به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی دانشگاه پیام نور هرمزگان، صمد حمزه ئی در نخستین نشست تخصصی بررسی آلودگی های زیست محیطی دریا، عمده ترین منابع تهدید محیط زیست در بندرعباس را ورود پساب فاضلاب شهری و صنعتی به دریا، ساماندهی نشدن خورها و پیشروی نامناسب خشكی در دریا برشمرد.
وی اضافه كرد: تخلیه سوخت قاچاق به دریا، تخلیه آب توازن كشتی ها در دریا و احداث موج شكن ها و بندرگاه های متعدد، بدون ضابطه های زیست محیطی در ساحل، از دیگر عوامل تهدید محیط زیست در بندرعباس به شمار می رود.
حمزه ئی افزود: با ساخت بندرگاه های متعدد، جریان كرانه ای در آب های ساحلی بندرعباس تضعیف شده و توان پالایش آلودگی در آب های ساحلی این بندر كاهش یافته است.
وی تغییر الگوهای جریان، موج، جزر و مد و تغییر شكل فرمایش و نهشت رسوبات را از عمده مشكل های پیش آمده در پیشروی های اخیر به دریا و ساخت موج شكن های متعدد در ساحل بندرعباس نام برد.
رئیس دانشگاه پیام نور هرمزگان اظهار كرد: دریا ثروت بین نسلی است و توجه به توسعه پایدار آن می تواند ضامن رسیدن درست این امانت به آیندگان باشد.
موضوع ورود فاضلاب بندرعباس به دریا سالهاست كه مورد اعتراض اداره كل حفاظت محیط زیست هرمزگان، و فعالان و دوستداران محیط زیست و نهادهایی مانند شورای شهر و رسانه ها قرار گرفته و تاكنون این تلاش ها و اعتراض ها بی نتیجه مانده است.
در همین چارچوب كیانوش جهانبخش عضو شورای شهر بندرعباس در روزهای پایانی شهریور امسال در اقدامی نمادین با ورود به خور شیلات این شهر و انداختن خود به فاضلاب، اعتراض خود را نسبت به ورود پساب های آلوده به خلیج فارس نشان داد.ك/3
7198/2090/
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۹
بندرعباس- ایرنا- رئیس دانشگاه پیام نور هرمزگان گفت: 60 درصد فاضلاب بندرعباس بدون تصفیه وارد دریا می شود كه در هر ثانیه شامل بیش از 800 لیتر پساب شهری و صنعتی است.