تهران- ایرنا- مطالعات محققان نشان می دهد كه بروز سیاه سرفه در نوزاد، احتمال ابتلا به بیماری صرع در بزرگسالی را افزایش می دهد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از هلث، سیاه سرفه (pertussis) یك عفونت باكتریایی مسری است كه توسط باكتری بوردتلاپرتوسیس در بینی و گلو ایجاد می شود. این باكتری خطرناك می تواند در هر سنی رخ دهد ولی عواقب آن در كودكان زیر یك سال بسیار شدیدتر است و می تواند منجر به انسداد مجاری تنفسی و مرگ شود.
امروزه سیاه سرفه با استفاده از واكسن های DtaP و Tdap كنترل می شود؛ ولی مركز كنترل و پیشگیری از بیماری های آمریكا در سال 2014 گزارشی مبنی بر افزایش 15 درصدی سیاه سرفه منتشر كرد كه منجر به نگرانی و جستجوی روش های دیگر پیشگیری شد.
مطالعات اخیر محققان دانماركی نشان می دهد كه سیاه سرفه در دوران نوزادی و كودكی، با افزایش خطر ابتلا به بیماری صرع مرتبط است. هنوز دلیل قطعی ارتباط این دو بیماری مشخص نیست؛ ولی محققان احتمال می دهند كه سرفه های ناشی از سیاه سرفه، سبب كاهش اكسیژن خون می شود و بخش هایی از مغز ممكن است به دلیل كمبود اكسیژن صدمه ببیند.
در ادامه این مطالعه آمده است كه عفونت ناشی از بیماری های عفونی می تواند عوارض مغزی از جمله عقب ماندگی ذهنی به دنبال داشته باشد.
صرع یك اختلال عصبی است كه منجر به تشنج می‌ شود. تشنج ناشی از بیماری صرع مكرر است و در طول زمان شدیدتر می ‌شود.
در حال حاضر بیش از 2 میلیون نفر در آمریكا به بیماری صرع مبتلا هستند. هیچ درمان قطعی برای این بیماری عصبی مزمن وجود ندارد و یك سوم بیماران مبتلا به صرع، در مقابل انواع درمان مقاوم هستند و روش های كنونی برای آنان موثر نیست.
نتایج این تحقیقات در نشریه JAMA منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**2017