كرمان - ايرنا - معاون امور صنايع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان گفت: 78 درصد از مجموع يك هزار بنگاه توليدي استان در زمينه تامين سرمايه در گردش با مشكل روبه رو هستند.

به گزارش ايرنا امين غفاري روز يكشنبه در نشست شوراي برنامه ريزي و توسعه استان كرمان در محل استانداري افزود: با تامين سرمايه در گردش بيش از 500 واحد توليدي استان پيش بيني مي شود وضع موجود حفظ، 14 هزار شغل تثبيت و دركنار آن 2 هزار شغل جديد ايجاد شود.
وي خاطرنشان كرد: براي تامين سرمايه در گردش واحدهاي توليدي استان كرمان به 2 هزار و 500 ميليارد ريال اعتبار نياز است.
غفاري گفت: بخش صنعت 22 درصد از سهم اشتغال و 45 درصد از سهم توليد ناخالص ملي را به خود اختصاص داده اما اعتبارهاي آن در مقايسه با بخش كشاورزي كمتر است.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان، طولاني شدن اجراي طرح هاي صنعتي، نبود نقدينگي در واحدهاي صنعتي براي تامين سرمايه در گردش، ماشين آلات و خطوط توليد فرسوده، مسائل حوزه محيط زيست، تمركز تسهيلات طرح كمك هاي فني و اعتباري در ستاد و تعيين حد نصاب در خارج از شهرك هاي صنعتي را از مشكلات بخش صنعت براي رسيدن به اهداف تعيين شده ذكر كرد.
وي گفت: نبود ساز و كار مشخص براي پرداخت تسهيلات بخش صنعت و معدن مشكلاتي ازجمله جذب نشدن منابع در استان و انتقال به ساير استان ها، نيمه تمام ماندن پروژه هاي در دست اقدام، نبود اطلاع از ميزان و زمان تخصيص اعتبارها توسط دستگاه هاي متولي، برخورد سليقه اي بانك ها در پذيرش طرح ها بدون توجه به نظر سازمان هاي مربوط ايجاد مي كند.
معاون امور معادن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان هم گفت: 30 درصد از فعاليت هاي معدني كشور در استان انجام و بيش از 42درصد مواد معدني در كرمان توليد مي شود.
مهدي حسيني نژاد با اشاره به اينكه تحقق اقتصاد مقاومتي را از سال گذشته آغاز كرده ايم گفت: يكي از مهمترين مسائل حوزه معدني استان كرمان، بسته شدن برخي معادن توسط افراد فاقد توان فني و مالي بود كه سال گذشته با پيگيري هاي استاندار كرمان اين موضوع بررسي و رفع شد.
وي اظهار كرد: سال گذشته در راستاي اقتصاد مقاومتي معادن بزرگ به بخش خصوصي واگذار شد تا هرچه زودتر به بهره برداري برسند و بتوانيم در آينده مواد اوليه كارخانه هاي در دست احداث استان را تامين كنيم.
معاون امور معادن و صنايع معدني سازمان صنعت، معدن و تجارت استان كرمان تاكيد كرد: مهمترين اصل در حوزه معدن، اكتشافات است.
وي گفت: 99.6 درصد از ارزش معدني استان كرمان مربوط به معادني از جمله مس سرچشمه، گل گهر، زغال سنگ و كروميت اسفندقه است.
حسيني نژاد افزود: در حال حاضر 14 هزار هكتار از پهنه استان كرمان براي اكتشاف اختصاص يافته است.
وي گفت: استان كرمان 35 درصد از حقوق دولتي را وصول مي كند و اگر بتوانيم آن را در توسعه زيرساخت معدن بياوريم موجب افزايش وصول حقوق دولتي مي شود.
7440/3028/ 1650