اصفهان- ايرنا- استاندار سالزبورگ اتريش گفت: با توجه به موقعيت ژئوپولتيك ايران، برقراري روابط تجاري و سرمايه گذاري بين دو كشور اهميت بسياري دارد.

به گزارش ايرنا، 'ويلفرد هاسلر' روز دوشنبه در نشست بررسي فرصت هاي تجاري و سرمايه گذاري در اصفهان و سالزبورگ اتريش كه در اتاق بازرگاني اصفهان برگزار شد، اظهار كرد: با توجه به موقعيت ژئوپولتيك ايران، علاقه زيادي براي تقويت ارتباط دو كشور وجود دارد.
وي ابراز اميدواري كرد: گفت و گوها منجر به توسعه همكاري هاي اقتصادي بين دو طرف و در راستاي منافع شركت ها و منافع دو ملت باشد.
هاسلر گفت: روابط ايران و اتريش سابقه 170 ساله دارد و روابط دو كشور همواره عالي بوده است.
وي با بيان اينكه به حضور در استان تاريخي و تمدنساز اصفهان افتخار مي كنم، افزود: با توجه به بهبود شرايط موجود اميدواريم بتوانيم روابط خوبي را در حوزه هاي اقتصاد و گردشگري بين دو كشور ايجاد كنيم.
هاسلر گفت: سالزبورگ يكي از 9 ايالت اتريش با پايتختي به همين نام است.
وي گفت: سالزبورگ ايالتي كوچك با 550 هزار نفر جمعيت است اما از نظر اقتصادي قوي و فعال است.
استاندار ايالت سالزبورگ اتريش گفت: توليد ناخالص ايالت به ازاء هر نفر 42 هزار يورو در سال و سالانه 24 ميليارد يورو است.
وي افزود: نرخ بيكاري در اين ايالت حدود 5 درصد و نقاط قوت اقتصادي ايالت سالزبورگ بطور عمده در حوزه هاي توليدي، گردشگري، تجارت و فرهنگ است.
هاسلر گفت: حدود شش ميليون و 500 هزار گردشگر سالانه از ايالت سالزبورگ ديدن مي كنند .
وي تصريح كرد: 58 درصد از گردشگران در فصل زمستان به ايالت سالزبورگ سفر و از ورزش هاي زمستاني و اسكي استفاده مي كنند.
استاندار سالزبورگ گفت: حدود 10 ميليون نفر سالانه براي استفاده از درياچه ها و كوه نوردي در ايام تابستان به اين ايالت سفر مي كنند.
وي با بيان اينكه هنرمند معروف 'موتزارت' متولد ايالت سالزبورگ و پشتوانه فرهنگي اين ايالت محسوب مي شود، تصريح كرد: نمايندگان بنياد موتزارت در سطح عالي، هيات ما را در اين سفر همراهي مي كنند.
هاسلر با اشاره به وجود شركت هاي تجاري در زمينه خدمات لجستيك و تجارت خودرو در اتريش گفت: شركت هاي پيشرو و خوبي در حوزه توليد در بخش آي تي و فناوري محيط زيست، باز توليد آب و كيفيت آب در سالزبورگ وجود دارد.
وي با بيان اينكه دانش توليد انرژي هاي پاك و صنايع غذايي و پلاستيك نيز از ديگر صنايع عمده اين ايالت است، افزود: شركت هاي خوبي در استان ما در حوزه صنايع چوب و توليدهاي صنايع خودرو و حوزه سلامت مشغول فعاليت هستند.
نشست بررسي فرصت هاي تجاري و سرمايه گذاري در اصفهان و ايالت سالزبورگ اتريش با حضور هياتي 40 نفره از اتريش در زمينه هاي صنعت، گردشگري، كشاورزي و هنر در اتاق بازرگاني اصفهان برگزار شد.
صنعت گردشگري يكي از مهمترين بخشهاي مهم اقتصاد ملي اتريش محسوب مي شود و اصلي ترين شريك تجاري اتريش به لحاظ تاريخي كشور آلمان است.
72 درصد از كل مبادلات تجارت خارجي اتريش با 27 كشور عضو اتحاديه اروپاست.
محور اصلي صادرات ايران به اتريش را نفت خام تشكيل مي‌دهد و از اقلام عمده صادرات غيرنفتي مي‌توان از قالي و قاليچه دست‌بافت، صمغ‌هاي نباتي، ميوه‌هاي تازه و خشك نام برد.
واردات ايران از اتريش را محصول هاي مختلف صنعتي و مواد اوليه مورد نياز كارخانجات از جمله مواد شيميايي، انواع وسايل يدكي راه‌آهن، ماشين‌آلات، كاغذ و مقوا، مواد غذايي(ذرت و جو)، چوب و عصاره‌هاي روغني تشكيل مي‌دهد.
اتريش از جمله كشورهايي است كه سياست بي‌طرفانه و مستقلي در اروپا دارد.
اين كشور با شركت نكردن در تحريم اقتصادي عليه ايران باعث شد كه در سال‌هاي پس از انقلاب، همواره هيات‌هاي براي گسترش روابط اقتصادي و بازرگاني دوجانبه بين دو كشور مبادله شوند.
7150/6027/1772