ˈاكبر راستار روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: وسعت كل منابع طبیعی استان 907 هزار هكتار است كه بیش از 600 هزار هكتار آن زیر كشت قرار دارد.
وی اضافه كرد: از این مقدار 250 هكتار كشت آبی و مابقی آن مربوط به كشت دیم است.
وی تصریح كرد: 48 هزار هكتار از اراضی دیم و حدود 13 هزار هكتار اراضی آبی این استان زیرپوشش كشاورزی حفاظتی است.
راستار افزود: با توسعه سیستم كشاورزی حفاظتی، میزان مصرف آب كاهش یافته و راندمان تولید و مواد آلی خاك بالا رفته و محصول با قیمت پایین تر و با كیفیت بیشتر تولید می شود.
وی در تشریح اهداف و اهمیت اجرای كشاورزی حفاظتی در همدان به عنوان قطب تولید محصولات كشاورزی كشور ،گفت: اجرای این طرح برای بهبود خاك كشاورزی كه بر اثر فرسایش فقیر شده، از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی اظهار كرد: كشاورزی حفاظتی یكی از سیستم های نوین كشاورزی در دنیا است و باقی ماندن رطوبت در خاك، افزایش حاصلخیزی و باروری خاك، كمترین استفاده از علف كش و حشره كش ها، جلوگیری از فرسایش خاك، كاهش هزینه ها و مصرف انرژی از مهمترین مزیت های كشاورزی حفاظتی است.
وی ادامه داد: اجرای طرح كشاورزی حفاظتی در استان در اراضی آبی به خوبی نهادینه نشده است و اجرای این طرح در اراضی آبی بسیار مهم تلقی می شود.
وی ادامه داد: اجرای سیستم كشاورزی حفاظتی طرحی زمان بر است كه باید به تدریج انجام شود.
وی ادامه داد: اجرای كشاورزی حفاظتی در استان همدان باید تا پایان برنامه شش توسعه به 100 هزار هكتار برسد.
رییس اداره فناوری های مكانیزه جهاد كشاورزی همدان همچنین گفت: 60 درصد از اراضی زراعی این استان به طوره مكانیزه است و با استفاده از ماشینآلات كشاورزی كشت میشود.
راستار افزود: همچنین در بخش كشت گندم و جو دیم 95 درصد از كشت ها به طور مكانیزه و با ماشین آلات كشاورزی انجام می شود.
وی با بیان اینكه در كشت آبی گندم حدود 70 درصد آن با دستگاه بذركار انجام می شود افزود: تا پایان برنامه این رقم باید به 80 درصد افزایش یابد.
رییس اداره فناوری های مكانیزه جهاد كشاورزی همدان با بیان اینكه دولت برای خرید دستگاه بذر كار تسهیلات ویژه ای در اختیار كشاورزان قرار می دهد افزود: همچنین تسهیلاتی برای نوسازی ناوگان ماشین آلات كشاورزی به بهره برداران داده می شود.
راستار گفت: این تسهیلات به منظور خرید تراكتور، كمباین و تجهیزات نوین و مورد نیاز استان همدان در بخش های زراعت، باغبانی، امور دام، شیلات و حفظ نباتات تخصیص می یابد و تمام كشاورزان، دامداران، باغداران، رانندگان حرفه ای و شركت های فنی می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.
گفتنی است هم اكنون 398 هزار و 916 هكتار از اراضی استان همدان زیر كشت گندم به شیوه آبی و دیم است.
هم اكنون 26 هزار و 800 دستگاه انواع ماشین آلات كشاورزی در استان همدان فعال بوده و 68 شركت خدمات مكانیزاسیون در استان همدان خدمات لازم را به متقاضیان ارائه می كنند.
6993
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۶
همدان- ایرنا- رییس اداره توسعه فناوری مكانیزه سازمان جهاد كشاورزی استان همدان گفت: 11 درصد اراضی زراعی آبی و دیم این استان زیر پوشش كشاورزی حفاظتی است.