اروميه– ايرنا– استاندار آذربايجان غربي گفت: ظرفيت هاي اقتصادي و بسترهاي سرمايه گذاري مشترك آذربايجان غربي براي كشورهاي خارجي ناشناخته است.

قربانعلي سعادت شامگاه روز يكشنبه در جلسه توسعه صادرات غيرنفتي كه با حضور رايزنان بازرگاني جمهوري اسلامي ايران در كشورهاي مختلف برگزار شد، افزود: تبريز، مشهد و بسياري از شهرهاي ديگر براي سرمايه گذاران تركيه شناخته شده هستند اما آذربايجان غربي هنوز براي اين كشور معرفي نشده است.
وي با اشاره به اين كه قابليت هاي آذربايجان غربي هنوز براي بسياري از كشورها به خصوص تركيه ناشناخته است، علت مغفول ماندن استان آذربايجان غربي با قابليتها و بسترهاي مناسب براي سرمايه گذاري را بي توجهي متوليان امر در سالهاي گذشته و عدم معرفي امكانات و پتانسيلهاي اين استان دانست.
وي ادامه داد: آذربايجان غربي پس از انقلاب درگير جنگ و مبارزه با گروهكهاي مختلف بوده است و همه اين مسائل تاثير بزرگي بر عقب افتادن توسعه اقتصادي و سرمايه گذاري استان گذاشت.
وي منطقه آزاد تجاري و صنعتي ماكو را به علت بهره مندي از پتانسيل هاي بالقوه بستر مناسبي براي سرمايه گذاري هاي مشترك و انتقال تكنولوژي از كشورهاي مختلف به ايران عنوان كرد.
وي با بيان اينكه ما براي سرمايه گذاري هاي مشترك با دولتهاي همجوار و ساير كشورها اعلام آمادگي مي كنيم، اظهار كرد: وجود معادن سنگ متعدد در منطقه آزاد تجاري و صنعتي ماكو و ديگر مزيت هاي موجود زمينه اي مطلوب براي سرمايه گذاري مشترك اين منطقه با ايتالياست.
وي از رايزنان جمهوري اسلامي در خارج كشور خواست تا مشكلات موجود در برابر صادرات محصولات كشورمان را جمع بندي كرده و راهكارها و استانداردهاي لازم را براي بسته بندي و توليد بهتر محصولات ارائه كنند تا صادرات استان در مسير توسعه قرار گيرد.
استاندار آذربايجان غربي همچنين افزود: ما مي توانيم با انتقال فناوري روز به استان به سمت كشاورزي مدرن حركت كنيم و همانند كشور ايتاليا در زمينه توليد انگور و سيب هم به توليد با كيفيت دست يابيم و هم ميزان توليد خود را افزايش دهيم.
استاندار آذربايجان غربي افزود: با توجه به مشكلات كم آبي و تغييرات آب و هوايي و جلوگيري از آسيب هاي جدي ناشي از كم آبي، تلاش بر اين است تا به سمت كشاورزي مدرن حركت كنيم.
سعادت ادامه داد: رونق بخشيدن به صادرات غيرنفتي ضرورتي اجتناب ناپذير است و ما به اجبار بايد به سوي توسعه اين امر حركت كنيم.
به گزارش ايرنا، در ادامه اين جلسه رايزن بازرگاني جمهوري اسلامي ايران در انگلستان، ايتاليا و كنيا به بيان ديدگاه هاي خود در زمينه راهكارهاي توسعه صادرات پرداختند.
اين جلسه با حضور رايزنان بازرگاني جمهوري اسلامي ايران در كشورهاي بلاورس، ارمنستان، كنيا، آفريقاي جنوبي، مجارستان، انگلستان، لبنان، تركيه، روسيه و آذربايجان برگزار شد.
در اين جلسه رايزنان جمهوري اسلامي ايران به معرفي كشور محل اقامت خود، پتانسيل ها و توانمندي ها و همچنين مشكلات موجود پرداختند.
1905/8135