اهواز - ایرنا - یك نویسنده و منتقد ادبی گفت: جامعه ای كه نقد را بپذیرد و از آن استقبال كند جامعه ای رو به رشد خواهد بود زیرا تحرك و پویایی هر جامعه درگرو نقد آن است.

به گزارش ایرنا حسن میرعابدینی شامگاه یكشنبه در آیین یادمان فتح الله بی نیاز از بزرگان ادبیات داستانی ایران و از پركارترین نویسندگان معاصر در تالار مهتاب اهواز اظهار كرد: پذیرا بودن نقد منوط به شناخت، درك و شنیدن حق دیگران است كه در فرهنگ نقد ناپذیر امری نشدنی است.
وی افزود: تفكر انتقادی و نقد، حاصل خردورزی دوران مدرنیته است و چون این موضوع در جامعه به رشد كافی نرسیده در نتیجه نقد به عنوان فرزند خرد انتقادی نیز نهادینه نشده است.
میر عابدینی ادامه داد: در وضعیت نهادینه نشدن نقد در جامعه، منتقدان ادبی كشور مانند جزیره های پراكنده ، كار خود را پیش می برند و در نتیجه كار آنها سخت تر از منتقدان كشورهای دیگر است.
این نویسنده با اشاره به اینكه داستان نقد ادبی ایران غم انگیز است تصریح كرد: نقد ادبی در جامعه، جایگاه قابل توجهی نداشته است.
وی گفت: نقد و زمینه های رشد آن خاص جامعه ای است كه صداهای مختلف مطرح و با هم گفتگو كنند و از دل آن نظریه های ادبی و ارزشهای انتقادی تازه بیرون بیاید.
وی در خصوص فتح الله بی نیاز هم گفت: اولین داستان های وی در خصوص دوران كودكی و زندگی در محیط كارگری جنوب بود كه از نظر شناخت فرهنگ و محیط های كارگری برای پژوهشگران جامعه شناسی قابل توجه است.
میرعابدینی اضافه كرد: با مطالعه آثار بی نیاز با تنوع نوع و مضمون مواجه می شویم و نگاه انتقادی در تمام آثار وی به چشم می خورد.
حسن میرعابدینی از نویسندگان و منتقدان ادبی كشور و پژوهشگر در حوزه ادبیات داستانی است و از مهمترین آثار وی می توان به صد سال داستان نویسی ، هشتاد سال داستان كوتاه فارسی و سیر تحول ادبیات داستانی و نمایشی اشاره كرد.
یك شاعر و نویسنده نیز اظهار كرد: فتح الله بی نیاز پركارترین نویسندگان معاصر است كه بیش از 10 كتاب تئوری داستان نویسی، 30 مجموعه داستان و رمان، بیش از 900 مقاله در نشریات و سایت های معروف ایران و جهان از جمله آثار وی است.
ابراهیم ناصری ادامه داد: مكانی به وسعت هیچ، حلقه نفوذ ناپذیر گرگ های خاكستری، می روم كه بمیرم، افعی ها خودكشی نمی كنند و دردناك ترین داستان عالم از جمله آثار بی نیاز است.
بی نیاز در 12 مهر ماه امسال دعوت حق را لبیك گفت.
3004/6064