تهران - ایرنا - پایگاه خبری امارات 71 روز سه شنبه در گزارشی از تصمیم كشورهای عربی خلیج فارس مثل عربستان و امارات برای خرید میلیاردها دلار هواپیما و سلاح جنگی از آمریكا و كشورهای غربی خبر داد.

این پایگاه خبری به نقل از 'ری كانر' معاون شركت بوئینگ نوشت: این شركت از به تاخیر افتادن توافقنامه های فروش هواپیماهای جنگی به كشورهای عربی خلیج فارس توسط دولت آمریكا احساس سرخوردگی می كند و امیدوار است این قراردادها با آغاز سال آینده میلادی عملیاتی شود.
براساس این گزارش، وی كه در حاشیه حضورش در نمایشگاه هوایی دبی سخن می گفت به تعداد و ارزش قراردادهای فروش سلاح به كشورهای عربی منطقه اشاره ای نكرد اما پایگاه خبری امارات 71 در این رابطه افزود: كشورهای عربی خلیج فارس تصمیم جدی دارند تا ناوگان نظامی خود را همگام با افزایش قدرت نظامی ایران در منطقه تقویت كنند و بر همین اساس یكی از بزرگترین قراردادهای خرید سلاح در تاریخ را به زودی انجام خواهند داد.
این پایگاه خبری در بخشی از گزارش خود به نقل از روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز نوشت: عربستان سعودی به زودی قراردادهای خرید اسلحه از آمریكا را به قیمت بیش از 67 میلیارد دلار امضا خواهد كرد كه كنگره آمریكا در اولین گام، فروش سلاح به ارزش 30 میلیارد دلار را به زودی مورد تصویب قرار می دهد.
براساس این گزارش، عربستان 85 هواپیمای جنگنده جدید از نوع اف 15 را تحویل خواهد گرفت و همچنین قرارداد نوسازی 70 هواپیمای جنگی دیگر را امضا خواهد كرد.
در این گزارش آمده است: كشور امارات نیز اخیرا قرارداد خرید تجهیزات نظامی به ارزش 35 تا 40 میلیارد دلار را امضا كرد و همچنین با چراغ سبز آمریكا برای خرید سامانه ضد موشكی 'تاد' رو به رو شده است.
تاد یك سامانهٔ موشكی ضد بالستیك است كه توسط شركت لاكهید مارتین ساخته شده‌است. موشك این سامانه كلاهك حمل نمی‌كند بلكه با انرژی جنبشی خود، موشك دشمن را نابود می‌كند. برد رادار آن 1000 كیلومتر، برد عملیاتی موشك 200 كیلومتر، سقف پرواز آن 150 كیلومتر و سرعت آن بیش از 10 هزار كیلومتر در ساعت است.
كویت نیز قرارداد نوسازی و گسترش سامانه موشكی دفاعی پاتریوت را با آمریكا امضا كرده و سلطان نشین عمان هم قرارداد خرید 18 هواپیمای جنگی اف 16 و نوسازی 12 هواپیمای جنگی دیگر را به ارزش 12 میلیارد دلار امضا كرده است.
كشور كویت نیز هفت میلیارد دلار برای جایگزین و نوسازی هواپیماهای جنگی و خرید سیستم های جدید فرماندهی و كنترل هزینه كرده است.
كشورهای عرب خلیج فارس طی سال های گذشته حجم عظیمی از درآمدهای سرشار از فروش نفت خود را برای خرید تجهیزات نظامی هزینه كرده اند بطوری كه گزارش های بین المللی بطور شفاف بیانگر آن است كه ابوظبی و ریاض از بزرگترین پایتخت های كشورهای جهان هستند كه از سال 2010 میلادی تاكنون به خرید و واردات انواع سلاح اقدام كرده اند.
ولع بی حد و مرز كشورهای حاشیه جنوبی خلیج ‌فارس به ویژه عربستان سعودی و امارات به خرید تسلیحات و تجهیزات نظامی، این منطقه را به یكی از مطرح ترین بازارهای جهان برای تولیدكنندگان سلاح تبدیل كرده است.
عربستان در سال ٢٠١٤ هند را در خرید تسلیحات پشت‌سر گذاشت و به بزرگ‌ترین وارد كننده سلاح و تجهیزات نظامی تبدیل شد.
عربستان كه از فروردین گذشته با تشكیل ائتلافی از 9 كشور عربی دیگر از جمله امارات حمله به یمن را به بهانه بازگردان منصور هادی رییس جمهور مستعفی آغاز كرد تاكنون میلیاردها دلار برای خرید سلاح و فرو ریختن آنها بر سر مردم بی گناه این كشور و نیز دادن رشوه به ابرقدرت ها به عنوان حق السكوت در قبال جنایت های جنگی هزینه كرده و با كسری بودجه مواجه شده است.
این كشور میلیاردها دلار از صندوق ذخیره ارزی خود در خارج و داخل برداشت كرده اما همچنان به خرید سلاح های بیشتر و قدرت طلبی در منطقه می اندیشد و بخصوص پس از امضای توافق هسته ای ایران با كشورهای غربی، رویكرد خود را به افزایش قدرت و خودنمایی نظامی در منطقه خلیج فارس تقویت كرده است.
بیش از هشت ماه از حمله كشورهای ائتلاف به رهبری عربستان به یمن می گذرد و تاكنون نه شهری به دست آنها افتاده و امنیت پیدا كرده بلكه حضور گروه تروریستی القاعده را در شهرهای یمنی تقویت كرده اند و حتی نتوانسته اند منصور هادی را كه به بهانه آن جنگ به یمن را آغاز كردند به این كشور بازگردانند.
خاورم**1653**1566