دكترعليرضا موسوي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تاكيد براينكه بازيافت پسماند از اهميت بالايي برخوردار است اظهار كرد: اين ميزان كود توليد شده به صورت رايگان در بين مردم قرار گرفته و يا در باغ ميوه دانشكده استفاده شده است.
وي توليد كود از زباله را يكي از راهكارهاي رسيدن به اين هدف عنوان كرد و ادامه داد: اگر بخواهيم علاوه بر حفظ محيط زيست در جهت اشتغال زايي حركت كنيم مي توانيم به سمت توليد كود آلي توسط فرآيند ورمي كمپوست برويم كه اين امر از روشهاي بازيافت پسماند آلي است.
به گفته اين عضو هيات علمي دانشكده بهداشت كرمانشاه، تاكنون بيش از يك هزار برگ پمفلت آموزش توليد ورمي كمپوست خانگي كه توسط اين دپارتمان تهيه شده با هدف آموزش همگاني مردم در سطح شهر كرمانشاه توزيع شده است.
وي اظهار كرد: خانوارها مي توانند با ايجاد يك سيستم ساده توليد ورمي كمپوست در منزل علاوه بر استفاده از كود توليدي در باغچه شخصي و يا در پاي درختان داخل كوچه، باعث كاهش هزينه هاي جمع آوري زباله و در نهايت تامين سلامت محيط زيست شوند.
اين متخصص بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه از اين اقدام به عنوان يك صنعت و فعاليت حرفه اي ياد كرد و افزود: با توجه به حجم وسيع زباله براي حفظ محيط زيست بايد در مسير بازيافت و در نتيجه مديرت پسماند حركت كرد.
اين روش با بهره گرفتن از توانايي گونه هاي خاصي از كرم هاي خاكي رونق قابل توجهي در تبديل زباله به محصولي استراتژيك (كود ارگانيك) داشته است.
اين سايت با هدف اجراي برنامه هاي آموزشي، تحقيقاتي به منظور ارتقا توانمنديهاي علمي دانشجويان با همكاري گروه مهندسي بهداشت محيط و حوزه اداري دانشكده راه اندازي شده است.
7460/8066
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱
كرمانشاه - ايرنا - يك متخصص بهداشت محيط دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه به كاربرد آموزشي و تحقيقاتي سايت توليد ورمي كمپوست در دانشكده بهداشت اشاره كرد و گفت: تاكنون بيش از 15 تن كود توسط اين سايت توليد شده است.