تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰

تهران- ايرنا- نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از عملكرد هيات رييسه در اجراي آيين نامه داخلي گفت: پاسخ تذكري را كه مي دهم مي دانم اما براي ثبت در تاريخ آن را بيان مي كنم.

به گزارش خبرنگار پارلماني ايرنا، حميد رسايي در جلسه علني روز يكشنبه در تذكري با استناد به بند 1 ماده 218، اظهار داشت: امروز انتخاب يك نماينده براي عضويت در شوراي راهبردي دادرسي الكترونيكي در دستور كار مجلس است و دو نفر نامزد عضويت در اين شورا هستند.
وي خطاب به حجت الاسلام ابوترابي فرد تصريح كرد:‌ چندماه قبل قرار بود يك عضو ناظر مجلس در هيات نظارت بر مطبوعات انتخاب شود اما كميسيون فرهنگي مجلس دو نفر (رسايي و محمود نبويان) را انتخاب و به هيات رييسه معرفي كرد.
نماينده مردم تهران در مجلس خاطرنشان كرد: رييس مجلس حدود دو ماه آن انتخابات را تاخير انداخت و گفت كه برداشت ما از آيين نامه اين است كه بايد بيش از دو نفر نامزد باشند و بايد كميسيون فرهنگي يك نفر ديگر را معرفي كند.
رسايي با طرح اين سوال كه آيا برداشت هيات رييسه از آيين نامه تغيير يافته يا ما و مجلس تغيير كرده ايم، ادامه داد: ‌چطور آن زمان كه بايد يك نماينده در هيات نظارت بر مطبوعات انتخاب مي شد كميسيون فرهنگي دو نفر را معرفي كرد اما اجازه برگزاري انتخابات را ندادند و سه ماه اين انتخابات را به تاخير انداختند و كميسيون فرهنگي مجبور شد كه يك نفر ديگر معرفي كند.
وي ادامه داد:‌ چطور در انتخابات امروز كه يك نفر بايد برگزيده شود، دو نفر معرفي شد اما در آن زمان رييس مجلس زير بار معرفي دو نفر نرفت؟ البته انتخاباتي هم بوده كه با همان يك نفر برگزار شده و گفته شده كه همان يك نفر نامزد بوده و فرد ديگري نامزد نشده است.
وي گفت: البته من جواب تذكر خود را مي دانم ولي براي اين كه در تاريخ ثبت شودٰ اين سخنان را مي گويم.
نايب رييس اول مجلس نيز در پاسخ به رسايي اظهار داشت:‌ انتخابات امروز براساس آيين نامه داخلي مجلس است و نماينده نامزد هم بايد عضو همان كميسيون قضايي و حقوقي باشد اما درباره آن موضوع من حضور ذهن ندارم، البته احتمال دارد در آن زمان به كميسيون هاي ديگر اطلاع رساني نشده بود.
وي ادامه داد:‌ براي اينكه هر يك از نمايندگان از هر كميسيون بتوانند نامزد عضو نظارتي در آن شورا شوند، بايد يك وقت تنفس داده شود تا هر نماينده اي كه خواست بتواند در آن انتخابات نامزد شوند.

**پيشنهاد يك نماينده براي اصلاح قانون اساسي
محمد مهدي مفتح نماينده تويسركان نيز در تذكر آيين نامه اي اظهار داشت:‌ برخي از موادي كه به عنوان اصلاح و اعاده شده از شوراي نگهبان در جلسه علني امروز مطرح شده است، به عنوان ايراد واقعي كه شوراي نگهبان آن را از مصوبات مجلس گرفته، نيست.
وي اظهار داشت: بسياري از مواردي كه در مجلس به عنوان ايراد شوراي نگهبان مصوب مي شود، اگر در صحن مطرح نشود، شوراي نگهبان به آن ايرادي وارد نمي كند.
نماينده مردم تويسركان در مجلس تصريح كرد: اگر واقعا ايراداتي در قانون اساسي و آيين نامه داخلي وجود دارد، بياييد آن را اصلاح كنيد تا تذكرات و ابهاماتي كه شوراي نگهبان به مصوبات مجلس وارد مي كند، مجلس بتواند با مكانيزمي آن را اصلاح كند.
ابوترابي فرد در پاسخ به تذكر مفتح گفت: در مواردي شوراي نگهبان براي اين كه نظر خود را اعلام كند، اعلام نظر زماني صورت مي گيرد كه مضوع براي آنها كاملا تبيين شده باشد.
وي اظهار داشت: اعضاي شواري نگهبان اگر درباره مصوبه مجلس ابهامي را تشخيص دهند و امكان ارايه اظهار نظر وجود نداشته باشد از مجلس مي خواهد كه مصوبه خود را اصلاح كند تا با فهم نظر مجلس بررسي كند آيا با قانون اساسي و شرع منافاتي دارد يا خير؟
سيام**9103**‌1336