مسوول روابط عمومي مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي استان اصفهان روز شنبه به خبرنگار ايرنا گفت: يك مرد مسموم بر اثر استنشاق گاز منوكسيدكربن بوسيله واحد امدادي 115 به بيمارستان امين اصفهان منتقل شد.
محمد مزروعي افزود: در حادثه ديگري، گازگرفتگي در تيران، سه مرد را روانه بيمارستان بهنياي اين شهرستان كرد.
وي ادامه داد: همچنين اعضاي يك خانواده شامل يك مرد، يك زن و يك كودك در فولادشهر كه بدليل استفاده از پيك نيك دچار مسموميت با گاز منواكسيدكربن شده بودند، به بيمارستان شهيد مطهري اين شهر انتقال يافتند.
وي بيان كرد: يك مرد، يك زن و يك كودك نيز كه در شهر كهريزسنگ شهرستان نجف آباد بر اثر گاز CO مسموم شده بودند، به بيمارستان شهيد منتظري نجف آباد منتقل شدند.
مسوول روابط عمومي مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي اصفهان گفت: در حادثه ديگري كه اعضاي يك خانواده شامل يك مرد، يك زن و يك كودك ساكن خيابان فروغي شهر اصفهان دچار مسموميت شده بودند، به بيمارستان عيسي بن مريم(س) اصفهان منتقل شدند.
وي گفت: همچنين پنج مسموم ديگر در جرقويه اصفهان پس از دريافت اقدامات اوليه درماني از سوي تكنسين هاي اورژانس به درمانگاه حسن آباد جرقويه منتقل شدند.
مزروعي اظهار كرد: شب گذشته نيز در حادثه گازگرفتگي ديگري با منواكسيدكربن، يك مرد در فولادشهر دچار مسموميت شد و به بيمارستان شهيد مطهري لنجان انتقال يافت.
وي با اشاره به اينكه گاز سمي منوكسيدكربن يكي از خطرناكترين گازهايي است كه ميتواند باعث مسموميت تنفسي و مرگ شود،خاطرنشان كرد: اين گاز بي رنگ و بي بوست و در اثر احتراق ناقص مواد سوختني توليد مي شود.
وي هشدار داد: منواكسيدكربن بويژه در فصل هاي سرد سال بدليل استفاده از بخاري، آب گرمكن، اجاق گاز غير استاندارد يا استفاده از سيستم تهويه نامناسب(دودكش) و همچنين نصب نكردن صحيح آنها و سهل انگاري مصرف كننده، جان بسياري از انسانها را مي گيرد.
مسوول روابط عمومي مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي استان اصفهان بيان كرد: استفاده از وسايل گرمايشي استاندارد، استفاده نكردن از وسايل گازسوز و گرمايشي فاقد دودكش، كنترل دودكش قبل از استفاده از وسايل گرمايشي و حصول اطمينان از باز بودن مسير آن، روشن نكردن خودرو در پاركينگ در بسته به مدت طولاني، اجتناب از قرار دادن منقل يا شعله باز در زير كرسي و نصب نكردن آبگرمكن در حمام از مواردي است كه براي جلوگيري از گازگرفتگي بايد رعايت شود.
وي سردرد،سرگيجه،تهوع و بيقراري، تنگي نفس، خميازه كشيدن بيش از حد و كاهش ديد، كبودي دست و پا و دور لبها كه در نهايت منجر به تشنج، بيهوشي و مرگ مي شود را از نشانههاي هشدار دهنده مسموميت با گاز CO اعلام كرد.
مزروعي با بيان اقدامات اوليه در برخورد با فرد مسموم شده بر اثر گاز سمي منوكسيدكربن افزود: ابتدا جلوي دهان و بيني خود را با ماسك يا پارچه مرطوب بپوشانيد، سپس وسيله گرمازا را خاموش و درب و پنجره را باز كنيد و به شتاب فرد مصدوم را از منطقه آلوده وارد هواي آزاد كنيد و بسرعت با اورژانس (115) تماس بگيريد.
ت/6027/7135
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۲
اصفهان-ايرنا-19 نفر در شهرستانهاي مختلف استان اصفهان در 72 ساعت گذشته بر اثر مسموميت با گاز منواكسيد كربن راهي بيمارستان شدند.