به گزارش ايرنا، ايجاد بستر مناسب و بالابردن كيفيت آموزش مستلزم تعريف مجدد و نويني از نقش و كاركرد مدارس به عنوان اصلي ترين نهادهاي آموزشي در جامعه است.
امروزه نظام آموزشي كشور به مدرسهاي نياز دارد كه با بهرهگيري از فناوري اطلاعات و ارتباطات، امكان يادگيري پيوسته را فراهم كرده و فرصتهاي نويني را در اختيار افراد براي تجربهي زندگي در جامعه اطلاعاتي قرار دهد، به گونهاي كه اين فناوري نه به عنوان ابزار، بلكه در قالب زيرساخت توانمندساز براي تعليم و آموزش حرفهاي محسوب شود.
به كارگيري گستردهي فناوري اطلاعات و ارتباطات در فرايند آموزش و پرورش، همزمان با تحول در رويكردهاي آموزشي در جهان، زمينه شكلگيري مدارس هوشمند را فراهم آورده است.
اين مدارس از جمله نيازمنديهاي كليدي جوامع دانشبنيان هستند و رويكردهاي توسعه مهارتهاي دانشي و كارآفريني دانشآموزان را دنبال مي كند.
در اين مدارس، فرايندهاي ياددهي - يادگيري تقويت شده و محيط تعاملي يكپارچه براي ارتقاي مهارتهاي كليدي دانشآموزان با تكيه بر فعاليتهاي گروهي، در عصر دانايي محور فراهم مي شود.
يك روان شناس و استاد دانشگاه ياسوج در خصوص نقش تصوير در يادگيري دانش آموزان گفت: استفاده از محتواي چندرسانهاي و الكترونيكي در فرايند ياددهي- يادگيري نقش مهمي در يادگيري دانش آموز دارد.
عبدلخالق پادياب افزود: با استفاده از محتواي چندرسانهاي طيف وسيعتري از حواس دانشآموزان در فرايند ياددهي- يادگيري درگير شده و اين فرآيند تعميق ميشود.
هر چند فرايند هوشمند سازي مدارس در ايران سابقه اي چند ساله دارد، اما در چند سال اخير بسياري از محتوا هاي كتاب هاي درسي به صورت الكترونيكي به دانش آموزان ارائه شده است.
مديركل آموزش و پرورش كهگيلويه و بويراحمد گفت: تاكنون يكهزار و 45 كلاس درس در اين استان هوشمندسازي شده است.
هادي زارع پور افزود: امسال نيز وسايل مورد نياز هوشمندسازي 300 كلاس در اين استان خريداري و به زودي در مدرسه هاي مورد نظر نصب مي شود.
وي بيان كرد: براي هوشمند سازي اين تعداد كلاس وايت برد هوشمند، ويدئو پروژكتور، لب تاپ و رايانه با صرف 10ميليارد ريال تامين شد.
زارع پور اظهار كرد: تاكنون 239 كلاس درس در مناطق عشايري كهگيلويه و بويراحمد به هوشمندسازي سيار مجهز شده است.
وي عنوان كرد: مدارس هوشمند موجب فراگيري هر چه مطلوبتر محتواي آموزشي در كنار كار معلم مي شود و توسعه اين وضع ضروري است.
رئيس اداره مشاركتها مردمي آموزش و پرورش كهگيلويه و بويراحمد گفت: هوشمندسازي كلاس هاي درس از مهمترين اولويتهاي آموزش و پرورش كهگيلويه و بويراحمد است.
دارا رامشگر افزود: با اقدام ها و تلاشهاي انجام گرفته، امسال بسياري از مدارس كهگيلويه و بويراحمد هوشمندسازي شدند.
وي گفت: بيش از 340 كلاس درس مدارس غيردولتي و هيات امنايي كهگيلويه و بويراحمد هوشمندسازي شدند.
رامشگر تصريح كرد: در اين مدارس دانشآموزان از نرمافزارهاي آموزشي استفاده و بخشي از تدريس در قالب الگوهاي برتر و نمايش تصوير انجام ميشود.
**مزاياي هوشمندسازي مدارس
آشنايي دانش آموزان با فناوري الكترونيكي و افزايش توانمنديهاي فردي دانش آموزان ،رشد همه جانبه دانش آموزان،ايجاد تنوع و خارج شدن از شيوه يكنواخت و سنتي آموزش،افزايش بازده كاري در مدرسه ،آشنايي دانشآموزان با اهميت زمان،استمرار فرايند يادگيري دانش آموزان در خارج از مدرسه و ايجاد محيطي پويا و جذاب براي شكوفايي كامل استعدادها و بروز خلاقيت هاي فردي و جمعي دانش آموزان از ديگر مزاياي هوشمند سازي مدارس است.
بيش از دو هزار و 700 مركز آموزشي با شش هزار و367 كلاس درس با 497هزار و 256متر مربع مساحت در كهگيلويه و بويراحمد وجود دارد و 140هزار دانش آموزان از اين فضاها برخوردارند.
7529/6162/ 6075
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۴
ياسوج - ايرنا- بهره گيري از فناوري هاي نوين آموزشي از جمله هوشمند سازي مدارس نقش مهمي در ترغيب و تشويق دانش آموزان به آموزش و ارتقاي كيفيت آن دارد.