سمنان - ایرنا - مسئول مركز مالكیت فكری پارك علم و فناوری دانشگاه سمنان گفت: «توربین بادی مستقل از برج و شناور در هوا به همراه سامانه كنترل زاویه پره ها برای بهره‌برداری حداكثری از توان باد» ثبت اختراع ملی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سمنان، داود معروفی روز یكشنبه گفت: سامانه «توربین بادی مستقل از برج و شناور در هوا به همراه سامانه كنترل زاویه پره ها برای بهره برداری حداكثری از توان باد» توسط نیما امجدی عضو هیات علمی دانشكده مهندسی برق و كامپیوتر این دانشگاه و مسعود قنبری از دانش آموختگان این دانشگاه، اختراع و با همكاری پارك علم و فناوری دانشگاه سمنان، در اداره كل مالكیت صنعتی و ثبت اختراع سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، به شماره 86096 به ثبت رسید.
امجدی مخترع این سامانه، هدف از این اختراع را تولید انرژی الكتریكی بادی در مناطقی كه قابلیت نصب توربین های متداول دارای برج وجود ندارد دانست و گفت: با توجه به افزایش سرعت باد در ارتفاعات و به دلیل محدودیت ها و هزینه های توربین های برج دار، استفاده از توربین بادی شناور در هوا پیشنهاد می شود كه می تواند گزینه مناسبی برای بهره برداری از انرژی سرشار باد باشد.
وی در توضیح اختراع این توربین گفت: این اختراع تلفیقی از مهندسی برق و تبدیل انرژی است و راهكاری جدید در زمینه تولید انرژی الكتریكی بادی را ارائه می دهد.
وی با بیان اینكه این توربین بادی در عین سادگی از ساختار موثر كاربردی و فنی بهره می گیرد كه امكان صنعتی شدن آن را فراهم می كند، افزود: محدود بودن ارتفاع مجموعه به دلیل ساختار برج، هزینه های برج در توربین های بادی، زیاد بودن مساحت مورد نیاز برای احداث مزرعه بادی و نیاز توربین های بادی به مكانیزم چرخشی به سمت باد، اساسی ترین چالش های توربین های بادی امروزی هستند.
وی ادامه داد: در توربین جدید این مشكلات برطرف و با داشتن دینامیك خاص در این توربین بادی، سامانه كنترلی برای تنظیم پره های توربین برای دسترسی به حداكثر توان نیز ارائه شده است.
مخترع این سامانه با تاكید بر اینكه این مكانیزم می تواند به عنوان یك منبع انرژی مطمئن مورد استفاده قرار گیرد، گفت: امكان احداث در مناطق مرتفع و در نتیجه بهره گیری از منبع انرژی موثرتر توان بادی، بی نیازی از فوندانسیون و برج و در نتیجه هزینه ناچیز تولید، نصب و احداث، طراحی كاربردی و عیب یابی و تعمیرات بسیار آسان، از مهمترین مزایای این سامانه است.ك/1
2077/6103