محمدرضا واعظي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: نظر به توليد موفقيت آميز آزمايشگاهي نانو پوشش هاي آب گريز و بررسي پارامترهاي موثربركيفيت پوشش، توليد نيمه صنعتي آن آغاز شده و هم اكنون آماده توليد اين ماده با كيفيتي بسيار بالاتر از مشابه خارجي و قيمتي معادل نصف آنها هستيم.
وي با تاكيد بر اينكه مطالعات بر روي خواص ترﺷوندگي سطوح جامد در هر يك از زمينه ﻫاي علمي و صنعتي بسيار حائز اهميت ميﺑاشند، افزود: يكي از خواص مواد ساختماني، جذب آب است كه دوام و مقاومت آن ﻫا را تحت تأثير قرار ﻣﻲدهد.
وي ادامه داد: آب جذب شده يكي از عوامل اصلي در هوازدگي و تخريب سنگ ها و مواد پايه سنگ است بارش باران، برف، گرد و خاك موجب كاهش عمر، دوام و همچنين تغيير ظاهر سنگ ها، شيشه و ساير مصالح ساختماني مي گردند كه منجر مي شود تا صدمات متعدد و جبران ناپذيري به ساختمان وارد شود و هزينه هاي گزافي جهت بازسازي، تعويض و نظافت آن ها صرف شود.
واعظي گفت: با جلوگيري از نفوذ آب به داخل مصالح ساختماني، مي توان از كاهش عمر آن ها، تغيير ظاهر و زيبايي اوليۀ سنگ و ساير سطوح جلوگيري كرد.
عضو هيات علمي پژوهشكده فناوري نانو و مواد پيشرفته گفت: پيشرفت ﻫاي اخير در علم و فناوري، عملاً امكان استفاده از فناوري نانو را در توليد محصولات ارگانوسيلان و سازگار با محيط زيست براي آبگريز كردن انواع مختلف مصالح ساختماني را فراهم ساخته ﺍست.
واعظي افزود: مطالعات بر روي خواص ترﺷوندگي سطوح جامد در هر يك از زمينه ﻫاي علمي و صنعتي بسيار حائز اهميت ميﺑاشند.
وي يادآور شد: در سال ﻫاي اخير، سنتز سطوح جامد آبگريز به ﺩليل كاربردهاي فراوان در صنعت از جمله پوشش ﻫاي خود تميز شونده، ضد خوردگي، بيو تكنولوژي، پوشش ﻫايي با اصطكاك پايين و همچنين سيستم ﻫاي حمل دارو مورد توجه قرار گرفته ﺍند.
اين پژوهشگر گفت: در اين پروژه، نانو پوشش آبگريز زيست سازگار به روش سل-ژل ساخته شده است كه به واسطه اندازه كوچك خود (زير50 نانومتر) داراي خواص و كاربردهاي منحصر به فردي همچون آبگريز نمودن مصالح ساختماني (سنگ- شيشه- آجر- كاشي- سراميك- كف پوش)، آبگريز نمودن نماي بيروني ساختمان و جلوگيري از تغيير شكل و رنگ سنگ نما، قابل استفاده جهت جداول خيابان ها و بزرگراه ها، محوطه داخل تونل ها جهت جلوگيري از نشت آب به داخل تونل و كاستن عمر جداره آن، صنايع خودروسازي شامل آبگريز نمودن قطعات اتومبيل (شيشه- بدنه اتومبيل) و كاربرد در صنايع شيشه (توليد انواع شيشه هاي آبگريز مخصوص پنجره و ساختمان با نما هاي شيشه اي) مي باشند.
وي افزود: تفاوت اصلي اين فناوري با فناوري هاي متداول ديگر در نوع روش سنتز (سل-ژل) و مواد اوليه واكنش (اورگانوسيلان) مي باشد، كه اين تكنولوژي سبب مي شود راندمان، سرعت، فرآيند توليد و كيفيت محصول نهايي، نسبت به ساير روش ها به شدت افزايش يابد.
دكتر واعظي با اشاره به ويژگي هاي اين محصول،گفت: توليد پوشش هايي با دوام و ماندگاري طولاني مدت از مهمترين ويژگي هاي اين محصول مي باشد كه از نحوه اتصال اين نانوذرات با سطوح نشأت مي گيرد.
مجري اين طرح گفت: در اين پروژه، پوشش هاي سيليكا بوسيلة ميكروسكوپ نيروي اتمي (AFM)، ميكروسكوپ روبشي گسيل ميداني (FE-SEM)، طيف سنجي مادون قرمز تبديل فوريه (FT-IR) و اندازهﮔيري زاويه تماس قطره آب (CA) شناسايي شدند.
اين طرح با همكاري دكتر اصغر كاظم زاده عضو هيأت علمي پژوهشگاه مواد و انرژي و مائده رمضاني دانشجوي دكتراي مهندسي مواد انجام شده است.
پژوهشگاه مواد وانرژي وابسته به وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري در مشكين دشت شهرستان فرديس استان البرز مستقر است.ك/3
7413/1535
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷
كرج-ايرنا-عضو هيات علمي پژوهشكده فناوري نانو و مواد پيشرفته پژوهشگاه مواد و انرژي، گفت: محققان پژوهشگاه مواد و انرژي موفق به توليد نيمه صنعتي نانو پوشش هاي هيدروفوب به روش سل ژل شده اند كه قابليت اعمال بر روي كليه سطوح از جمله مصالح ساختماني را دارد.