دبیركل مجمع كشورهای صادركننده گاز گفت: به عنوان یك كارشناس فكر می كنم كه ایران به صورت بالقوه توان صادرات به هر دو شیوه را داراست به طوری كه هم می تواند گاز را از طریق خط لوله صادر و هم قادر است از ال.ان.جی استفاده كند.