تهران-ايرنا- معاون اوقافي، حقوقي و امور مجلس سازمان اوقاف و امورخيريه با اشاره به نقش رسانه در گسترش فرهنگ وقف گفت: اطلاع رساني و ارتقا سطح آگاهي مردم درمورد وقف به عنوان صدقه جاريه موجب افزايش موقوفات در كشور شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين محمدمهدي حاتمي در نشست مشترك با اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي كه در محل سازمان اوقاف و امور خيريه برگزار شد، با اعلام اينكه از سال 57 تا 88 ميانگين ثبت وقف در كشور تنها 200 مورد بود، اظهاركرد: با توجه به برنامه ريزي انجام شده و حمايت رسانه هاي جمعي اين ميزان در 6 ماهه نخست سال 94 به 1009 مورد وقف افزايش يافته است.
وي افزود: ارتقا سطح آگاهي و استقبال هموطنان موجب افزايش موقوفات در كشور شده است.
وي با اشاره به اينكه از 173هزار موقوفه فعلي ، 94 هزار و 984 مورد انتفاعي فاقد درآمد محسوب مي شود كه نيازمند پشتوانه مالي هستند، اظهاركرد: درمجموع 78 هزار و 645 موقوفه درآمدزا است كه از اين تعداد 12 هزار و 819 موقوفه نيز داراي متولي است.
حاتمي با بيان اينكه تفاهمنامه سازمان اوقاف و امورخيريه با سازمان جنگلها، منابع طبيعي و آبخيزداري گفت: در مجموع يك ميليون و 382 هزارهكتار از اراضي مورد اختلاف بود كه با امضاي اين تفاهمنامه يك ميليون و 157 هزار هكتار زمين تعيين تكليف شد و درمجموع 435 هزار هكتار به اوقاف و 722 هزار هكتار به سازمان منابع طبيعي اختصاص يافت.
معاون اوقافي، حقوقي و امورمجلس سازمان اوقاف وامورخيريه در ادامه به انعقاد تفاهمنامه با ديگر نهادها و سازمان ها اشاره كرد و افزود: تفاهمنامه اي با بنياد مستضعفان، وزارت آموزش و پرورش، سازمان نظام پزشكي، خيرين سازمان ثبت و اسناد و املاك كشور و ستاد كل نيروهاي مسلح و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري امضا شده است.
حاتمي با اشاره به اجراي طرح تحول موقوفات درماني كشور نيز اظهارداشت: درمجموع يك هزار و127 مركز درماني وقفي در كشور وجود دارد كه از اين تعداد 133 بيمارستان وقفي است و مي توان گفت 25 درصد از مراكز درماني كشور موقوفه است.
وي در ادامه همچنين از احداث هشت بيمارستان، دو درمانگاه مجهز با مشاركت خيرين و نهادها خبر داد.
معاون سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به وجود 68 هزار و 643 مسجد وقفي در كشور افزود: خراسان رضوي با پنج هزار و 346 بيشترين و استان البرز با 376 مسجد كمترين تعداد مساجد وقفي كشور را دارد.
حاتمي درخصوص اعتبارات اختصاص يافته براي مساجد كشور گفت: از سال 90 تا 94 در مجموع 370 ميليارد تومان اعتبار براي مساجد كشور در قانون بودجه به تصويب رسيده كه از اين ميزان تنها 47 ميليارد تومان معادل 12 درصد اختصاص پيدا كرده است.
وي درمورد بودجه مصوب امسال گفت: امسال 70 ميليارد تومان اعتبار مصوب شده ولي تاكنون مبلغي پرداخت نشده است.
به گفته حاتمي آمار امامزادگان و بقاع متبركه كشور در مجموع يك هزار و 283 آرامگاه، قدمگاه، حسينيه و مسجد با كاركرد، 33 بقعه پيامبران و هفت هزار و 340 امامزاده در كشور وجود دارد كه با ايجاد راه اندازي سامانه قابل احصا است.
وي با اشاره به اينكه سياست سازمان اوقاف و امور خيريه طبق بيانات مقام معظم رهبري تبديل امامزادگان به قطب هاي فرهنگي كشوراست، اظهارداشت: سالانه يكصد و 70 ميليون نفر به زيارت امامزادگان كشور مشرف مي شوند.
حاتمي با اشاره به اجراي طرح ملي تقويت حافظان قرآن كريم گفت: درمجموع يك ميليون و 235 هزار و 935 نفر در دوره هاي حضوري اين طرح ثبت نام كردند و 22 هزار نفر نيز به صورت مجازي در طرح حفظ قرآن درحال فراگيري آيات نوراني قرآن هستند.
معاون اوقافي، حقوقي و امورمجلس سازمان اوقاف و امور خيريه افزود: در قالب اين طرح چهار و هزار و 600 مربي در يكصد و 23 دوره آموزشي، آموزش ديدند.
نشست مشترك مديران ارشد سازمان اوقاف و امورخيريه با اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در سازمان اوقاف و امور خيريه برگزارشد.
اجتمام**3377**3061**