تهران- ایرنا- ورزش در تمامی سنین برای سلامتی اهمیت دارد، اما نتایج یك مطالعه نشان می دهد كه تمرین های ورزشی بعد از 40 سالگی، روند پیری را به تاخیر می اندازند.

به گزارش گروه علمی ایرنا از نیویورك تایمز، محققان دانشگاه می سی سی پی و كالیفرنیا در پی یك بررسی متوجه شدند كه اجرای حركات ورزشی هر چند اندك در میانسالی از سرعت روند پیری سلول ها می كاهد.
محققان در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند كه ورزش چگونه بر طول تلومرهای افراد تاثیر می گذارد. تلومرها كلاهك هایی در انتهای رشته های دی.ان.ای هستند كه از فرسوده شدن دی.ان.ای پیشگیری می كنند؛ مانند كلاهك های پلاستیكی كه در انتهای بند كفش وجود دارند.
با پیر شدن انسان، تلومرها به طور طبیعی فرسوده می شوند، هر چند تصور بر این است كه چاقی، سیگار كشیدن و بیماری هایی مانند دیابت و بی خوابی به روند تخریب تلومرها سرعت می بخشد.
از مدت ها پیش ارتباط میان اندازه تلومرها با طول عمر انسان مشخص شده است.
مطالعات قبلی نشان داده اند كه ورزشكاران نسبت به هم سن و سالان خود كه ورزش نمی كنند، تلومرهای بلندتری دارند.
محققان در بخشی از این مطالعه، اطلاعات شش هزار و 500 فرد 20 تا 84 ساله را بر اساس پاسخ هایی كه به یك بررسی ملی تغذیه و بهداشت داده بودند، بررسی كردند.
در این مطالعه از ده ها هزار بزرگسال خواسته شد اطلاعاتی در مورد سلامت خود از جمله عادات ورزشی و نمونه خون ارائه دهند.
محققان از نمونه های خونی این افراد برای آزمایش طول تلومرهای آنها استفاده كردند.
از سوی دیگر، محققان افراد مورد مطالعه را بر اساس سطح ورزش آنها در چهار گروه تقسیم كردند و سپس به مقایسه طول تلومرهای آنها پرداختند.
نتایج این مطالعه نشان داد، احتمال برخورداری از تلومرهای كوتاه تر در افرادی كه یك نوع فعالیت ورزشی داشتند، نسبت به افرادی كه ورزش نمی كردند، سه برابر كمتر بود.
همچنین این احتمال در افرادی كه در دو نوع ورزش شركت می كردند، 24 درصد كمتر بود و در افرادی كه در سه نوع و چهار نوع فعالیت شركت داشتند، به ترتیب 29 و 52 درصد كمتر بود.
محققان با اشاره به این كه این ارتباط در میان افراد 40 و 65 ساله به قویترین میزان مشاهده شد، می گویند: این موضوع نشان می دهد كه میانسالی زمان مهمی برای ورزش به منظور كند كردن روند كوتاه شدن تلومرهاست.
در عین حال در این مطالعه مشخص نشده است كه چه مقدار ورزش برای پیشگیری از پیری سلول ها لازم است.
این مطالعه در نشریه Medicine & Science in Sports & Exercise منتشر شده است.
علمی**2038** 2017