تهران- ايرنا- كتاب بچه هاي كارون نوشته احمد دهقان در سراي اهل قلم نقد و بررسي شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، عصر دوشنبه رمان بچه هاي كارون با حضور سه تن از منتقدان مصطفي خرامان، مهدي كادوس و احمد شاكري بدون حضور نويسنده كتاب احمد دهقان نقد و بررسي شد.
اين كتاب رماني براي مخاطبان نوجوان است كه در سال 92 وارد بازار نشر شده و داستان آن مربوط به مقطعي از دوران دفاع مقدس و آزادي خرمشهر است.
مصطفي خرامان نويسنده و منتقد با اشاره به قالب خوب رمان بچه هاي كارون گفت: اين كتاب روايت خوبي از تاريخ هشت سال دفاع مقدس است كه براي نوجوانان نوشته شده و به نظرم در نوع خود موفق بوده است.
وي با اشاره به سادگي و رواني روايت افزود: توصيف هاي عيني و جزيي نگر و كشدار بودن اثر نيز از ديگر محاسن اين كتاب است.
خرامان با اشاره به حضور نويسنده در جبهه هاي نبرد خاطر نشان كرد: توصيف فضاي دوران مقدس تنها از عهده كسي بر مي آيد كه در محيط بوده و فضاي جنگ را درك و لمس كرده باشد.
مهدي كاموس منتقد نيز گفت: نگاه من به اين كتاب از ديد جامعه شناسي ساختاري است.
وي افزود: وجود عناصري همچون خانواده نوجوان، رزمنده و ديگر اقشار جامعه در اين داستان حكايت از يك دفاع ملي در مقابل دشمن است.
كاموس گفت: نويسنده در حقيقت به ادبيات دفاع مقدس متعهد بوده اما در واقع گرايي به وضوح به اين موضوع نپرداخته است.
احمد شاكري ديگر منتقد حاضر در جلسه نيز با اشاره به تعريف آثار ادبيات دوران دفاع مقدس گفت: در اين كتاب به ارزش هاي دوران دفاع مقدس پرداخته نشده است.
وي با اشاره به نبود مدلي از واقعه كربلا در اين داستان، افزود: نپرداختن به واژه شهادت، جنگيدن براي خاك و نه براي دين و نبود اميد و انتظار براي موعود از مواردي است كه كتاب بچه هاي كارون را از چارچوب ادبيات دفاع مقدس خارج مي كند.
طي دوسالي كه از انتشار اين كتاب مي گذرد نشست هاي بسياري براي نقد و بررسي آن برگزار شده است كه نشانگر اهميت موضوع و دوران دفاع مقدس و اديان خاص آن است.
داستان اين كتاب در باره گروهي از نوجوانان است كه خيلي زود با جنگ آشنا مي شوند و در نهايت داستان با فتح خرمشهر تمام مي شود.اين كتاب نخستين بار در ارديبهشت ماه سال 1392 و در 240 صفحه منتشر شد.
فراهنگ**1293 **‌1569